juli 2016

THE LIST WEEK 4.Åh, som jeg teller ned dagene til jeg ser Una og mamma igjen. Dette ble litt for lenge for oss alle, kjenner jeg nå. Men om akkurat 5 dager henter vi jentene på flyplassen.
Det gleder jeg meg utrolig masse til. 

Og noen dager etter det igjen, setter vi oss i bilen og kjører retning sørover. Foreløpig turplan ser slik ut: Oslo - Lillesand og omsider kos med Freja og Tuva- Kristiansand dyrepark - Hardanger og besta- Langedrag naturpark og så lange veien hjem. Som dere skjønner er sommerens tema dyr. Ikke så rart det kanskje, når vi har en så dyregal jente i hus.
Jeg er spent på hvordan mine hovne bein vil tåle Norge rundt, spesielt siden noe så enkelt som å komme seg inn og ut av bilen begynner å være "morsomt".

Men alt dette er jo lengre frem i tid, jeg skulle jo lage en liste for den nærmeste uken:

- Vi skal nyte varmebølgen som kom over Trøndelag- Spise masse deilige salater og fisk ( Tips: De har villlaks på Fiskehallen i Taraldgårdsveita.)- Plukke blomster fra hagen. Se bare så godt de passer med de nye pepper og saltkvarnene. Elsk!

- Fortsette å forberede rommet til babyen, slikt at det er klart for maling.

- Sortere ferdig babyklærene (så bitte små!- helt vilt!) så de er klare for vask i september.- Bestemme om rommet til babyen skal ha farger. Vi fikk med oss fin inspirasjon på Sverige turen. 

- Se nye Jason Bourne på kino

- Gjøre denne yoga praksisen minst to ganger i uken.  Den funker bedre for meg enn den første jeg prøvde.  - Spise grønnsaker! Og frukt! Så flotte de er for tiden.

- Drikke alkofrie coctails som Geir lager til meg om kveldene. Konklusjonen er: Hvem trenger alkohol?
Så gode er de.

- I dag skal jeg prøve å ikke gå helt under.
Med 22. juli og alle tanker som vil fylle mitt hjerte, og en begravelse som jeg virkelig gruer meg til. Ei som mistet sin pappa, og som sikkert vil savne han like mye som jeg savner min.  Eller som Elise savner sin mamma.

SÖTA BROR.Tidlig på lørdagsmorgen satte vi oss i bilen og kjørte i retning Sverige. Der preget de røde stugan landskapet, høyt gress og blomster vokste langs veien og med Bo Kaspers på høytalerne.I Åre ventet fargerike alkoholfrie cocktails, en bok klassiker i deilig hotellseng og virkelig etterlengtet kvalitetstid med denne fine mannen.Vi sjekket nemlig inn på Petter Stordalens pampiga Copperhill Mountain Lodge. Der hadde vi det fint; med svenske skoger og fjelltopper som utsikt, deilig, deilig mat og, ikke minst, spa.En tur til Copperhill kan absolutt anbefales. Vi har i alle fall tenkt å gjenta dette. Med Una og flere til.

Og når vi først allikevel var i Sverige, bestemte vi oss å besøke Østersund på søndag. Vi fulgte Isabelles råd, shoppet litt, og lekte turister. Og så fant vi en konditori. Vi er veldig gode til akkurat det.

Og når vi omsider kom oss hjem, kunne vi konkludere med at en utenlandsk tur til Sverige er gøy.
Så likt, men dog så eksotisk.
Det er deilig å være norsk i Sverige, er det det man sier? (Tulla bare.)

Weekend getaway prosli vikend bio je Åre, u Svedskoj. Sa malim crvenim kucicama, luksusnim spa hotelom i bezalkoholnim koktelima, i nedeljnom posjetom Østersundu.
Sve u svemu, nije nam bilo lose. 

THE WATER´S LOVELY.Jeg er så in love med disse bildene slovakiske fotografen Maria Svarbova har tatt. Arkitekturen, fargene, komposisjonene, skriften på skiltene, alt.
Tror det må bli en tur i bassenget på meg, en dag snart. 
Du kan lese mer om Marias fotoprosjekt herStrasno mi se svidjaju ove slike Marie Svarbove iz Slovakije. Boje, kompozicije, arkitektura, sve. 
Mislim da je vrijeme da i ha uskoro plutam po vodi. 

BABY BUMP 26+4.Fascinerende hvordan denne magen vokser, menn på jobben tror at jeg allerede er fødeklar. Men det er jeg altså ikke, til tross for at det kan se sånn ut. Ennå er det en god stund til vi får møte den lille. Det er fascinerende å lese om alle endringene kroppen går gjennom nå, babyen vokser ca 25 gram daglig,  og tenk at det strømmer 625 ml blod gjennom morkaken hvert minutt! Er ikke det utrolig? Blodvolumet øker med 30-40%, og da er det ikke kanskje så rart at man føler seg andpusten og slikt? Så det så.
Obs, der var den! Ukas mage kledd i lang, deilig svart kjole fra H&M og ny ull dressjakke fra Ganni.

Sedmica 26+4
Stomak raste, beba se deblja se preko 25 grama dnevno, kroz posteljici prolazi gotovo litar krvi svake minute! Tijelo se mjenja, i ja postajem sve teza. I sve spremnija upoznati to malo bice koje zivi u meni.

MONTHLY PREGNANCY UPDATE, JULY.

Hello week 26 
Jeg er alltid litt forvirret med disse uker og dager i en graviditet. Spesielt siden jeg denne gangen mentalt forholder meg til to termindatoer. Men jeg er uten tvil veldig, veldig gravid, så da tenkte jeg at det er koselig å prøve å nedtegne litt hvordan jeg har det for tiden. Jeg har gjort altfor lite av dette med Una, og vi har få bilder av meg med henne i magen. Dette har jeg vært lei meg for i ettertid. Og siden vi ikke planlegger flere graviditeter i fremtiden, vil jeg gjerne huske a l t  for all ettertid denne gangen. Derfor har jeg tenkt å prøve å gjøre disse listene ca hver 4. - 5. uke. Vi prøver.Hvor langt på vei: 
Jeg er i uke 25 eller i uke 26, alt ettersom om jeg velger å stole på den første eller den andre termindatoen jeg fikk.
Atlså 25 utført- 15 igjen! Helt vilt å tenke på. Enn at alt dette (menneske-byggingen altså) har gått så fort. Kanskje er det tiden som går raskere om sommeren. Og så har det kanskje med å gjøre at dette er en fin, trygg fase av graviditet der man ikke er like redd som de første ukene. (Jeg var, mildt sagt, et nervevrak de første 12 ukene, helt sikker på at dette ikke kommer til å gå veien).  

Termin: Midten av oktober 2016. 

Dager igjen av svangerskapet: Ca 100 til vi får møte den lille i magen. Jeg liker runde tall. 

Hvor stor er babyen nå?
Kjempe stor. I alle fall lang, jordmoren Marie i går målte 27 cm som sitte høyde på den lille, så den er i godt over 30 cm lang. Den veier ikke mye, men nærmer seg faktisk 1 kg. Hvis den skulle bli født nå, ville legene gjort alt som står i deres makt for å redde den. Og den ville mest sannsynligvis klart seg. Den ville pustet selv og klart å fordøye morsmelk utenfor magen. Akkurat det er en fantastisk betryggende tanke å tenke. 

Hvordan har du det?
Vel, jeg hadde det grusomt de første 4-5 månedene, så jeg må si at jeg har det bra nå. Dette fordi jeg var kontinuerlig kvalm store deler av dagen, hver eneste bidige dag. Dette med kvalmen er blitt mye bedre. Og jeg er, som nevnt, mindre redd for at ting skal gå galt. Men graviditet er ikke noe ferie, altså. Nå begynner jeg å kjenne bekkensmerter, kroppstyngden (samtidig som jeg går og småspiser hele tiden- dårlig vane fra da jeg var kvalm), jeg blir andpusten bare jeg går opp en trapp, jeg må tenke meg om når jeg skal gå ut av en bil, blodårene vises i all sin prakt og jeg går med støttestrømer, og jeg har de siste dagene hatt en skikkelig migrene, samt at konsentrasjonen er sånn som så. Men hey, det er så verdt det. Jeg er takknemlig for hvert sekund. 

Mat du elsker? Mat du hater?
Akkurat dette er et vanskelig spørsmål. Jeg småspiser som en helt, i det siste har jeg fått i meg litt for masse sjokolade. Og is, jeg er blitt helt hektet på is! Mango sorbet, sjokolade, kokos, kirskebær med sjokoladebiter....mmmm. I perioder har jeg også fått i meg masse frukt og grønt.
Jeg synes at det er vanskelig å finne på gode ting å drikke. Jeg hadde fryktelig lyst på kald øl under fotball EM og drømmer stadig om en mojito. 
Det er heldigvis ingenting som jeg direkte hater. Det dumme er at det er ingenting jeg direkte elsker for tiden heller. Kanskje det er en fase. Forhåpentligvis går den fort over. 

Hva drømmer du om? Hvordan sover du om natten?
Er det å drømme en spesiell graviditetsting? Jeg gjør i alle fall ikke det. Jeg sover altfor lite til å kunne drømme. Jeg sliter med å finne god liggeposisjon, og lille minien i magen har en egen vekkerklokke som ringer hver gang jeg legger meg ned. Da er det ordentlig disko der inne. 

Innkjøp: Vi har ikke kjøpt mye. Jeg gleder meg til å gå gjennom Unas gamle klær og leker, og vogn og seng har vi. ( Kanskje 8 år kvalifiserer seg til å kalle det for retro? Vi må i alle fall sjekke at alt fungerer slik det skal.) Jeg kjøpte en nydelig sommer sett for neste sommer på Zara. Og selv om vi ikke har kjøpt mye, har vi begynt å ordne babyrommet. Det vil si, vi har begynt å ordne alt det andre, slik at vi om litt kan ordne tilbake til babyrommet. Ja, dere skjønner...

Aktivitet: Oh yes! Og jeg elsker hvert eneste spark. Og rykk. Er det vanlig at babyer rykker sånn?!

Kontroll: Jeg hadde jordrdmor time i går, og ny ultralyd i august på grunn av en morkake plassering som må sjekkes. 

3 pluss i juli?
- At jeg i slutten av måned endelig får se Una igjen
- At Geir er tilbake og at vi sammen kan bygge rede og nyte denne spesielle tiden
- At babyen sparker masse 3 minus i juli?
- Tyngden, bekkenet, konsentrasjonen
- Å begynne å skjønne at jeg skal "ha fri" fra jobben jeg elsker i lang tid og om ikke så lenge
- At babyen sparker masse (om natten)

Hva ser du frem imot?
At Una kommer tilbake og leser natta historier til babyen. Vi har lest i hele vår, og det var Roald Dahls Mathilda som sto på programmet. Vi får finne en ny fin bok snart, for nå kan babyen faktisk høre stemmer.
Jeg ser også frem til Norges turen vår, som blir etterlengtet alenetid med Una før hun blir store søster.
Også gleder jeg meg til ultralyd i begynnelsen av august. 

Listene er en mix, hentet fra Hjartesmil og Caroline Berg Eriksen, to gravide bloggere. Og Skappelgenseren er strikket av min fantastiske svigermor Ingunn og kom i posten i går.

THE LIST WEEK 3.

Nå er endelig Geir tilbake og det er så godt å ikke være alene igjen! Jeg har funnet ut at jeg virkelig er dårlig til det. Å være alene altså.
Jeg setter pris på egentid, det er ikke det, men det må være korte økter om gangen. Jeg skulle virkelig ønske at jeg var en person som trivdes bedre i eget selskap, men må vel bare innse at jeg er et ekstremt sosialt vesen som trives best i selskap med andre. Alene blir jeg fort litt deppa.

Derfor har jeg, i tiden jeg har tilbrakt uten min lille familie, vært veldig obs på å omgås med folk. Heldigvis har ikke alle bra folk tatt ferie ennå, så det ble både hyggelige lunsjer, middager og turer. Det har vært så fint å være på kontoret og ikke være stresset, men bare konsentrere seg om å gjøre en god jobb. Det har vært fint å være med min bestemor og fint å være hjemme og pusle. Jeg fikk, til og med, prøvd en yoga, som viste seg å være mer hardt enn jeg så for meg. Men det gjorde meg godt. Jeg fikk ikke prøvd lydbok, og det gjenstår å se om jeg får det til. Det jeg derimot fikk gjort var: Å savne Una.Å spise god pai (alene) og se hele siste sesongen av Mad Men. Date med Don Draper.Å kjøpe to første babyplagg til minien i magen. Disse blir veldig stylish til neste sommer, ikke sant?Å kjøpe blomster til mannen.

Å gråte når Ronaldo måtte ut, og igjen gråte når han løftet pokalen. 

Nå som Geir er tilbake, skal jeg:
- Gå turer med han hver enste dag
- Riste av meg migrenen som plutselig har satt seg (kanskje gåturer hjelper)
- Fikse babyrommet <3
- Se siste episode av sesong 6 av Game of Thrones ( nå som EM er over og Geir er tilbake)
- Se Springflo og Den fordømte på NRK. Mer tips mottas med takk.
- Bestille overnattinger til vår Norges biltur
- Sende Guros bursdagsgave i posten

Hva finner du på i disse sommerukene?

Dani bez Une lete, i to me raduje jer jedva cekam da je ponovo vidim. Geir se napokon vratio i sve je lakse u dvoje, tako da ove sedmice imamo plan uraditi mnogo toga. Hocemo li uspjeti, to je drugo pitanje. 

BABY BUMP 25+4 AND BABY.Grunnen til at jeg smiler så bredt, er at mannen er tilbake og skal holde meg med selskap! 
Han kom midt på natten i går kveld, med et fantastisk lite kunstverk og knallrosa leppestift i gave, samt mange kyss. Jeg blir så glad!
Det måtte feires med en tur på Ladestien, e n d e l i g til selveste Ladekaia, og selvfølgelig med et babybump bilde for å dokumentere uke 25!!! Uke 25, dere. Tiden flyr.  
Nå har jeg endelig fått meg en fotograf, det har vært slitsomt å ta magebilder etter at Una hadde dratt på ferie. 

På meg har jeg denim skjortekjole fra Zara, det er like før knappene spretter opp nå, men jeg tror den blir fin også uten mage. På føttene knall organsje og rosa Nike joggesko. Gode sko er et must for tiden. 


<3 <3 <3 

Moj baby se napokon vratio sa odmora. I to smo morali proslaviti sa setnjom uz more i sa slikanjem baby bumpa. Sedmica 25. Jos 15! Vrijeme leti.

DREAMING.Åh, som jeg drømmer om sommer på Bol.
Om Zlatni rat, der sol og skygge danser i takten med furutrærne i vinden. Om salt hår og hud og passe solbrente knær. Nydusjet Una full av myggstikk. Fine sommerkjoler som allikevel løftes høyt opp for det tynne stoffet klamrer seg til kroppen i nattevarmen. Utekinoen med gode filmer, dårlig lyd og verdens fineste stjernehimmel. Om de enorme trærne på Marinero der Johny serverer kald øl og nypresset appelsin juice og som alltid har en spøk på lur til barna. Og disse barna som blir større og større. Om Ruzicas smil på Ranch og alle vennene mine med like fine smil og enda finere sjel.  Jeg drømmer. Om min familie. Men må nøye meg med mms meldinger og med pintrest. Til å drømme meg vekk. Sanjam o ljetu. O Bolu.  O sjenkama koje plesu sa vjetrom i drvecem na Zlatnom ratu, svitcima, kinu pod zvijezdama sa dobrim filmovima i losim zvukom, o slanoj kozi i lijepim ljetnim haljinama, o Uni, i malim ujedima komaraca, o prijateljima. Tjesim se fotografijama sa Pintresta.

BABY BUMP 24+4

Nå er sommeren her. Og sommeren betyr kjoler. Lange, luftige, fine kjoler. Jeg har måttet gå til innkjøp av noen nye. Som denne som var på salg på H&M. Med små sommerblomster til å matche blomstene i hagen. For de er det nemlig mange av. Og den lille blomsten i magen. <3

P.S. Jeg har blitt så i stuss over regning av uker og dager i det siste. Terminen vi fikk til ordinære ultralyden stemte overhodet ikke med denne som vi regnet med frem til da. Så hva gjør man så? Forandrer alle appene og innstiller hjernen på en uke mindre? Her er jeg altså enten 23+4 eller 24+4. Hmmm.Sedmica 24. Cvjeta cvijece i na haljinici i u vrtu. I jedan mali cvijetic u meni.

THE LIST WEEK 2.

Tiden går, men jeg må ærlig innrømme at jeg savner familien min veldig, veldig mye. Jeg har vært flink til å mobilisere meg selv, samtidig kommer det dager der jeg ikke helt er i form til å gjøre noe som helst. Plutselig er jeg hoven, trøtt, trist og samtidig rastløs. Kan det være slikt det er å gå gravid, mon tro...

Forrige uke ble litegrann anderledes enn planlagt, men på mange måter så mye, mye bedre.Brev og gaver til Una ble sendt med mamma, som reiste ned og møtte resten av gjengen i Split, og dagen etter dro jeg på ultralyd på en liten date med bøllebolla i magen fordi jeg fortjente det. Det var fint. Jeg glemte å spørre om alt jeg skulle spørre om, blir bare så takknemmelig og ydmyk over at det faktisk banker et hjerte inni meg. Guros Norwegian reise ble også utsatt med en dag, men hva gjorde vel det når ukas store overraskelse Wanja, kom allerede på torsdag, med solskinn og latter, og jeg klarte å holde fast i henne helt til lørdag.

Og så fikk jeg tilbrakt tid med Guro på søndag og det føles alltid som en gave. Lykke! 
Hun hjalp meg selvfølgelig med tips til det ene og det andre, det kloke, vakre menneske.Så mål for uke 2 er som for uke1: Tvinge meg selv til å være aktiv!

Jeg skal tilbringe mye tid med gode folk, både på jobb og utenom. Har allerede avtaler for onsdagens lunsj og torsdagens middag. Og idag hadde min bror og jeg nydelig familiemiddag med min bestemor i anledning Eid. 
Jeg skal se semifinalene i fotball, selv om jeg tviler på at de slår Italia- Tyskland kampen. Fy, så nervepirrende det var. 
Jeg skal prøve denne yogaøkten, som i følge Hjartesmil Mariell skal være bra.
Og så har Guro tipset meg om Storytel. Hun sverger til det, og mener at det vil funke for meg også. Jeg er en lydbok jomfru og jeg gruegleder meg til å gi det en sjanse. De funger litt visst som Spotify, du abonnerer månedlig. Før jeg går til det steget, skal jeg prøve meg på Jane EyreLoyal Books, det er nemlig gratis.Jeg skal spise masse frukt! Kostholdet mitt er sånn som så om dagen, men frukt har jeg lyst på. 
Jeg skal planlegge Norges turen vår. Med en gang Una er tilbake setter vi oss i bilen og kjører avgårde på eventyr.
Jeg skal telle ned til Geir kommer hjem. Det er nemlig ikke så lenge til.
Jeg skal tenke på D E T T E neste gang jeg får lyst å klage over svangerskaps plager.

Sedmica dva bez mojih najdrazih tu je, i moram priznati da mi jako nedostaju. Zato pokusavam da se aktiviram sto vise mogu, sa dragim ljudima, yogom, malo posla, puno voca i jos vise fotbala. Danas na primjer Hare i ja bili smo pozvani na fantastican ramazanski rucak kod Bebe. Svim mojim prijateljima i rodbini koji slave ramazan zelim Bajram Mubarek Serif Olsun!

SOUTHERN DREAM OF A NORDIC SUMMER LANDSCAPE.


Jeronimo Hagerman.

Rake Visningsrom har klart å kapre en fantastisk kunstner. Heldige vi, som bor i Trondheim.
Jeronimo Hagerman er fra Mexico, men jobber over hele verden, i krysningspunktet mellom kunst, landskap og arkitektur. Med andre ord alt jeg elsker! 
Og nå er han altså her, med tre små prosjekter på Brattøra som skal stå frem til 28.august. Den ene kalles for Landscape, og finnes inne i Rake visningsrom, mens to andre landskapsprosjekter kan du oppleve utendørs, «The Perceptive garden (Capturing summer for the autumn)», mellom Rake og Sjøgangen, og «Smelling beds», som bare må prøves. For når du først prøver de, har du ikke lyst til å reise deg opp. 

Det var akkurat det som skjedde når frøken Wanja og jeg tok feil av vernissage tiden, og kom altfor tidlig. Det angret vi ikke et sekund på! 
Utstillingen heter Southern Dream of a Nordic Summer Landscape. 
Og jeg må innrømme at tiden med Wanja kjentes også som en drøm. Med sol, og sushi, og EM, chick flick med Kate Hudson, godteri, Bakklandet og pasta carbonara, kunst og iskaffe og latter, fordelt utover 3 fine dager. Lykke!

Moj vikend u slikama.
Divni umjetnik Jeronimo Hagerman sa svojim smellingbeds, i divna Wanja, sa svojim osmjehom. I sunce, divno, divno, diiiivno sunce. 

ISABEL.

Jeg gjorde en super crazy ting forleden.. Da jeg var ferdig på bekkentreningen (ubeskrivelig vond bekkenlåsning- en av fordelene med å gå gravid), vagget jeg sakte tilbake på jobb og syntes veldig synd på meg selv. Og i det jeg gikk forbi Shine ,  kjøpte meg like godt en nydelig kjole fra Isabel Marant Ètoile kalt Kamil. Dette er ikke noe jeg pleier å gjøre helt sånn uten videre, men akkurat i det øyeblikket der følte jeg at det var mer enn fortjent: Jeg bygger jo på et lite menneske, jeg går glipp av sommerferien i paradiset i år, og jeg trenger en kjole som jeg føler meg fin i. 
Det gjorde jeg i denne, og jeg tror den blir like klassisk og fin også uten magen. Jeg liker lengden og det fulle, tunge skjørtet, jeg liker puffarmene og jeg liker utringingen. Håper bare at mannen er enig. For jeg har planer om å vagge masse i den fremover.

God fredag, godt folk. Hør gjerne på Big Bangs Isabel, en av de vakreste norske sanger noensinne laget. Men så setter du på noe mer muntert for å komme i riktig helgestemning.


Nova haljina Isabel Marant. 
Fina sa stomakom, a mislim da ce biti fina i bez.

nadja

nadja

36, Trondheim

Hei og velkommen til vår lille blogg! Vi er en liten familie på tre, og frøken Una på 4 år styrer vårt kongerike. Una er bestemt, glad i turne og danse, elsker å tegne og skrive bokstaver og sjefe over foreldrene sine. Hun er også veldig søt. Vi voksne, vi liker: sene morgener med frokost på sengen, sjokolade, kjoler, vennetid, reiser, arkitektur, kyss og kommentarer. Les mer om oss og si hei her: http://unadostres.blogg.no/1318362045_11okt2011.html

Blogglisten Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits