september 2010

LA PAMPA, I.

Det er sol i Trøndelag. Men det er kaldt, ahh, så kaldt. Jeg savner Argentina.


La Pampa, Argentina, november 2009.

TANTE!

Vi skulle egentlig besøkt tanten forrige helg, men på grunn av en bursdag og en oprasjon, har vi valgt å holde oss hjemme.
Vi skulle gjerne besøkt deg tanten!
Bare så du vet det. Da hadde vi kjørt sammen til Løyning og besta og kost oss. Men du skal også vite at vi blar i albumet hver kveld, og nå er det lenger ingen tvil, tante! er lett å si når vi kommer til september måned. Men det hadde unektelig vært godt å få klemme deg snart også. En annen en som vi har lyst å klemme idag, heter Ingrid, men vi kaller henne for lille I, og hun blir 31 i dag!Nedostaje nam tetka Siri!

UNA HAS DISCOVERED iPOD.

video:l1240371

WE´LL ALWAYS HAVE MARRAKECH.

Åh, dere...av alle de fine bursdagsgavene er det denne (etter pappas vellykede opersjonen, så klart ) som er finest: En tur med den fantastiske mannen min til den eventyrlige byen i Marokko. Vi har gjort det før og vi gjør det igjen. Lykke! Jeg klarer nesten ikke å vente til november.

Od svih finih poklona, ovaj je ipak naj, naj, naj (naravno tek na drugom mjestu nakon tatine operacije): Putavanje u eksoticni Marrakech sa mojim dragim suprugom. To smo vec jednom uradili, i bilo je vrlo uspjesno. Jao, ja ne mogu da cekam do novembra..

LITTLE BROTHER.

?er 27 i dag!.. Jeg trenger ikke skrive at jeg elsker han, det skjønner vel alle..

Ima rodjendan danas. Mislim da je suvisno pisati koliko ga volim. To vec svako zna.


Photos from the happy 80s.

UNAS NEW BFF.


Una + Wanja = Best Friends Forever.

...Litt tedrikking, snakk om gutter , sladder fra festen, smykke- prøving, og en diskusjon om Wanjas fine, lille vesken...

BIRTHDAY MORNING.
foto: 25.09.2010

Åååå, som jeg elsker å ha bursdag!
I går fikk jeg sove ut lenge, mens Una og Geir så solen stå opp og fikset bursdagen min. Sjokolade og te og kjeks på sengen. Blomster og gaver. Frokost med perfekt stekt bacon. Og, det viktigste, kyss! Bursdagskyss. Flere. Mange. Takk, kjære.
P.S. På den store dagen i fjor ble det utdelt mange små konvolutter som gjorde dagen uforglemmelig.
P.P.S. 26.september er visst også en god dag å være født på. + Jeg gleder meg vilt over å vise frem alle de fantastiske gavene jeg har fått. Skulle ønske jeg kunne ha bursdag i alle fall to ganger i året...

Ja obozavam rodjendane! Volila bih da mogu slaviti rodjendan najmanje dva puta godisnje. Juce sam spavala dugo dok su Unana i Geir pripremali rodjendanski dorucak. Cokolada i caj u krevetu, pokloni na stolu. I poljubci. Rodjendanski. Puno poljubaca. Cmok!

31!

Idag har jeg bursdag. Den 31. i mitt liv. Det er finfint, det. Den beste gaven er at min fars operasjon gikk bra. Den nest beste var å bli vekket av en solstråle og en bra mann med te, kjeks og sjokolade i sengen. Kakene med mamma, bestemor og bror var heller ikke å forrakte. Og at jeg har så snille venner rundt meg , gjør dagen fullkomment. Jeg kjenner at dette blir ett bra år! Jeg har jo Una, hvordan kan den ikke bli bra? <3
P.S. Jeg er overbesvist om at 24-25-september er god dag å bli født på. Se på denne og denne damen og si deg enig.


foto: Kari-Anne Toth.

Danas mi je rodjendan. 31.! Kaze mi mama da sam postala starka. A ja njoj odgovaram da mi to uopste ne smeta. Imam Unu, divnog muza, najbolju familiju i tatina operacija prosla je dobro. Godine mogu samo da nastave dolaziti: Keep them coming. Dobro dosle!

A HEART.

Min pappa hjerteopereres nå. Det er en tøff og stor operasjon. Men han har et stort hjerte. Verdens flotteste hjerte. Og jeg elsker han overalt på jorden.Mom tati sada operisu srce. On ima veliko srce, i najbolje srce na svijetu. I ja ga volim do bola.

AHH!

En vitamininnsprøyting i form av disse skjønne jentene og denne fine familien. Vi var 8 damer og en mann, han het Samuel og han var en bra mann. Tiger var visst også en hannkat. Men det var uten tvil damenes aften.
Besøk bloggene deres, jeg er sikker på at du kommer til å elske de minst like mye jeg gjør. Nei, forresten, tror ikke at det går an å elske de like mye som jeg gjør. Tusen takk, Kari Anne! <3Danas smo Una i ja bili u divnoj posjeti fantasticnom Fosenu i fantasticnoj Kari Anne. Pridruzili su nam se i Wanja i cure. Sve skupa, 8 cura i jedan, ali vrijedan decko, Samuel.

OLA, 3 YEARS & 1 WEEK. + SOME RED-YELLOW CAKE.
Olas bursdag, 14.09.2010.

DAGENS 210910.

Alt man får gjort når man er permitert! F.eks. ta outfit bilder og lese relevant faglitteratur. ( Klarer dere å forestille dere ironien i stemmen min?)
Men spøk til side, jeg er forelsket i det nye skjørtet mitt. Vurderte først å klippe det kortere, men tror det får bli slik det er, enn så lenge. Og ironien til side, det har faktisk vært en begivenhetsfull dag: Guro er blitt redaktør, pappa får operasjon denne uken og jeg "pakker" for Fosen.

Sve sto covjek stigne uraditi kad je permitovan! Uslikati se u novoj suknji i citati malo relevantne profesijonalne lektire. Hehe. Je li cujete ironiju u mog glasu?

IN THE WINDOW.Idag er en fin dag for å sitte inne og se på trærene gå fra å være grønne til å bli gule og oransje. Og vi, voksne, burde seriøst begynne å bli litt bekymret etter det som skjedde under valget i Sverige.
Ha en fin dag!

Danas je fin dan za gledanje kako ljeto prelazi u jesen i drvece dobiva jesenje bolje.
Zelim vam ugodan dan!

UNA & MING.


Er i grunnen ganske like. Hehe.
Like søte. Og begge har hatt en fantastisk helg. Håper du også har det!

Una i Ming jako lice jedna na drugu. Hehe.
Nadam se da ste se fino odmorili za vikend! Mi smo uzivali.

DEDDDDO!+NANA

video:mvi4257

Una vekker dedo. Sarajevo, sommer 2010.

Takk og pris for besteforeldre! De gjør det mulig for småbarnsforeldre å overleve hverdagen. Igår fikk min kjære og jeg en etterlengtet date og allerede ikveld, stepper de inn på nytt slik at det blir dobbel-kinodate med Hege&Haris. Snille, gode besteforeldre. Tusen takk! Deddddo!

Hvala Bogu da imamo najbolju nanu i najboljeg dedu na svijetu. Juce smo Geir i ja imali romantican date, a vec veceras nas ceka novi date, ovaj put dobble, sa Haretom i Hege. Hvala, hvala, hvala! Do neba!

DAGENS 170910

Hva passer vel bedre å ha på når mann skal møte bestemor på Jordbærpikene og senere en prinsesse enn en gammelrosa vintage kjole og sløyfe i håret og i ører?? Ha en fantastisk fredag!

FANTASTISK!

Og, jeg gjentar:
"En kan ligge på en bro og se vannet strømme forbi. Eller løpe, eller vasse gjennom en myr i de røde støvlene. Eller krype sammen og lytte til regnet på taket. Det er svært lett å ha det koselig."
Mummitrollet, Sent i november.
Denne gangen blir ikke fortsettelsen vemodig. Idag er jeg glad. For høsten kan være fantastisk.


Unas nye bok fra Gjenbrukstorget om onkel Jakob, full av fine høst tegninger, er fantastisk.


Det samme er vår nye gamle Budalstol.


Gladiolene fra fantastiske Marte er fantastiske.


Og gjett hvem jeg også synes er heeelt fantastisk?


Bare en liten ting til: Kjærligheten er sannelig også fantastisk!
Og når to gode venner bestemmer å forlove seg, kan mann ikke si annet enn : Fantastisk!

Jesen uistinu moze biti fantasticna. Unina nova knjiga, puna crteza o jeseni je fantasticna. Nasa nova plava stolica je fantasticna. Gladiole, sto ih je donjela fantasticna Marte, su fantasticne. I nasa mala curica je vise nego fantasticna. A onda, kada se dvoje dobrih prijatelja, odluce zaruciti, moram jos jednom ponoviti: Ljubav je fantasticna stvar!

TIME.

"En kan ligge på en bro og se vannet strømme forbi. Eller løpe, eller vasse gjennom en myr i de røde støvlene. Eller krype sammen og lytte til regnet på taket. Det er svært lett å ha det koselig." Mummitrollet, Sent i november.

Eller så kan man tenke på hvor fort tiden går. Una vokser så fort, så altfor fort, men jeg er ikke den eneste mammaen som sitter igjen med den følelsen.
Montro om mine foreldre følte det slik med meg? Om de fortsatt føler det slik? Om det er like rart for de å se de første bildene av meg, som det for meg er å se bilder av Unas første blikk, og om det for de også kjennes som om det var igår? Ett forventingsfullt blikk, svart krøllet hår, ingen gråe ennå, de samme myke hendene...Ingen frykt, ingen forvarsel. Bare drømmer. Og en fremtid. Ett forventingsfull blikk...Tiden går altfor fort. Av og til.


Mama, Nadja, dedo i tata, Sarajevo septembar 1979.

Eh kako brzo vrijeme leti...Kako suvise brzo vrijeme leti..

YESTERDAY´S PLAN.


mmmm....kake....Pers bursdag, august 2010.

...var  å spise god bursdagskake og feire verdens beste Ola. Mission accomplished.
Han ble hele 3 år og når jeg ser på bilder fra 2 årsdagen, er det vanskelig å skjønne at ett helt år er gått. Samtidig så har jo disse barna forandet seg en god del, så tiden stemmer nok, det er bare jeg som ikke følger med.

p1040055
Olas bursdag, september 2009. Gjengen.


Pers bursdag, august 2010. Gjengen.

Jucerasnji plan bio je jesti rodjendansku tortu i slaviti Olu. Plan je obavljen uspjesno.
Ne mogu da vjerujem da je prosla vec godina od proslog Olinog rodjendana, a onda kad vidim proslogodisnje slike, vidim da su nam se djeca promjenila.
Izgleda da je vrijeme ipak upravu, samo ga ja ne pratim.

STORUNGE!

For 3 år siden var vi på bryllupsreise i Napoli, da vi fikk en hyggelig telefon om at en liten gutt har kommet til verden. Denne opplysningen måtte selvfølgelig feires med sjampis.
Og idag har vi feiret gutten igjen: GRATULERER MED DAGEN, OLA!
P.S. Når vi dagen etter landet i regnfulle Trondheim, første stoppet etter flybussen var St.Olavs Hotell for å få si hei til den nye fine, familien. Ett uforglemmelig øyeblikk!


Napoli, 14.09.2007.

Prije 3 godine, na nasem bracnom putovanju, primili smo jako prijatnu vijest da je jedan mali princ stigao na ovaj svijet. To smo morali proslaviti sjampanjcem.
I danas ga opet slavimo: SRETAN RODJENDAN OLA!

I HAVE A PLAN.

Ikke en plan for tirsdagen men en plan for for onsdagen altså. Som permittert arkitekt må jeg finne på nye planer, og planen på onsdag er å kose meg ihjel med lille frøken Una. Vi skal sove middagslur sammen, jeg skal betrakte hun sove, strekke seg ut, gå gjennom de tusen ansiktsuttrykkene sine mens hun våkner. Se hun dypt inn i de store øynene hennes når de åpnes.
Hvem sier at permisjon ikke har sine fordeler? Heh.


Una, februar/mars 2009.

Kao arkitekt na cekanju i bez posla, moram praviti nove planove za svakodnevnicu. Dan za srijedu je maziti se sa mojom curom koliko mi dusa. Spavati sa njom u sred dana. Drzati je za njenu malu rukicu. Gledati je kako se budi, i prolazi kroz svojih milion faza budjenja. Jedva cekam!
Mozda biti na cekanju, i nije tako losa stvar.  

PRIMABALLERINA!

video:098

Det er øyeblikk som dette som gjør livet morsommere å leve. Ha en morsom helg!

Ovakvi trenutci cine zivot smjesnijim za zivjeti.

LADO + MONIKA = <3
Lodz, 04.09.2010.

TALERØRET.I dag kl.12 starter NTNUs jubileumsuka og selveste statsministeren kommer til å tale i talerøret.
Røret er et prosjekt min mann+partneren+studentene står for. Det er 6 meter i diameter og 18 meter langt og er allerede blitt populært, i alle fall om man dømmer etter Unas reaksjoner.
Les om andres reaksjoner her.

BEDROOM.

NIB utfordrer denne måned igjen; denne gangen er det soverommet som skal frem i lyset.
Det fikk meg til å tenke på vårt forrige soverom, der Bjørnar sover nå. Soverommet med den fantastiske utsikten og med det lyserosa gulvet. Jeg elsket det. Jeg elsket å våkne og se ut av vinduet. Vi holdt det enkelt: En blå leselampe, ett sengeteppe fra Japan( takk Christine!), en rød stol, og et rosa gulv. Friske blomster så ofte som mulig. Ja, jeg likte meg i det rommet.
Men jeg liker meg det nye rommet også. Vi byttet ett rom og en leilighet vi elsket mot TO rom og en leilighet vi elsker enda mer. Nå ser vi på byen og toget. Vi har flere bilder på veggene. Lunt ullteppe på gulvet. En Bambilampe. Og en lesekrok.
P.S. Stas å bli plukket ut som 20 av de flotteste bidragene, som ikke kom med blant finalistene denne gangen. Takk!

Nasa stara spavaca soba. Sa divnim pogledom i rozim podom. I Unina nova spavaca soba. Covjek mora nesto zrtvovati da bi nesto dobio. Zamjenili smo sobu i stan koji smo volili, za dvije sobe i stan koji volimo jos vise.

HEY!

Åh så godt det var å si Hei! til Una idag. Etter planlagte 3 og 1 uplanlagt dag i Polen, ble savnet for stort. Men Polen er fantastisk og vi er venner med de mest fantastiske i Polen. Så det kommer flere Polen bilder, fra hverdag og fest. Men nå må jeg gå og kysse de små føttene til Una, uten å vekke henne( eller det gjør faktisk ingenting hvis hun våkner heller) for jeg har savnet hun så mye!
P.S. Takk for de fine bryllupsdaggratulasjoner, det var rørende!

Joj kako je fino bilo poljubiti Unu nakon skoro 5 dana u Poljskoj. Poljska je fantasticna, a mi znamo one u Poljskoj koji su vise nego najbolji, tako da iduci put vodimo i Unu i ostajemo jos duze. Puno slika iz Poljske slijedi, dnevnih, nocnih, vjencanih, ali sada moram ici da Unani jos jednom poljubim male nogice, mozda je i probudim ali nema veze, toliko mi je nedostajala.

THREE YEARS!

Det var en finfin dag og jeg har en finfin mann! <3
P.S. Sånn kjentes det for ett år siden. Og tiden strekker ennå ikke til.
Men de gode følelsene er uforandret.

Bio je to divan dan, i ja imam divnog muza. <3


foto: Maren Todal.
nadja

nadja

32, Trondheim

Velkommen!Vi har blitt litt eldre siden vi startet, men vi liker fortsatt de samme tingene: sene morgener med frokost på sengen, sjokolade, kjoler, vennetid, reiser, arkitektur, kyss og kommentarer. Les mer om oss og si hei her: http://unadostres.blogg.no/1318362045_11okt2011.html

Blogglisten Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits