oktober 2010

NO SUNDAYBATH.Idag rakk vi ingen søndagsbad.
Men vi rakk så mykje annet: vi fikk vært sammen (endelig!), gått tur kledd i blått, tilbrakt en finfin ettermiddag med hele familien Sahbegovic inkludert dedo i favorittstolen, vi fikk bakt brownies og spist så altfor mye av den.. Bade kan vi gjøre i morgen, eller hva?? Vi får trøste oss med badebilder fra Bojan og Lados hage med det blåe "badekaret" fra Kroatia i sommer. Ikke verst trøst, det.
P.S. Håper denne skjønne 2-åringen fikk bade i kveld. Det er nemlig hans bursdag. Grattis Jonathan!


foto: sommer 2010, Bol, Kroatia.

Danas nismo stigli obaviti nedeljno kupanje. Ali stigli smo mnogo toga drugog : Bili smo vani na oktobarskom suncu, hranili patkice, proveli popodne sa cijelom porodicom Sahbegovic, ukljucujucu dedu u njegovoj favorit stolici, napravili smo brownies i pojeli ih malo previse.. Kupati se mozemo se sutra, zar ne?
Tjesimo se gledajuci ove slike iz Bojanovog i Ladinog vrta od ljetos. Nije losa utjeha, zar ne?

FAMILY PORTRAIT, 311010. IN BLUE.

Hahah, vi kan det med å matche i denne familien! Vi elsker fargen blå og vi elsker søndager! Ha en finfin dag videre.Volimo nedelju! Volimo plavu boju! I vas!

TECHNO-UNA.

video:p1120125

...Ikke bare Wanja som liker å danse... Her svinger den lille dansedronningen seg med andre technokids på en torg i Sarajevo.
Det er lørdag, og dersom du skal ut og danse: Ha en fin dans! Hvis du derimot, slik som meg, skal finne din plass i sofaen, må du alikevel ha en fin kveld!

Danas je subota i vrijeme je za ples. Ja sam spremna za kauc, ali se tjesim ovim filmom Une od ljetos, gdje se je bacala u technotrans pred BBI centrom.
Ako ces veceras plesati, plesi malo ekstra i za mene!

WANJA!Denne fine danseglade frøken fylte år igår! Gratulerer! Vi må få danset sammen snart igjen.

GOOD EVENING.

Man har det ikke mer gøy enn det mnn lager det selv...(Hva er det egentlig man pleier å si??!)
P.S. Det er omtrent like mørkt på morgenen som sent på kvelden. Man må tulle for å overleve.

Jutro je otprilike isto mracno kao kasna noc, shvatate da moramo razbijati depresiju zezanjem.

GOOD MORNING!
BALOON WEDDING. NICE.

Nå som den ene er ferdig med konkurranse, må den andre jobbe inn tapt tid. Det er vanskelig å konsentrere seg for tiden. Høsten er snart forbi, og jeg gruer meg ordentlig mye til vinteren som kommer. Derfor er det så bra å komme over fine bilder mann nesten har glemt. Som fra dette bryllupet, der Marianne var forlover, som var så fantastisk, og så høstpyntet, med ballonger og løv. Jeg kan ikke legge ut bildet av bruden, (dere skimter henne så vidt på det ene bildet i nydelig grønnturkis kjole fra Leila Hafzi), men jeg kan røpe at jeg ble fortalt at hun var enda mye mer nydelig enn selve lokalet.
Åh, jeg kjenner at jeg trenger ett bryllupsinvitasjon snart for å bekjempe den snikende depresjonen. Bryllup, og feiring av kjærligheten, får meg alltid i godt humør.


foto: Marianne Rye Beck.

Treba mi malo nade.. Treba mi jedno vjencanje da se sjetim koliko je ljubav jaka. Kao ovo, fino, jesenje, sa balonima i liscem u tisucama boja, i naravno zaljubljenim bracnim parom.

BI-BIIII!

Kult med en onkel som har scooter. Og kult med kjørbare veier igjen.
Cool je imati dajdzu sa scooterom.

FAMILY PORTRAIT, OCTOBER 2010.
foto: Wanja.

2 små øyeblikk fanget av kjære Wanja, midt imellom to biter ved frokostbordet. Men fine allikevel. Min lille familie. Det har vært altfor få slike stunder i det siste.
Pappa G. er veeeeldig opptatt med en konkurranse, så frokoststunder er etterlengtet nå. Det å få være sammen. Slik er det å være arkitekt, jeg vet jo det. Men så godt det blir å få være familie igjen. Sitte ved samme bordet. Jeg gleder meg. Idag leveres konkurransen!

A GIRL WITH A PINK DOLL.
Samme dag som dette. Begynner jeg å lengte etter sommeren allerede?/ Je li mi ovo ljeto vec nedostaje?

BOLLEBØLLE! WITH CHOCOLATE.

Vi ønsker alle en søt uke!

Zelimo vam slatku sedmicu!

FUGEE.

Husk å gi til TVaksjonen idag. Eller i morgen. Det utgjør virkelig en stor forskjell. Jeg vet. For jeg har vært flykning selv, og i år går pengene til Flyktinghjelpen.
En som også fikk flyktet i helgen, var min pappa. Han kom seg hjem en liten tur. Det var en fin flyktningtilværelse. Og en liten jente var overlykkelig over å endelig få dedo tilbake i godstolen.Danasnja humanitarna akcija u Norveskoj ide u korist organizaciji koja radi sa izbjeglicama. Vazan posao, slozice se svi oni koji su bili toliko nesretni da moraju napustiti svoj dom i biti izbjeglice.
A ovaj vikend, mi smo izveli jedan uspjesan bijeg. Dedo je izbjegao iz bolnice i obradovao nas i jednu malu curicu. Cijelu subotu proveli smo skupa! Bilo je divno.

A GIRL WITH A PINK BALL.


Sommer, Bol 2010.

FAMILY PORTRAIT, AUGUST 2010.

Snøen har lagt seg som ett  teppe over byen, og det er fint det, men den isen som gjemmer seg under snøen er ikke nødvendigvis like fin. Derfor slår vi til med ett augustbilde fra en grønn hage og tiden da Una og jeg kunne gå med kjole, og ønsker alle en god fredag og fin helg!


foto: August 2010.

Snjeg je izgleda odlucio da ostane. Zelim o vam ugodan vikend sa jednom slikicom iz toplijih vremena. Pusa!

AU.

Jeg har fått ryggtrøbbel, det kjennes som om en stålplate har overtatt musklene mine. AuAu. Det er vondt. Au er også ett populært ord i I Unas vokabular for tiden, ennå hun ikke har vondt.
Bildet er fra en dag jeg var litt mer mobil og vi svinte oss i dansen. Unas mobilitet derimot, er det ingenting å si på for tiden.Mene bole ledja i malo sam manje mobilna, dok jeg Unin mobilitet bezprijekoran.
AuAu. Unina favorit rijec ovih dana. Iako je nista ne boli.

JUPPI!

Una har blitt søskenbarn! Jeg er blitt tante! (Tenk, tante!) Vi er så lykkelige over at den lille gutten bestemte seg å komme ut av tantas mage og inn til oss. Gratulerer kongen og tanta, besta og bestefar! Vi må skynde oss til Bergen. Gledens dag. Nå gjør verken snøen eller ryggen noen verdens ting.


foto: Tanta og Una møtes for første gang, desember 2008.

Geirova sestra Siri rodila je danas jednog malog princa. Presretni smo i jedva cekamo da ga vidimo. I zamislite, ja sam sad tetka! A Una velika rodica.

SNOW.

Snø og vond rygg. Ikke kult.


Fra en annen dag.

Snjeg i ukocena ledja. Nimalo cool. Samo da se zna.

7 THINGS ABOUT A GIRL.

For litt siden fikk jeg en utmerkelse av Astrid. Astrid er super, si  Hei! til henne. Jeg har gjort disse utfordringene en eller to ganger før, så denne gangen er det Una det skal dreie seg om.

1. Una er en skikkelig dansedronning. Jeg tuller ikke, jenta lager egne koreografier!
Vi har kommet langt siden denne gangen...

2. Apen og Lonko( elefant) var lenge obsession nr.1. Vi har tilbrakt mange timer med Planet Earth. Favorittene er Jungles og Ice Worlds.

3. Nå har Bambi blitt en favoritt. Bambilampen, Bambi på youtube, Bambi i bokform. Bambi er det første ordet som kommer ut om morgenen. Ikke mamma, ikke tata, men b-a-m-b-i...

4. Una er veldig glad i folk. Hun kaller Kari og Wanja for mamma. Jeg burde kanskje bli sjalu, men jeg tenker at det må være plass for flere gode folk i det lille hjertet og at det bare er bra.

5. Una er tospråklig. Dette gir noen interresante kombinasjoner. Og gjør stakkarlille forvirret av og til.

6. Unas negative sider: våkner hver natt i 5-6 tiden og invarderer sengen vår, vil ikke spise( bare pølse, pita og bonbon som dedo gir henne), vi ikke skifte bleie, vil ikke sitte i vognen, vil ikke gå i barnehage, vil ikke gå fra barnehagen, vil aldri høre etter, vet ikke hva nei betyr, må absolutt lese bare denne boken.... Trassalderen, sier du?!!

7. Una har de godeste kinnene i hele verden. Og hun er glad i kos.
Hun sier kooooouuuusss, legger kinnet til, og lager mmmmmm-lyden. Smelt!Fina Astrid zeli da vam ispricam nesto o sebi, ali ja sam to vec prije uradila ( jedanput ili dvaput...). Zato sada slijedi 7 malih istina o Uni..

1. Una je prava plesacica. Njene koreografije dosegle su profesijonalni nivo i daleko od ovoga..

2. Majmun i Lonko bili su dugo glavna zabava, a Planet Earth i Animal Planet glavni programi.

3. Sada je Bambi preuzeo ulogu favorita, i to joj prva rijec koju izgovori kad se probudi.

4. Una jako voli ljude. Toliko da joj se zna desiti da Wanju i Kari zove mama... Fino je voljeti vise osoba, zar ne?

5. Una prica dva jezika. Ili ih bar razumije... A nekad se jadnica i zbuni.

6. U zadnje virjeme Una je dosegla pravu dvogodisnju fazu, ja necu ovo, ja necu ono,ja hocu ovo...
i tako po cijeli dan.

7. Una ima najsladje obrascice na cijelom svijetu. I obozava kad je ljubim!

Denne awarden sendes til mine blogg.no venner. Fortell 7 ting om deg selv.
Disse Ingridene: IngridJulia, Ingrid og flinke IngridR.
Disse fine damene og deres barn: Gry, Marie, Nina, GunnBerit
, CamillaMarie.
Denne reiseglade jenten. Ana.
Og denne kule damen. The Nam.
Og denne som skriver så bra! Mariann.
Og denne jenten som prøver å tenke positivt. Sandra.

NEW-S.


Una viser frem den søte vesken jeg fikk av svigermor. Den ble raskt en favoritt. Til Una. Og meg.

For noen uker siden fylte jeg år. Jeg fikk så mye fint. Og Una, hun får så mye fint nesten daglig.
Er ikke vi heldige? Vi som lever i et land der vi slipper å bekymre oss over den materielle situasjonen, vi som får alt vi peker på, som spiser oss mette på gode middager og drikker oss fulle på det vi måtte ønske. Jo, vi er heldige. Vi må aldri glemme det! Men kanskje det fineste med å få gaver, er at det finnes mennesker rundt oss som bryr seg så mye om oss at vi vil gi oss en opmerksomhet. Det er egentlig det som gjør oss heldige.


Blomster gjør meg glad! Tusen, tusen takk!


Dette fine teppet skal holde meg varm i høstmørket.


Det samme skal deilige høstgryter som skal få putre i denne blåe skjønnheten.


Skjønnehet og blått er stikkord her også. Denne skal gjøre meg fin.

Tusen takk alle vennene mine! Jeg elsker dere!

Prije mjesec dana proslavila sam rodjendan. I dobila mali milion fantasticnih poklona. Zar mi nismo sretni? Mi koji zivimo u dijelu svijeta gdke ne moramo razmisljati sta cemo servirati za rucak, sto dobivamo sve sto zazelimo, sto se ne moramo ni u kojem pogledu sekirati oko materialne situacije? Naravno, da smo sretni! I to ne smijemo zaboraviti. Ipak jedna od najljepsih stvari kada ti neko dadne poklon je cinjenica da je taj neko mislio upravo na tebe kad je kupio tu stvar. Taj neko, sto je tvoj prijatelj, cini te sretnijim od svih poklona na svijetu. Puno hvala!

SUNDAYBATH.

Det er viktig med et skikkelig søndagsbad. Og da kan man ha i ekstra mye skum.

Nedeljno kupanje. Sa ekstra puno sapuna!

BÆÆBEE.MØØMUU.VOFFVAU.En super fin høst, søndagsyssel er å dra på Åpen Gård på Voll. Barna får oppfylt alle sine fantasier om dyrene de så mange ganger har sett på i bøkene, de kan klappe, mate, nusse, lukte på de også. Det fine for voksne er at de alltid møter kjempe hyggelige kjentfolk, at vaffelen er god og at horisontet i de søte, små hodene ( til de små, altså!) har utvidet seg med enhver besøk. Det er herlig å se!

 


foto: Hest og geit. Atramadal-Einbufamilien+ Kato, Cathrine og Olivia etter så lang tid. Voll Gård.

Otvereno imanje za djecu na Volu prava je stvar za kisne nedelje. Napok se Una upoznala sa zivotinjama koje je odprije poznavala samo iz knjiga. A za nas odrasle je fino sresti poznanike, popiti vruc kakao i gledati kako se Unin svijet i horizont siri i kako svakim danom sve vise, i vise, uci.

POLISH TIMES.


foto: Lodz, september 2010.

Tidlig i september reiste Geir og jeg til Polen for å feire kjærligheten. Altså, i enda ett polsk bryllup. ( Dette var Geirs fjerde! Polske! Det er ikke dårlig, det.) For meg, var dette bryllupet spesielt siden det var en god venn som skulle gifte seg. Det har seg nemlig slik at, på samme måte som jeg under Bosniakrigen havnet i Norge, kom Bojan og Lado til Polen. Der ble de, og der fant de kjærligheten. Jeg har kjent disse gutta fra enhver sommerferie i 30 år, og nå når eldste broren skulle gifte seg, hoppet vi gledelig på ett fly. Det ble fire fine dager, med mye latter, mye shopping, endel vodka, mat, krølling av håret, og, ikke minst, bryllup.
Lodz er en fin by, Polen er ett fint land, og våre polske venner er fantastisk fine venner. Dziêkujemy!


Napokon, ponovo u Lodzu! Jos jedno poljsko vjencanje! I Manufaktura. Napokon.


I ponovo sa dragim, dragim prijateljima. Fina teta Jasminka i cika Jaro, nakon predugo vremena.


Ali pravi razlog naseg dolaska, bili su ova lijepa mlada i mladozenja. Monika i Lado. <3


U istoj sali kao od prije 5 godina, dali su jedno drugom svoja obecanja. I meni su suze potekle.


Nije samo da me ljubav rasplace, ljubav me cini sretnom. I teta Jaca me cini sretnom.


Nakon kise dobrih zelja, upitili smo se na svadbeno slavlje.


A kako to obicno biva, nakon dobrog ica i pica, bilo je i plesa.


Puuuuno plesa. Do u kasne nocne sate.Ovo dvoje lijepih mladenaca stvarno vjeruju u ljubav.Isto kao i ovaj par. Bojan i Iza. <3


A i mi se trudimo.


Dobra klopa. Ljubav. Sta nam vise treba u zivotu?


Da, umalo da zaboravim: Dobri prijatelji.
Hvala, dziêkujemy i vidimo se uskoro!

TRASS!

Trassss! synes jeg er ett morsomt ord. Men å ha en trassig snart toåring er ikke alltid like morsomt. Som f.eks. når det regner hunder og katter, og den snart toåringen absolutt ha på seg en jakke over vinterdressen som gjør det veldig vanskelig å bevege seg ennå hun nekter å sitte i vognen, men å sitte i regnsøledamm, det vil hun! Hah...den turen hjem tok sin tid. Spennende å se hva som skjer idag.
Ha en finfin fredag, trass eller ei!Una je dosegla vrhunac pokazivanja svoje volje! Da, ne, hocu, necu...itd..uglavnom suprotno od onoga sto mi zelimo. Kao npr.juce, kada se nebo otvorilo i kisa vise licila na snijeg nego na kisu, a Una je insistirala da obuce ekstra jaknu preko skafandera, tako da se bilo nemoguce pomjerati. Sjediti u kolicima nije htjela, ali je zato svaka lokva bila njena. U svaku je sjala. Hahaha...vidjecemo sta ce danas smisliti. Zelim vam super vikend!

ARCHITONIC!

Pir II på Architonic.
Finfint prosjekt.
Og fine, midlertidige, kollegaer.


foto: Dan Ågren.


foto: Anniken Zahl Furunes.

PirII, moj novi biro, prezentiran je na Architonic-u.

 

HUGS.I går fikk jeg ikke gitt pappaen min en klem. Det kjennes alltid så dumt. Og så feil. Jeg skulle ønske jeg fikk klemme han hver eneste dag. Og hele tiden. Så idag er planen å gi han en god klem. Og få litt tid med han. Una og jeg sov hos nana, så de to fikk endelig klemt hverandre litt også.
Vi er glade i klemmer i min familie.

Juce nisam stigla vidjeti mog tatu, i poljubiti ga. Inace to pokusavam uraditi svaki dan. Da je do mene, stalno bi bila u njegovoj blizini i ljubila ga. Sinoc smo Una i ja spavali kod nane, tako da su se njih dvije uspjele pomaziti malo. Mi strasno volimo da se mazimo u mojoj obitelji. Danas je prvi zadatak poslje posla: svratiti do tate po poljubac.

FALL. MOMENTS.


foto: Wanja B.

Det kjennes som om høsten er kommet over natten. Den seriøse høsten altså, den som advarer at vinteren er på vei, før vinterkulden setter inn for fullt. Idag er det kaldt. Og vått. Og trærene har nesten mistet alle de fine bladene sine. Dette også over natten, virker det som.
På søndagen derimot viste den nydelige høsten seg i all sin prakt. Solen tittet frem og lyset var magisk, mens tre små jenter i ullklær og røde luer sprang rundt i høstens fargeunivers. Mulig at neste gang de skal leke ute sammen, har verden blitt hvit... men det håper vi ikke på. Det sies at vinteren i år blir den kaldeste på 1000 år ( T U S E N år, dere! Det er lang tid, det.) Og jeg tenker at jeg muligens savner vår blokkleilighet littegrann allerede...

P.S. Grunnen til at bare frøken Bs bilder blir benyttet skyldes at min Leica ble igjen på Fosen, under en sauseskinn i solveggen. Sånn ca til høyre fra der jeg sitter på bildet nedenfor. (Den ble funnet i god tid før regnet, heldigvis.)


foto: Wanja B.

Kao da je jesen dosla preko noci. Ona hladna, siva jesen, ona koja nas upozorava da je zima na putu, i to vrlo brzo. U nedelju, jesen se pokazala magnom. Sunce je sijalo, tre male curice sa crvenim kapicama i vunenom odjecom trcale su kroz eksploziju jesenjih boja. A sada, dva dana poslje,  lisce je izgleda isto palo preko noci, i izgubilo svoje boje. Kazu da ce ova zima biti najhladnija zima u zadnjih 1000(!) godina. Vec me je strah. Nadajmo se da ce jos malo pricekati.

HJORT ER GJORT.Hopp! Hopp! Det var veldig gøy og veldig slitsomt, for barna sovnet som en stein når den tid kom.


Da kunne mammaene deres endelig ta på finstasen.


Mens denne mannen lagde magi på kjøkkenet.


Blant annet en hjortestek fra den syvende himmelen.


Geir overvåket det hele.


..og jeg. Etterhvert.


Og vi savnet en annen venn, så vi måtte sende henne en melding.


Etter den himmelske middagen satte Wanja på musikk.


Og jeg var sååå glad at jeg måtte danse litt. Først alene...


...men så kom den fine mannen min og da kunne vi svinge oss i dansen sammen.Og slik fortsatte det.  Med verdens fineste vertskap. Til langt ut på natten.

Tittelen på innlegget er Geirs forslag. Ett godt ett. De fleste av fotoene ble tatt med Wanjas superkamera, de fine, skarpe av Bjerkli-Svenslis, de uskarpe av meg.

Nakon sto su se mala raja iskakala, i toliko umorila, da su u sekundi zaspala, poceo je provod nas velikih. Provod se sastojao od fantasticne vecere, fantasticnog vina, fantasticne muzike, koja nas je cak natjerala na ples. I da li sam vec spomenula sta mislim o nasim domacina....Fantasticni...Do kasno u noc.

RAMP!

En god mandag og god uke ønskes dere alle fra rampungen nr.1!

Fantastican ponedjeljak i fantasticnu sedmicu zeli vam mali djavo Una!


Søndagsvaffelkos&tull i Bjerkan-Svensli-heimen. Foto: Wanja B.

WONDERFUL.

N y d e l i g. 
Det er det helgen har vært. Og det takket være en liten familie på Fosen.
Nydelige høstfarger, og for ett lys(!), nydelig vær, NYDELIG mat (Jonnys hjortestek kommer til å leve lenge i minnet), godgod vin, fantastisk vertskap, gode historier, litt dansing, en godnattsøvn, lang frokost, vafler&kake, nydelig fisketur og nydelig sitte-i-solen-og-snakke-mye-stund, og helt objektivt de mest NYDELIGE jenter i hele verden.
LIlli, Milla, Wanja & Jonny, tusen takk! For alt.

Vikend je bio divan. Sve to zahvaljujuci jednoj maloj familiji na Fosenu, koja se je potrudila da se u gostima osjecamo kao u svojoj kuci. Divne jesenje boje, svijetlost, vrijeme, divna klopa, i naravno vino, dug dorucak, kolaci, malo plesa, puno price, jos vise smjeha, pecanje i tracanje, i uistinu, skroz objektivno, naj, naj naj curice na cijelom svijetu.

HURRA!Nå tar vi en klapp og ett høyt HURRA for helgen!
P.S. Tusen takk til Astrid, jenten bak denne fabelaktige bloggen, for bloggawarden og inspirasjon til å vise dere dette bildet fra 1982.

Dosao nam vikend. Hura! A sada jedan veliki pljesak!

MORNINGBLUES.

Disse er fra en annen morgen, for litt siden. Soloppgangene er fortsatt nydelige, Una hopper fortsatt rundt med rosinpakke i en altfor lang pysjamas, den eneste forandringen er at tata Geir ikke er med oss. Han er Skien og hilser på Bjarne, Rosanna, Leander, Eira+++. Vi skulle gjerne vært med, men når ikke det gikk, trøster vi oss med nydelig høstvær.

Izlasci sunca uistinu su magicni, a stim da se Una ustaje u ranu zoru( citaj: prije izlaska sunca), svako jutro uzivamo u njima. Ove slike su par dana stara. Jer tata Geir nije trenutno s nama, i puno nam nedostaje. Nadamo se da ce brzo vratiti ( Vracaj se do veceras!), tako da mama moze propustit izlazak sunca sutra ujuto.

HOME IS WHERE THE HEART IS.


Vekommen til vårt hjem! Vi er en liten familie som er glade i lopper. Som f.eks. dette dukkehuset, funnet forrige helg på Sverresborg for kr.200 av en flink pappa. Gjett om Una ble glad. Og gjett om jeg ble glad.

l1220250
Vi er kjærlige av oss, og kjærlighetsbrev oppbevares i ett fint rødt hjerte. ( Flere røde lopper, her.)


Mest kjærlighet får nok lille frøken Una. Hennes rom er fylt med lopper: fuglebildet, togknagger,
Ingrid Riddevold redesignkjole, Ikea møbler malt med bengalakk og blå loppis leselampe.

Den kjæreste arvede gjenstanden i hjemmet er ett teppe vi har arvet fra min oldemor. 


Vi glade i stoler. Foskjellige stoler. Budalstol ble nylig funnet, Chair One var bryllupsgave, og Eames
stolen ble hentet ut av en container. Hesten har Una arvet av min sjef. Lille Unas kjole fra Fretex.


Vi er også glade i sko. Disse ble funnet i fjor for en tier. ( sammen med disse loppene.)


Mann må jo oppbevare disse skoene ett eller annet sted... Tallerkenhylla, kr. 150.


Og nå til lesekroken vår!: Den grønne stolen og lampen er gamle kupp, krakken og bordet er et nye kupp. Hekleteppet, en gave fra denne fine jenten. Titoplakat, lysestake & puten er også bruktskatter. 


En suuuuuper utfordring fra NIB og jeg skulle ønske jeg hadde mer tid å vise frem alle de finfine loppene vi har. (som f.eks. disse) Eller tenk å vise alle arvekjole skattene...ahhh. Men natten har senket seg, energien også, så nå skal jeg sove. Vi jentene er alene hjemme. Håper dere får en god natt!

Nas dom.
Sve male i velike stvari koje smo naslijedili ili nasli u antikvarnicama.
Ali sada: Krevet!

BUILDING SITE.

På samme måte som onkelen og Una bygger på disse bildene, bygger jeg litt større ting på ett nytt kontor nå, mens onkelen bygger for disse.
Det er gøy, det. Men savnet etter det gamle er også tilstedet.

Dajdza i Una grade, a ja gradim u novom arkitektonskom birou. I super nem je svima interesanto.
Foto:August 2010.

A NEW HOUSE.

A dolls house.
Jeg gleder meg til å pusse opp!

Jedva cekam da je renoviram.

PARTYWEEKENDS.

Prosli vikend napunila sam 31.godinu. Trebao bi ovo biti najsretniji period moga zivota, a u svom haosu sto nas okruzije cinilo mi se da mi je godina 100. Ipak odlucila sam da vece provedem okruzena bliskim prijateljima, i bila je to pametna odluka, vrijedna mudrosti jednog stogodisnjaka. Jer nista ne pomaze vise nego cinjenica da smo okruzeni ljudima koji nas vole, ljudima kojima je stalo do nas, ljudima koje je boli kad nas boli. I okruzena dragim prijateljima, provela sam divnu vece, punu smjeha i pjesme. I plesa.
A onda veceras, jedna od mojih najdrazih osoba pokucala je na vrata i pravila mi drustvo do kasno u noc. I to je pomoglo. Puno.


Forrige lørdag ble jeg 31. Det ble bestemt at det måtte feires, og jeg e l s k e t  å være midtpunktet!


Fine Birgit og Ingrid kom.


Fine Nina.


Og fineste Kari- Anne.


Bloggen har gitt meg så mye fint  og her er definste fine på rekke og rad. 1, 2, 3.


Geir trivdes i jenteselskap.


Og jeg trivdes med bestisen, selv om vi manglet en part!


Birgit fikk ordnet neglene slik at de matchet toppen heeelt perfekt.


Mens andre pratet.


Og jeg fikk bursdagskyss og ble sunget for!

I kveld kom den manglende parten av bestisflokken og sa Hallo og Grattis og Hvodan går det. Og det føltes så godt. Det var brikken som manglet. For en fin kveld det ble, i en litt vanskelig tid. Det trengtes.


Fine Tuva. Endelig på Trondheimsbesøk.


Og Kari, så klart.
Takk til min mann som serverte en førsteklasses lammestek. Og var der med oss jentene. Nam!

MORNING SUNSHINE.

Når alt annet flyter, er en tidlig morgenstund med min datter gull verdt. Spesielt når hun tar en dans for meg,  først alene og når hun så fint svinger seg med sin far mens solen titter innom.
P.S. I kveld kommer enda en solskinn og titter innom. Tuva er på besøk! Endelig.

Kad je sve drugo u ubalansi, trenutci provedeni sa jednom malom suncicom vrijede zlata. Specijalno kad se i pravo sunce pojavi i pokuca na prozore, a Una i njen tata plesu preda mnom.LA PAMPA, II.
foto: Argentina, november 2009.

nadja

nadja

32, Trondheim

Velkommen!Vi har blitt litt eldre siden vi startet, men vi liker fortsatt de samme tingene: sene morgener med frokost på sengen, sjokolade, kjoler, vennetid, reiser, arkitektur, kyss og kommentarer. Les mer om oss og si hei her: http://unadostres.blogg.no/1318362045_11okt2011.html

Blogglisten Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits