august 2009

UNAS VENNER: DYRET OG ARNE

Først kom Dyret. Og det var nydelig. Det er et snilt og mykt dyr. Det kom tidlig, kanskje når Una var bare et par uker gammel. Det var Tuva som kom med Dyret.
Senere kom Arne. Det var Birgit som kom med han. Arne er det litt lettere å bestemme art på, Arne er en liten bamsebjørn. Dyret er verre. Arne og Dyret ble venner straks. Arne heter Arne fordi både Birgits og Tuvas kjærester heter det. Arne, altså. Det kan hende Dyret får et navn etterhvert også.

l1210632

FALL 2009 -I AM- READY-TO-WEAR

I natt gav Una meg muligheten til å være opp midt på natten. Hun ville veldig tidlig opp, og leke på gulvet.  Det kom ikke på tale å prøve å legge henne. Hun gav meg altså muligheten til å surfe på kolleksjonene på style.com og drømme meg bort.
Jeg er blitt så fornuftig etter at jeg er blitt mamma, så for høsten er dette på ønskelisten. (Ikke mange kjoler der nei..)

dries
Dries Van Noten, Fall 2009 Ready-to-Wear. Kilde: style.com

chloe
Chloe, Fall 2009 Ready-to-Wear. Kilde: style.com

Begge kolleksjonene er så fantastisk brukelige.
Jeg elsker snittet på kåpene og buksene på Dries sin. Og, ikke minst, fargene. Se de fargene.
Og Chloe er..vel Chloe. Perfekt. Og høstlig. Jeg vil ha de skoene.
Hadde jeg hatt noen av disse klærene nå, hadde jeg sluppet å tenke på hva jeg skulle ha på meg i dette gråværet idag. Eller hvilken som helst dag fremover denne høsten.

Una se probudlia u ranu zoru, tako da sam dobila sansu surfati po style.com stranici u 6 ujutro i sanjati o novoj jesenjog garderobi. Kad bi imala bar dio ovih stvari, ne bi sad morala razmisljati sta da obucem cijelu jesen. Sad moram. Razmisljati.

ALL DAY. LAZY.

We <3 Sunday!

p1030567

p1030568

p1030575

p1030596

Helt lazy har vi ikke vært.

Vi har spist skikkelig god frokost.

Vi har støvsugd, tørket støvet og ryddet i skapet.

p1030540
Vi har hatt besøk og fikset DEN kabelen.

Vi har gått søndagstur i regnet.
 
p1030619
Vi har sett Per Kirkeby utstilling.

p1030629
Vi hadde med oss verdens beste oldemor.

Vi har spist kake på NiMuser.

p1030630
Vi skal lage mat nå og vaske over gulvet.

Og etter det kan det hende det blir litt mer sløving.

Nedelje su za ljencarenje. Ali mi smp danas ipak bili malo vrijedni. Imali smo posjetu, bili u museju, jeli kolace u gradu, oprali kucu...i sad smo tako umorni da mislim da zasluzujemo jos malo ljencarenja.

OLAIPARTY

p1030600
foto: Olais passfoto-ene. En voksen kar. Som skal til Spania snart.

Denne god kumpen er blitt 3 måneder. Hipp,hipp, hurra!  I den anledning inviterte mamma Siri og pappa Lars til fantastisk Bacalaomiddag og is til dessert. Vi takket ja, og det angret vi ikke på. Takk skal dere ha!

sirioglars
foto: Familien på Buran.Kattebildet som gjør seg utrolig bra på bilder.Una elsket den ekte kattepusen!

REVISJON: Familien på Møllenberg.

Juce smo slavili Olajev 3.mjesec! Sretan mali rodjendan!

MIRRORMIRROR

Denne familien er glad i speil. (som vist her, her og her) Skuffelsen er derfor stor når det viser seg at vi må være speilløse på både til langt ut i neste uke. Una har nemlig begynt å kaste seg mot speilet, den lille rampungen, så vi må finne på en ny speilløsning.
Defor er det ekstra morsomt å poste disse bildene av prosjektet som Wilhelmson Arkitekter fra Sverige skal bygge. Først tenkte jeg: Så kult! Så tenkte jeg: Vel...kanskje litt vel tåpelig. Nå er jeg igjen på: Det kan jo bli dritkult. Dersom det gjøres riktig.
Eller så er det bare det at jeg savner speilet på badet...

housingprojectinhelsingborgsweden03

housingprojectinhelsingborgsweden04

housingprojectinhelsingborgsweden05
For flere bilder og mer info om prosjektet, klikk her.

Trenutno smo ostali bez ogledala u kupatilu. Postalo je opasno po Unin zivot. Kriza. Moramo smisliti novo rijesenje. Zato je malo smijesno gledati ovaj projekt svedskih arkitekata Wilhemson, sto koriste ogledala umjesto prozora. Neko ima mnogo, neko nema ni jedno...

DET GÅR LIKAR NO

p1030556

p1030552

p1030542

p1030546

p1030564

Det går mye bedre med grøtspising her i heimen. Det føles godt. Una er så glad for å få sitte i sin egen stol og delta aktivt i diskusjonene rundt middagsbordet. Slå i bordet kan hun også.
Og smilet kommer ofte frem.

p1030547

p1030563

Una sad jede kao velika. Sjedi u svojoj stolici i uziva. Ucestvuje u diskusijama za stolom, ponekad se i naljuti, ali najcesce smijesi.

LAST NIGHT

p1030530

p1030493

p1030499

p1030502

p1030495

p1030510

p1030518

I går kveld skulle Una slutte å nattamme. Etter alle skrekkhistorier om at det kommer til å kreve mot og stahet og innebærer sammenhengende gråt i flere timer, gruet jeg meg skikkelig til dette. I fare for å sprekke ble jeg sendt ut på byen.
Ut på byen er alltid gøy, spesielt når det ikke er hverdagskost. Den nye BruunsBazaar kjolen ble prøvd ut. Destinasjonen var Solsiden og Dokkhuset, der Kjetil T.Thorsen skapte rockestjerne tilstander og dannet kø for en arkitekturforelesning. Det skal godt gjøres. Tonje (som er tilbake!) og jeg måtte klatre på en stol for å få med oss forelesning. Det nygifte paret var der også og var like forelsket som alltid. Maren og Ragna fikk meg til å ønske meg en kort frisyre igjen. Oline og Tuva var veldig lettet og stolte over et så vellykket arrangement. ( flinke jenter!) Og når Agraffere med Line i spissen kom for å kapre festen, fikk vi til og med danset litt. Bildene er fantastisk uskarpe og det samme er minnene. Og det var virkelig helt unødvendig å skrive bloggkommentarer kl.01.00 om natten. ( Stine, jeg ringer deg.)
På andre siden av byen, Ilasiden, tok Geir motet til seg, viste overbevisende stahet og kom seg gjennom natten! Flinke Geir og flinke Una.
Nå nærmer det seg en ny natt og jeg heldigvis ikke på byen i kveld. Det blir lenge til neste gang. Men jeg gruer meg til å høre Una gråte.

p1030425horz

p1030428vert

Juce je bila prva noc odvikavanja Une od nocnog dojenja. Da joj opet ne bi popustila, Geir me poslao u nocni zivot, dok je on izdrzao cijelu noc sa uplakanom Unom. Svaka cast, Geir! I svaka cast, Una!

FIRSTDAYATWORK-DAGENS

Det var et veldig hyggelig møte!

p1030479horz
Blusesjekk: OK!; Lommesjekk: OK! Klar for første møte etter 10 måneder.

STU, THIS ONE IS FOR YOU!

Bluse: Baum und Pferdgarten
Bukse: Acne
Sko: (verdens mest comfy) spanske Luruena

SNØHETTA I TRONDHEIM

KOM.KOM.KOM.

"Arkitekturkveld på Dokkhuset" er en serie der arkitektverdenens superstjerner forteller om sine arbeider, og diskuterer arkitektur med hverandre og publikum. Det blir pauser, åpen servering, og ungjazz ut over kvelden. Dette er noe for alle som er opptatt av våre bygde omgivelser, og gjerne vil vite mer.

Først ut er Kjetil Thorsen fra Snøhetta.

Han grunnla sammen med Craig Dykers Snøhetta i 1989, og i år feirer kontoret sitt 20 års jubileum. Snøhetta har i mange år hatt en sterk posisjon internasjonalt, med prosjekter som Biblioteket i Alexandria, September 11 Memorial and Museum på Ground Zero og nå med kommende King Abdulaziz Center for Knowledge and Culture. Med Operabygget har de nå også fått et av deres aller vakreste bygg oppført i Norge.

http://www.snoarc.no/#/main/

BEDTIME AUDREY

vogueukintotheart02
foto: Audrey Tautou,Vogue UK,
August 2009 by Paolo Roversi.

Nå har Una sovnet med blanke øyne og en ny tann på vei. Geir jobber, og jeg blar i Voguen fra august. Og på nytt lar jeg meg forføre av vakre Audrey Tautou og enda vakrere billedserie tatt av flinke Paolo Roversi. Jeg elsker fargene i dette bildet. Jeg elsker roen i det. Tenk å kunne legge seg ned med en bok nå..Men det er jeg altfor rastløs til akkurat nå. Jeg ville ikke klart å få alle andre tanker ut av hodet. Snart kanskje...kommer roen.

Unana je zaspala sa malom tempraturicom, Geir jeg na poslu, a ja listam avgustski Vogue i strasno mi se svidja editorial sa Audrey Tautou. Sve je divno, boje, styling, tisina, mir...nesto potpuno drugacije od nereda i nemira oko mene. A sad na spremanje. Ili na spavanje.

VAKSINE & BACK TO REALITY

Det var vaksinetid idag, og  tårer kom samtidig med stikket, men ble raskt erstattet med smil etter at helsesøster Randi lånte Una dukken. Bestefar var også med. Som støtte. For meg. Vaksiner er nok verre for foreldre enn for de små.
Jeg prøver å innstille meg til å gi litt slipp. Jeg skal nemlig tilbake i jobb i neste uke. Jeg gleder meg veldig. Til voksen tid. Og til arkitekturtid. Bare 2 dager blir jobbedager. Men det blir merkelig. I snart 9 måneder har hele mitt liv handlet om Una. Og de fleste av mine tanker tilhørte Una. Så jeg må bite tennene sammen, og komme meg tilbake til en verden som ikke dreier seg om bleier, tenner og krabbing. Jeg er spent. Heldigvis har jeg verdens beste kontor å gå tilbake til.
Men dette skjer jo først i neste uke. I dag skal jeg bare stelle med snuppen ekstra godt, siden hun var så flink på helsestasjon.

unaspiller
foto: Unas nye leke, som hun fikk for at jeg skal føle meg bedre etter vaksinen.
Den er veldig fin, og Una smiler hver gang jeg spiller på den. Hun har ennå ikke
lært seg å spille. Den pinnen havner meget lett i munnen, når hun først får tak i den.

Una je danas dobila vakcinu. Mislim da je to bilo gore za mene, nego za malu macu. Sva sreca dedo je dosao da nam pravi drustvo i bude moja moralna podrska. Unana je samo sekundicu zaplakala, i odmah se zabavila sa igrackama. Ja nisam uspjela odoliti i ne kupiti joj nagradu za toliku hrabrost. Jos uvijek ne zna da svira na njoj, jer stapic vrlo lako zavrsi (kao i sve ostalo) u ustima.
Sad vec moram sebe pokusavati kontrolisati, i malo se navikavati na pomisao da budem razdvojena od Une. Od iduce sedmice pocinjem raditi 2 dana sedmicno, tako da i nemam velikog izbora. Vec me hvata panika, a u isto vrijeme, i radujem se. Sva sreca da ce Una biti u najboljim mogucim rukama, dedo ce biti dadilja.

ÅH, THOMASYou and me, baby...har en date den 02. september. Jeg gleder meg.

AUTUMNISH

l1210626

Det er meldt 23 grader idag. Jeg klarer ikke å skjønne at det kan stemme. Jeg kjenner høst i luften.
Det er helt i orden. Jeg elsker høst.
Bare det ikke blir vinter med en gang, tenker jeg. Den er jeg ikke klar for ennå.
Det har vært fint å komme tilbake. Hjelpe til med flytting, få bestabesøk, se nære og kjære. Møte Per for første gang. Det har vært fint å kunne gi mat til Una i kontrollerbare omgivelser og prøve å legge henne til bestemt tid hver kveld. (prøve) Det har vært fint å rusle i byen, gå på skattejakt på tante Isabels loppis, spise lunsj med Geir og låne filmer fra biblioteket. Det har vært fint å se hvor langt Sparebanken har kommet, (laaaaangt) og møte Agraffere. Og jeg har enda mange flere fine opplevelser og møter i vente.
Nei, høst er definitivt bra. Lenge leve høst!

P.S. Jeg likte så godt disse bildene av Alexa Chung. I fine, kalde blåtoner. Frøken som gang på gang viser at strømper er veldig kult. Og som fikk meg til å ønske meg badekar igjen.

stpartyfrock1xs1

600fullalexachung
Alexa Chung.Fotoene er funnet på Google.(dårlig med kilder her, Maren)

Jesen je dosla u grad. Ne smeta meni jesen, sta vise, obozavam je. Strah me zime, za nju jos nisam spremna. Fino je bilo doci nazad u Trodnheim, iako mi Sarajevo i ljeto strasno nedostaju. Ipak na ovaj nacin uspjeli smo pomoci mami i tati, Unina baka vec je bila u posjeti, upoznala sam Pera odmah nakon rodjenja i provela par finih dana svrljajuci gradom. Sve u svemu, nije mi bilo lose. Samo da nam zima ne dodje prebrzo.

SUMMERMEMORIES 2

Fine, fine sommermorgener...

533025076919033179611033181246959652n
foto: Anja Johansen. Maren i striper og i morgenlyset er vakker.

p1030069
foto: Det samme er Una. Vakker.

SUMMERMEMORIES 1

Nå er koffertene pakket ut, men sommeren henger fortsatt igjen på netthinnen.
Fine, fine sommerkveldene..

621114412107052951805052938999641527396n

62111440957005295180505293899502347379nvert

p1030114
foto: En av de siste kveldene i godt selskap.

THE DOORS

Jeg facineres av hvordan like ting blir når de behandles ulikt. Enkle ting. Sånn som f.eks. garasjedører. I Sarajevo. Jeg er langt ifra den eneste som fascineres av sånt, og en som har gjort det mye bedre, vakrere og mer systematisk enn meg er Ole Tolstad og hans dører.

p1010128

p1010130

p1010129
foto: Garagedoors in Sarajevo.

MOVING HOUSES

Nå er den store flyttedagen unnagjort. Mine foreldre har ( nesten) sagt Favel Rissa og Hallo Trondheim. Det var hektisk i helgen.
Det eneste som er riktig å si er: TAKK LALLA, EIVIND, MIRSO, ANNE, FINN-YNGVAR, TORA, TORBJØRN, HARE, GEIR, EMIR, KIJA, ELVIRA, INGVAR& INNGUN!
Bra jobbet!

mh
foto: Før og etter.

mh1
foto: Før og etter.

p1030388horz
foto: Etter.

p1030396horz
foto: Etter.

Veliki dan-D i seljenje je iza nas. Bilo je naporno, ali uz svu veliku pomoc i svu snagu i volju mame, tate i Bebe uspjeli smo. Sad nam jos samo preostaje reci: Dobro dosli u Trondheim.

MY NEW MOLESKINES

p1030067

Jeg elsker Moleskine notatbøker, og jeg har fylt opp en del i løpet av mitt liv. Vanligvis er det the little black one som har vært min favoritt. Men i sommer, inspirert av solskinn og blått hav, falt jeg for denne varianten, bestående av 2 små i turkise toner. (Alt skal være blått om sommeren!) Og de er helt perfekte å føre opp Unas grøtlogg i. (Hehe. Nye interesser, vettu...)

Sjekk hvordan andre bruker sine Moleskine-bøker her.

Nove knjizice za notate. Prije bi bile pune skica i crteza, a sada ih punim informacijama o Uninom zivotu. Interesantno. Heh.. Drugi ih pak koriste za kreativnije stvari.

TANNFE!

Eller det omvendte.
Una har fått sin første tann. Det var besta som fant den. Den er bitteliten og er nederst og forrest til venstre. Den er veldig søt. Og vi er veldig stolte.
Konsekvenser det eventuelt kan ha for ammingen, tar vi i morgen.

p1030374

Prvi zubic! Nakon par nesanih noci. Jedan mali, mali zubic pojavio se u Uninim ustima. Hihi. Nisam vise kreza.

WHITE CAT

Dette fantastiske foto er tatt av multitalentet Todal. Det virker nesten iscenesatt, så vakkert er det. Prikken over i-en er den hvite katten. Det finnes mange hvite katter i Split.
Musklene mine verker etter en lang flyttedag, og da er det fint å kunne drømme seg vekk med vakre bilder som dette. Flyttedagen fortjener en egen post.

533025076900033179611033181246711295755n
foto: Maren Todal

BRENNENDE KJÆRLIGHET

p1030326

...føler jeg for prydplanten min, Una.

p1030308

RINGVE. FLOWERPOWER.

Fint besøket og vi dro til Ringve i dag ettermiddag.
p1030320
Besta og Ingvar koste seg.

Vi lærte masse nytt. I alle fall jeg. Aspargesplanten var en overraskelse.
p1030333
Vi lærte masse nytt. I alle fall jeg. Aspargesplanten var en overraskelse.

mangold
Dette er ikke asparges. Det er blitva, som serveres til fiskeretter i Kroatia.
Jeg falt fullstendig for blitvaens fargekombinasjonene. Sprekt, ikke sant?

Jeg likte solstikkene også.
p1030328
Det samme gjorde biene.

Una likte seg kjempe godt på Ringve.
p1030347
Endene fanget lille frøkens oppmerksomhet.

p1030348
Solen tittet frem idag også, og speilet seg i vannet.

p1030343
Familien. I det grønne.

p1030358
Dagen ble avsluttet på Bangkok der Una smakte Thai-mat for første gang.

PRESENT. FOR BABY.

p1030304
foto: Una er ivrig etter å åpne gaven fra besta og Ingvar.

YAROSLAV

Siden jeg ikke er på Pstereo, ser jeg på VM i friidrett fra Berlin. Jeg er virkelig imponert over stilen og sveisen til Yaroslav Rybakov.
Ny muse for Håkki-gutta?

yaroslav

PSSSST.

260243640px

PSTEREO
. Is on. WIthout us. It makes me sad. I want to hear Calexico live. It will not happen, not this year, for me.

p1030356
foto: These lucky bastards, on the other hand... Look at their smiles.

P.S. Lunch i morgen?

WIDOWPROJECT. FASHION.

dsc3827
Pia i rødt skjørt.


Min fantastiske venninne Line Ramstad har mange jern i ilden. I går kveld på Ni Muser  fortalte hun om Tyin barnehjemmet. Men nå hun har også satt igang enda et nytt prosjekt. Det heter Independent Widow Project. Enkene og alenemødre som lager  nydelige skjerf og skjørt i tradisjonell karenmønster. Ta kontakt med Line og støtt Widow-prosjektet.
P.S. Line, du gjør verden til et bedre sted!

dsc4593
Dette er Line. Nydelige, vakre, fantastiske, Line, med det store hjerte.

dsc4298
Søta.

dsc4534
Søten. (Artig at alle kollegaene mine sto modeller for kolleksjonen.)

HEI PER!

CONGRATULATION KARI, ASLAK & OLA-STOREBROR!

p1030274
Du, Per, vi synes du er nydelig.

p1030277
Una er veldig betatt allerede.

p1030291
Føttene dine er bittesmå.

p1030293
Men fortsetter du å amme i samme tempo, blir du snart like stor som Una.

SALE

Vi har shoppet! Og vi har spart. Man sparer bra på det som Tuva kaller kvalitetssalg. Jeg regnet ut at vi sparte titusenvis av kroner. Og det uten å ha brukt mer enn et par. Det er bra. Bra er Geirs nye Acne genser også.

p1030303
foto: Nydelig farge, nydelig genser, fin mann.

Kupovina na sale-u se dobro isplati.

BESTA ON HER WAY

Me gler oss!

dscf0166
foto: Una og besta på Løyning i mai.
 

RØD STRØMPE

Inspirert av vår rødstol-kolleksjon, og solen som endelig viste seg i Trondheim, har jeg på meg strømpe, neglelakk og øredobber i nevnte fargen. Og for første gang, den fine nye secondhand kjolen som ble anskaffet tidligere i vår i Bergen. Den mangler en knapp, men er fullt brukelig og danselig i. Jeg tripper, og venter på Geir. Vi skal til Obs! (obs!) og vi skal til barselhotellet. Jeg klarer ikke å vente mer! Og det er ikke Obs! som frister, for å si det sånt...

sol i trondheim

Cekajuci Geira. U novoj haljini. I crvenim stramlicama, inspirisana Uninom stolicom. Idemo do Kari. Jedva cekam!

A NEW RED CHAIR

Nytt medlem i rødstol-familien vår. Den er i plast og den er Ikea billig. Den er Unas og Una elsker den!

p1030199

p1030196

p1030200

p1030197

Novi clan u nasoj familiju crvenih stolica. Una je obozava! Velika cura sjedi sa nama za stolom!

HELT COCO

Tenk at Trondheim Kino ikke viser Coco Chanel et Igor Stravinsky lenger!
Jeg blir så irritert. Maren, vi får finne på noe annet. Og til den er ute på dvd, må jeg leve på Guros anmeldelse av den. Jeg klarer lett å forestille meg at den er vakker.
Arrrghhh, jeg blir så sint!

P.S. Tuva og Kari, black and white ball...

coco blackwhite

cocochanelandigorstravinsky

cocochanelandigorstravinsky black
foto: Coco Chanel et Igor Stravinsky.

Toliko sam se radovala pogledati Coco Chanel et Igor Stravinsky film, i danas sam saznala da ga vise ne prikazuju u Trondheim Kinu. Moram se utjesiti gledati predivne fotografije iz filma.

BACK. TO AUTUMN. (WITH CHLOÉ)

Vi er tilbake! Tidligere enn planlagt. Men godt er det. Med foreldre i flyttekaos, bestevenninnen på føden og en bestemor som savner Una, var avgjørelsen om nye flybilletter lett. (Den gjorde i alle fall lommeboken lettere) Og etter 2.5 måned med ferie, skal det faktisk bli deilig med en rutinepreget hverdag.( Hehe, sure)
Men jeg må ærlig innrømme at jeg aldri kunne forestille meg 7 grader og kaldkald regn.
Jeg vil ha HØST!
Vakker, nydelig høst. Med lune ettermiddager i solskinn, gress som gradvis blir gulere og bladene som ( etterhvert begynner å) faller ned. Ikke regn! Ikke 7 grader!
Gi meg høst som i Chloés nyeste reklame kampanje. Gi meg klærene også! 

37954154d566


827da6e5f0a9

Nazad u Trondheimu, i to je bila prava stvar. Sa roditeljima u haosu seljenja, Kari u porodilistu, i Ingunn na putu za Trondheim, povratak je bio jedina alternativa. Ali zasto ovdje pada kisa? I zasto je ovako strasno hladno?
Ja hocu jesen! Finu, lijepu jesen. Jesen kao sa Chloé-jeve reklame. Moze i odjeca, ne bi se bunila..

VELKOMMEN PER!

Jeg er allerede veldig glad i deg. N

l1190419
foto: Før jeg får besøkt Kari og Per på barselhotellet og får tatt en snapshot, legger
jeg ut dette bilde av Una fra første uken hjemme. Karis fødsel vekker så mange
minner, du er tøff, Kari og gratulerer så masse. Som jeg gleder meg til i morgen..


Danas je svijet dobio novog stanovnika (kojeg ja vec volim). Zove se Per, i moramo cestitati mami Kari i tati Aslaku. Jedva cekam da ga vidim sutra.

FAMILY PORTRET, LATE NIGHT, EARLY AUGUST, BOL

p1030017
foto: Sen kveld, tidlig i august. Før  vinkos på terassen.
Lille hersker har foten sin i mammas øye. Alt man må tåle...

FOR 7.4 MILLIONER

Kan du bo blant furutrærene i dette huset tegnet av Knut Knudsen. Da overtar du boligen etter Håkon Lie. Hadde jeg hatt penger, hadde jeg slått til.

711945560988

Za 7,4 miliona krona mozes dobiti ovaj arkitektonski biser. Eh, da mi je lova..

SAVN

l1200870

Enkelt illustrert ved disse bildene.
Det ene, det store,er to jenter jeg savner masse.
Og det andre( de fine resterende to passfoto) illustrerer bankkortet, som Emma i Sparebanken lovet meg for lenge siden. Som jeg fortsatt savner.

THE VISITORS

WEEK 30
Endelig var de kommet!
Maren, Birgit og hyggelig, nytt bekjentskap Arne.

p1020694
Den nye trekløveren.

Kald øl ble servert ved ankomsten, første stopp var stranden..
533025076901033179611033181246727747238n
.. der de kastet seg fryktløs i havet.

apartman2
De ble innlosjert i en funky leilighet som Maren matchet perfekt.

Og når natten senket seg hadde vi..
533025076906533179611033181246787128942n
utekino-kveld,

p1020760
restaurantbesøk-kveld der Trønderbart-brushetta sto på menyen,
og sitte-på-terrassen-middagskveld der min Geir var kokk.

Alle kveldene var like hyggelige.
Vi hadde en kreativ photoshoot av trekløveren på husmuren.
p1020700

p1020702
De gjorde seg bra på bilder.

Una var med om kveldene,
p1020755
ofte i sovende tilstand.

Men det hendte at hun våknet midt under middagen.. p1020763
..til vår store glede.

Sykkeltur til..
533025076911033179611033181246834136445n
Murvica ble det tid til.

p1020706
Uten den underskrevne, som satt barnevakt.

Arne var Unas favoritt.
646011702015065756925065727652774097711n
Det er jo forståelig.

Og etter noen dager kom Anja med plastblomst i håret.
53302507691603317961103318124690385384n

..som inspirerte meg til å plukke blomster fra hagen.
53302507691653317961103318124691530160n

Anja og Maren..
p1020727
demonstrerer påstanden at like barn leker best.

Bilkjøring på øya er alltid like gøy..

p1020779
..spesielt om ettermiddagen da jentene matchet himmelen perfekt.

p1020784
Una besøkte Vidova Gora for første gang..

p1020792
og vi danset mens solen gikk ned.


Dagen etter var det tur å besøke Bobisca
p1020862

p1020871
på en liten studytrip for å finne inspirasjonen..

p1020867
..og vandre rundt med blomst i håret.

Vi ble slitne og sultne, så vi stoppet på Hacienda,
p1020893
der det ikke var esel som sto på menyen..

646011702018565756925065727652833865112n
..men lam som var nam-nam.

Det var super koselig å ha dere på besøk!WEEK 31

Når de man elsker høyest kommer på overraskelsesbesøk, kan man ikke annet enn å smile fornøyd. Til tross for at tiden ble knapp, fikk vi med oss pastellfarget himmel og solnedgang på stranden, sene latterkvelder, god hjemmelagt mat og en liten jente som var så blid og glad over å se sine besteforeldre.


p1020929

p1020932

Kada oni koje volis najvise na svijetu dodju nenajavljeno, tada ti ne preostaje nista drugo osim da budes zahvalan i sretan. I iako sve nije proslo kao planirano i sedmica je proletila kao sekund, fina su bila predvecerja na Zlatnom ratu, sa pastelnim nebom i vodom, blago receno, ugodne temprature, i veceri smjeha kad nas je maca nasmijavala pjesmom uz hranu, fine su bile domace punjene tikvice i divno je bilo vidjeti Unu kako uziva biti sa nanom i dedom.

Fino je bilo druziti se sa vama.

WEEK 32
Enda et delvis overraskelsesbesøk.

Olivia og hennes søte foreldre er kommet!

p1030037
Da er det gøy å byttelåne vogn.

p1030047

p1030052
Og leke med pappaene i vannet.

p1030057
Og, ganske ofte, spise stein.


SARAJEVO FILM FESTIVAL

Har startet! For 15. år på rad. Fra starten i krigsåret 1995 har festivalen vokst seg til topp 10 listen, nå med 200 filmer og 100 000 besøkende. For de som er glade i film og en god fest, foreslår jeg å legge turen til Sarajevo i august til neste år. I år er det  bl.a. Lucas Moodysson, Gillian Anderson og selveste The Wrestler som gjør det.

c20ad4d76fe97759aa27a0c99bff6710124965953624766pr
foto: sff.ba

Poceo festival! Juppi!

JUMP!

Are you ready to jump
Get ready to jump
Don't ever look back oh baby
Yes, I'm ready to jump
Just take my hand
get ready to jump

Madonna, Confessions on a dancefloor, Jump

VIDOVA GORA , 23.07.2009dscf5524

p1020801

INSPIRATION
The road sign for the view at Vidova Gora was inspiration for us to start jumping.
Pointing and not touching the ground, like the little man on the sign.
The award for best interpretation went to Una, she was flying highest.

dscf5543

Takk til Anja for bildene.

UNAS DAYS AT THE BEACH

p1020659
Ta toget til stranden / Vozikati se vozicem

p1020943
Sove blant de store trærene / Malo odspavati u sumici

p1020926
Leke blant de store trærene / Igrati se u sumici


p1030027

p1030031
Prøve ut forskjellige frisyrer / Probavati razlicite frizure


p1020918
Sove med mamma blant de store trærene / Odspavati sa mamom u sumici


p1020435
Sole hesten/ Suncati konjica

p1020376
Svømme med pappa / Plivati sa tatom


p1030058
Sole seg med pappa / Suncati se sa tatomSpise / Papati


p1020655
Kanskje duppe av litt  igjen / Opet odspavati


l1220046


l1220040
Se solnedgangen med mamma / Gledati zalazak sunca sa mamom

p1020677
Det er på tide å trille heim/ Vrijeme je da se ide cha

DAGENS- VINTAGE FRA STELLA SNELLA

p1020974 

p1020953

p1020954

Når jeg fant ut at jeg var gravid, ruslet jeg fra Gløshaugen legesenter ned til Bakklandet og rett inn til den fine butikken til Hege som heter Stella Snella.

Jeg skulle ha meg et plagg som magen skulle vokse i! (Det var min måte å komme over sjokket på.)

Jeg fikk aldri brukt denne mens Una var i magen, men i år har jeg fått båret henne i amene mine i denne vintage herligheten på. Etter lange svømmeturer og når solen kommer lavt er denne kaftanen fin å rusle i og den lukter eventyrlige netter i Marrakesh. Neste gang vi skal dit skal denne være med i kofferten.

Og det beste av alt med den er at Una liker den utrolig godt.


p1020956

p1020988
foto: Pappa og ektemann.


Kada sam saznala da sam trudna, ovaj je bio prvi komad odjece koju sam kupila. Plan je bio da ga nosim ljeti, sa velikim stomakom. To si nije desilo prosle godine. Ali ove godine jos je bolje nositi ga, i nositi Unu u narucju.

 

FRØKEN KRABBE

24.07.09, KL.23.30!! 

Så sent bestemte frøken seg til å meste krabbing. Mestre var kanksje et sterkt ord..hmm.. hun kom seg frem! Bravo!


p1020899

U 23.30 odlucila Una da nam pokaze da zna da puze. Ne ide to jos uvijek prebrzo, ali ide.. Bravo!
nadja

nadja

32, Trondheim

Velkommen!Vi har blitt litt eldre siden vi startet, men vi liker fortsatt de samme tingene: sene morgener med frokost på sengen, sjokolade, kjoler, vennetid, reiser, arkitektur, kyss og kommentarer. Les mer om oss og si hei her: http://unadostres.blogg.no/1318362045_11okt2011.html

Blogglisten Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits