hits

januar 2018

COLORS.Jeg har så utrolig behov for farger nå!Heldigvis kunne vi ta oss en tur til Trondheim Kunstmuseum for å få vår dose, velvitende at vi om 2 uker rusler i Lisboas fagerike gater. Posjecujem muzeje da mi se oci napune bojama, jer sanjam o njima. Sva sreca da za dvije sedmice letimo u Lisbou. 

WEEK 5.

Vi kickstarter en travel uke med beste sangen der ute:

Åh, som vi digger Sigrid!

Denne uken skal vi
- danse enda mer til dansbart musikk
- bli helt friske
- jobbe masse, deriblant ha et møte som jeg gleder meg masse til
- støvsuge hybelkaninene, vaske gulvet og forhåpentligvis bygge ferdig sovesofaen i kjellerstuen
- fortsette på bloggposten om Los Angeles dagene våre
- og til helgen skal vi få besøk av min kjære Siri Sol 

Nova sedmica, nova sansa za ples! Ovih dana Sigrid se vrti na repeatu. 
Osim plesa, ove sedmice planiramo da
Ozdravimo.
Radimo puno. Napokon ocistimo cijelu kucu ( sto je neophodno)
I druzimo se. 

LATELY.Det ble plutselig litt stille igjen, da livet innhentet oss så veldig. 

Den manlige delen av husholdningen tilbrakte 2 uker i Italia, der han og 30 studenter lagde visjoner for Milano 2036. Dette krevde selvfølgelig mer av oss, og jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har vært like blid hele tiden, men når jeg så innledningen på det flotte prosjektet de leverte, ble jeg litt blidere. 


Denne innledningen likte jeg. Una, 28 i Milano, med Stella, 21 på besøk fra Paris. 

For å bryte ned disse to ukene, dro vi jentene til Oslo. Det var fint det! Det fortjener en egen liten tribute, og det fristet til en snarlig gjentagelse. Rett etter Oslohelgen, innhentet en annen ting oss også. Sykdom. Jeg har gruet meg til det, helt siden Stella startet i barnehagen i full tid. Jeg visste jo det skulle komme. Og det kom. Det har ennå ikke sluppet taket. Jeg tror at minnene fra Una sin første sykdom, fortsatt sitter i meg og skremmer meg. Jeg er så redd at historien vil gjenta seg. Nå er vi alle, bortsett fra Stella, friske. 


Una, St.Olavs 2010. Lille kaninen og jeg håper at sykdommen holder seg langt unna deg, og dere, som titter innom. 

Prosle sedmice bile su dosta naporne. Mi cure same, Geir je predavao na Politecnicu u Milanu.  Pa smo se mi na veliki put u Oslo spremile, a kad nas u svemu tome jos i prehlada svlada, i nije bas bilo lako. Nadamo se da smo najgore prosli, i da ce mali zeko uskoro ozdraviti. Ako nista sada smo ponovo svi skupa!

MONDAY, WEEK 2.


 

Årets andre mandag, og det er ingenting å gråte for. For det er nemlig min mammas bursdag.Hva hadde man gjort uten mammaer i livene sine? Jeg ville i alle fall ikke klart meg uten min. Og det er godt, og litt vondt å se dette bilde av min mormor og mamma en sommer dag på 50-tallet i Sarajevo. Jeg savner min moromor ekstra mye på dager som denne. 

Mamma fortjener, uten tvil, en kake. Jeg elsker kakedekorasjonen som min venninne Birgitte står for, inspirert av fargerike Ingunn Birkeland. Jeg gleder meg å kunne gå løs på konditorifargene i bakeskuffen.

Det er kaldt og vått, og det har blåst friskt i Trøndelag, og forutenom å kle oss godt, har vi også kommet inn i god seriemodus. Det er krim som passer seg i mørket, og vi gleder oss både over Broen og Le Bureau.Tenk at denne søtingen her, skulle bli så glad i mordersk krim om 60 år eller så. P.S. Litt lik på Stella på dette bildet her, eller hva?

Ponedjeljak i mamin rodjendan. 
Do neba i tri puta oko ledja. 
Zauvijek. 

 

WEEKEND GETAWAY.

Den 01. september 2017 hadde Geir og jeg vært gift i 10 år! Det gjør meg glad og ganske så stolt. 
Jeg tror litt av grunnen til at vi har fått det til, er at vi er flinke med å belønne oss selv med øyeblikk som tar oss ut av hverdagen, samtidig som vi nyter hverdagslivet.

Så mens Stella og jeg satt i huset i skogenog ante ingenting, pakket Una og Geir kofferter, og straks var vi på vei over fjorden. Noen timers kjøring etter, var vi kommet til dette!

 

Geir hadde booket oss inn i ett av de flotte kysthusene som Pir2 har tegnet. Utsikten over Hosna stranden var fantastisk og naturen på fantastiske Fosen imponerende. 


Vi kunne dusje i det grønne, før vi dro på en utforskningstur, fisket (og fikk!) fersk makrell til lunsj, slappet av i gresset og ordnet høstens fineste bukket til lunsjbordet. 
 

Før my girl og jeg pyntet oss, og ruslet langs vannet til Strandbaren der Geir, Stella og en kald hvitvin ventet på oss. Etterhvert fikk vi servert høstens beste måltid, der blåskjellforretten overgår det meste som er. 
 

Det ble til en helt fantastisk kveld i solnedgangen. 

Og en fantastisk fin helg ble avsluttet på søndagen.

Disse to dagene føltes som en hel en liten ferie, så flott det var, og september og 10 års ekteskapet fikk en best mulig start!

First of september, my baby and I celebrated 10 years as a married couple with a weekend getaway-trip to fantastic Stokkøya.
With our girls, of course.

Prvog septembra, Geir i ja, proslavili smo 10 godina braka, na fantasticnoj Stokkøyi, malom ostrvu udaljenom par sati od Trondheima. Sa nasim curicama, naravno. 

2018- BRING IT ON!Vi er klare for deg, du ditt nye år!

Jeg lurer på hva du har i planene for oss. Jeg er spent og, som alltid, full av forventning.
Jeg vet at forskning sier at nyttårsfortsetter ikke fungerer, ennå sitter jeg her med en hel lang liste av egne, og masse håpefullt kribling i magen.
En av nyttårsfortsettene er å få igang liv i bloggen igjen, så nå kjører vi. 

Er det noen her fortsatt?

Happy New Year, dear friend! We are so ready for 2018, and one of my New years resolutions is wake up this blog to life again.
Is anyone here still?

Sretna Nova, dragi projatelji. 
Mi smo spremni za 2018, i kao i uvijek, pomalo uzbudjeni. Puni smo nada, i lista novogodisnjih obevanja je duga.
Na listi stoju: Poceti ponovo pistati blog! Da li ovdje jos nekog ima?

nadja

nadja

38, Trondheim

Hei og velkommen til vår lille blogg! Vi er en liten familie på tre, og frøken Una på 4 år styrer vårt kongerike. Una er bestemt, glad i turne og danse, elsker å tegne og skrive bokstaver og sjefe over foreldrene sine. Hun er også veldig søt. Vi voksne, vi liker: sene morgener med frokost på sengen, sjokolade, kjoler, vennetid, reiser, arkitektur, kyss og kommentarer. Les mer om oss og si hei her: http://unadostres.blogg.no/1318362045_11okt2011.html

Blogglisten Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv