friday

FRIDAY.Morgenene er veldig mørke for tiden,

så Stella, Vucko og jeg bruker lang tid på det gule badet vårt for å komme i riktig humør.

Det er ikke så vanskelig med denne solstrålen som fyller 9 uker idag.

Det er så koselig at se Stella bruke arveting. Lua er min, den søte pysjen er Unas.Denne dyrepysjen var mitt favorittplagg når Una var liten. Så masse gode minner.

Jutra su mracna, ali imam ja moju suncicu, koja sve napravi svijetlim. I probudi u meni hiljadu sjecanja, u Uninoj pidzamici. Cak je i kapica moja. 

FRIDAY.Første fredag i desember. Og alle teller ned til jul. Det er fint å suge inn all internett juleglede som spres rundt.
Vi, på den andre siden, teller ned til helgen, og den er her straks.I helgen braker nemlig bursdagsfestivalen løs. Una blir 8 og skal feires som fortjent. Huset er fylt med familien fra vestlandet; besta og Ingvar, Siri og Knut Erik og barna, og i morgen kommer en skokk med barn til Voll gård på feiring. Grøten skal kokes, ballonger skal blåses opp og muffinsene skal lages. Jeg gleder meg.


Jeg gleder meg også til jul, men det blir en annerledes jul for vår del. Vi har hengt opp julekalenderen og lyslenker, huset lukter godt av julekaker som besta lager, men vi har ennå ikke fått hengt opp julestjerne.
Heldigvis har jeg to vakre stejrner som skinner og smiler og danser rundt. Er ikke de fine?

Håper din adventstid er finfin, også.FRIDAY.

I dag feirer lille frøken 6 uker. 
Siden det både er merkedag og fredag har vi tatt på oss kjole. Det vil si, Stella har på kjole, jeg går med nesespray, halstabletter og snytepapir som dagens viktigste accessories.

Det å ligge på magen, øver vi på hver eneste dag nå, og lille pluggen er veldig sterk. Det fine teppe fra Ferm Lliving fikk hun av Tuva, og det passer perfekt som bildebakgrunn, så jeg måtte knipse litt bilder. 

Flere bilder skal knipses i helgen, for fantastisk flinke Nina H Five kommer for å ta bilder av jentene. Jeg gleder meg veldig. 
Ellers er planene få.
Vi skal bli friske, står øverst på lista. 
 Vi skal nyte det det varme morgenlyset somfarger elven rosa. 
Vi skal henge med nana.
Vi må rydde alt kaoset som har hopet seg opp. Om en uke og litt til kommer endelig familien fra Vestlandet på besøk og vi gleder oss sånt. 
Vi skal fylle neste ukers kalender med flere koselige treff vi måtte utsette pga denne ukens sykdom. Jeg har gått analog, og har anskaffet meg en god, gammeldags, klassisk Moleskine planner. Det er så fint å fylle inn koselige ting og avtaler i den.
Vi skal lage ferdig Una sine invitasjoner og Stella sine takkekort. 
Jeg har lyst å oppsummere Stellas første måned på bloggen. 

Glamourbibliotekaren har noe hun kaller for glamorøsfredag, og jammen fikk hun seg en tidlig, liten fredags gave idag. Sånt blir man fryktelig glad av. Hurra for slike fredager!


Også skal vi generelt kose mye, for det er det vi lever av her i huset. 

FRIDAY.


Una venter på mer snø. Desember, 2014

For akkurat en uke siden fikk jeg den triste nyheten om at ei jente jeg kjente døde av kreft.
En som jeg gikk gravid med, en mamma, en som meg. Den eldste datteren fyller år i nå desember, slik som Una, tre enda mindre jenter står også igjen uten en mamma. Begravelsen er idag.
Og så leste jeg ferdig Aleksaner Hemons Boka om alle mine liv. Siste kapittelet, Aquarium , står for meg som noe av det sterkeste jeg har lest den siste tiden. Om å miste et barn, om å ta vare på et annet, om sykdom og alt  det sorgen bærer med seg.  
Derfor ble jeg veldig glad når jeg leste denne nyheten. Måtte den være sant! 

Så etter en røff uke, satser vi nå på at helgen blir bra. Den fineste svigermoren kommer i kveld, og vi har masse koslig på to-do listen vår. Vi skal blant annet stå stand på Bryggerekka VIntermarked, og så skal vi se Svanesjøen. 
Og kanskje kan verden igjen bli litt hvit, istedenfor våt, og kald og brun. Det hadde vært fint.

FRIDAY.

Denne helgen skal jeg prøve meg på mange nye (og noen gamle) ting:Jeg skal spise sjokolade. 
Dette har jeg dessverre gjort altfor mye av i det siste. Akkurat som om behovet melder seg når høsten kommer. Og det hjelper ikke akkurat at Geir har tatt med seg helt himmelsk gode sjokaldegaver fra Venezia. 

Jeg skal være heeeelt alene for første gang på veldig lenge.
Vanligvis er Una med meg når Geir er ute på reise, eller jeg tar meg en tur til min mamma, så dette blir nesten helt nytt for meg. Jeg er nesten litt pysete.

Jeg skal lære meg å lage film av videosnuttene som er tatt med det nye kameraet vårt.
iMovies here I come!

Jeg skal gjøre yoga!
For første gang på veldig, veldig lenge. 

Jeg skal fortsette å blogge aktivt.
Denne uken har vært bra, og jeg liker det. Men jeg er litt ute av trening.

Jeg skal ta med mamma på en femretters imorgen. 
Røst heter stedet som gjør Trondheim til en bedre by. Jeg gleder meg.Jeg skal kjenne på savnet.
Jeg gjør det for såvidt hele tiden, og savnet er med i alt jeg gjør, men jeg tar meg ikke tid til det. 

Og så skal jeg telle ned dagene til søndag. Til Geir og Una er tilbake.

Hva skal du gjøre i helgen?

Planovi za vikend su spremni. Geir i Una su u Bergenu, a mene ceka samoca, spremanje, posao i jedna subotnja vecera sa mojoj mamom.FRI

FRIDAY.

Summer moved on, og det er grått og trist ute. Una har reist til Sarajevo med sin nana, og vi teller ned dagene til vi ser de igjen. Og de går det heldigvis an å telle på en hånd! Det skal bli så godt. I mens vi venter på sommer, arbeider vi hardt, er på kontinuerlig date og gjør dette:

Digger Mad Max Fury Road og Imperator Furiosa. Fikk endelig sett den på kino og den kom lett inn på min topp 5 film liste.

Oppdaterer Trondheim Kommunes En blå tråd  facebook side. Lik og del den gjerne. Vi lover noen godtbiter etterhvert.

Å rane en barndom er en kronikk av Cathrine Sandnes som virkelig fikk meg til å tenke. 

Og denne Guardian artikkelen om IS og den enorme fattigdommen i landet mitt, gjorde meg trist. 

Denne Guardian artikkelen om Yves Sant Laurent utstillingen hadde motsatt effekt. 

Og imorgen skal vi på fest og late som om det er sommer....
Ljeto nikako da nam dodje. Tako da trosimo vrijeme na druge aktivnosti da se ne bi sekirali, i brojimo dane da vidimo Unu i mamu u toplijim krajevima. Nadam se da je vas vikend suncan.

FURY FRIDAY.

En ny helg nærmer seg og fine Norge har bursdag på søndag.
Vi har øvd og øvd på Norge i rødt, hvitt og blått med en spent førsteklassing, og gleder oss til feiringen med tog, tivoli og hyggelige stunder med gode venner. Vi har tenkt å lage en utrolig god kringle og rødbete salat med fetaost. Og så må vi bestemme oss for om vi skal lage min favoritt salat med chevre, valnøtter og honning, eller om vi, denne gangen, faktisk skal prøve noe nytt. Alle tips mottas med takk.

Det som er nok aller fineste med hele helgen blir allikevel å se min bestemor Beba som kommer til Trondheim lørdagsnatt.

Og en annen ting vi gleder oss til er å ta igjen to siste episoder av Game of thrones. Det har vært så masse å gjøre på jobb, at vi måtte nedprioritere serien vi elsker over alle. Og når vi først snakker om å glede seg.. som jeg gleder meg å se Mad Max: Fury Road. Charlize, You go girl! Det skal bli så gøy!

FRIDAY.

Denne uken gikk fortere enn fort, og nå er det snart helg. Vi skal jobbe i hagen og drikke vin med venner. Og surfe litt på nettet.
Her er noen fine fredags nett tips:

Den nye bloggen til Maja Hattvang.
Med kunst og litteratur tips, reiser, sminke og fashion og lekre bilder.
Jeg liker henne godt.

 Den nye kolleksjonen til Pia Tjelta.Jeg vet at jeg ikke trenger flere kjoler, men skulle jeg hatt en så ville det mest sannsynlig vært denne. 

Spillebrettet i Bygda 2.0 er igang. Første bolig er ferdig i mai. 
Jeg også vil ha en bolig på Stokkøya.

10 Norwegian phrases that don't exist in English (but should)

Bystemmer. no 
Jeg leste teksten solformørkning med tårer i øyene. 
Det er mange som ikke har det så godt, og de er nærmere oss enn vi liker å tro. Det er greit å bli minnet på det, nå og da. 

Ha en nydelig helg!

FRIDAY.

Åh dere, jeg har akkurat kommet hjem fra Tsjaikovskijs Eugin Onegin. På russisk.
For en fantastisk opplevelse!

Flere ting å merke seg på denne fredagen:

Kjoler på The white Pepper, og så disse på H&M.

Kjoler for små jenter designet av Margherita Missoni.

Lilli på besøk,det er fantastisk på en fredag.

Jentene som kler seg ut og danser.

Alt var bedre før?

VelkommenSyria. Skriv under! Nå!

Hadja Tajiks åpenhjertige innlegg. Flott dame!

Å glede seg til 8.mars. Husk det er på søndag, folkens!

Una sine tegninger!
Nesto fino ovog petka:

Tsjaikovski opera sa mamom i Bebom- Rani 8.martni poklon

Lilli u posjeti, i puno plesa

Proljetne haljinice i 15 stepeni u zraku

Unini crtezi

FRIDAY!

Etter en hektisk uke, preget av en finfin Oslo tur og omgangssyke, på omgang(!), ser vi frem til en rolig helg. Forhåpentligvis blir vi endelig friske og raske. Fredagen den 13. har ikke skuffet i år heller, jeg har vært kvalm og veldig, veldig lei meg. En venn har gått bort, og igjen står en liten familie som må finne seg i være sterke. Det vekker tusen februarminner. Jeg skulle ønske at jeg, som Una, kunne omgi meg med alle hunde-kosedyrene mine og se på Lady og landstrykeren. Jeg innbiller meg at det ville ha hjulpet. Men siden jeg ikke har noen kosedyr, skal jeg legge meg ved siden av jenten min, og klemme litt ekstra hardt på henne. Klem litt ekstra på de du er glad i, du også!

 

Jos uvijek nas muci mucnina, a vijest da je jedan drag prijatelj izgubio borbu sa rakom, i da i ovaj februar jedna zena i dvoje djece moraju nauciti da ponovo disu, ucinili su ovaj petak, pravim petkom 13. Da se bar kao Una mogu okruziti sa svim cukama, i gledati Mazu i Lunju... Mislim da bi bar malo pomoglo.

FRIDAY.

Årets andre fredag er her, jeg er så klar for et nytt bloggeår og jeg håper inderlig at du vil følge med.

Her er årets første fredagsliste over det fine:

- Å bla gjennom bildene fra våre solfylte uker på Tenerife, sånn som dette under med fantastiske, røde Cesar Manrique skulpturen og en liten badenymfe. Jeg gleder meg til å dele flere bilder med dere.


Tenerife 2014.

- Å møte alle jeg har savnet etter to uker i utlandet, blant annet katten Ledenko og mine kollegaer

- Å åpne julegaver da vi kom hjem. Så masse fint vi fikk!

- Å glede seg til bacalao middag med Mette og Nils i morgen

- Å feire min kjæreste mamma sin bursdag i går

Og det som har gjort meg lei meg er: påvist lungebetennelse på fredag, Unas omgangssyke i natt og angrepet på Charlie Hebdo, pistolen mot blyanten. Så meningsløst.


Sarajevo 1984.


Drugi petak ove godine i ja se radujem da vam pokazem slike sa suncanih Tenerifa, da dobijem subotnje goste na bacalao veceru, da proslavim mamin rodjendan u nedejelju (bio je juce) i da otvorim zadnje novogodisnje paketice. Ono sto me cini tuznom je napad na Charlie Hebdo, upala pluca koju doktor misli da imam i Unina tempratura.

FRIDAY.

Siden sist:
Vi har en seksåring i hus
Vi har to Nobelpris vinnere i byen vår
Vi har vært i Bergen og i Oslo
Vi har hatt tre skikkelige parties for å feire seksåringen vår
Vi har hatt besta og Ingvar på besøk
Vi teller ned til reisen vår

Få med deg Nobel fredspris utdelingen i år. Se på talen til Malala med sitt klare budskap, lov meg at du kommer til å høre og lese talen til Kailash. Husk den og ha den med deg i ditt hjertet. Ikke minst motet, bruk heller følelsene for å kjenne på håp.
Kjenn etter hva er viktig. Kjøp i alle fall julegavene dine her eller her eller her. 

La oss demokratisera kunnskap.
La oss skape universell rettferdighet. 
La oss samen globalisere medmenneskeligheten for våre barns skyld!

Kailash Satyarthi

FRIDAY.

Fredagen er her, og for oss innebærer det reise.
Først reiser Una og Geir for å feire Bergens barna. Og så drar jeg etter. Hele Geirs familie vil være samlet. Som vi gleder oss.


Det betyr pakking av gaver, tannbørster og hårbørster. Ferdigpakkete kofferter samles ved peis.

Sammen med gaver til andre, har vi også begynt å seriøst pønske ut Una sine, og ikke minst planlegge hennes seksårs party. Nana har fått ansvar for kaken, invitasjonene er laget, datoene er satt. Gleder oss villt til det også. 


Rev-tallerkner er kjøpt inn på Søstrene Grene, nå må vi bare finne resten. Tips til partyeffekter? 

Andre ting som har gledet meg, eller fått meg til å tenke etter, den siste tiden:

At vi har fylt leiligheten med blomsterGirls, ferdig med sesong 2

Heldige, og tøffe, kidsa Maaemo

Om tid og livet av Isabelle

Prosjektet Brudd 2014
, ta deg tid å se på bidragene

Transformations av kloke Maria

Tanken på at jeg skal hilse på flere nye verdens borgere om ikke så lenge, laget og produsert av folk jeg er fryktelig glad i

Tanken på at jeg ikke trenger å pakke vekk sommerklærene våre ennå...

 

FRIDAY.


Unas første discokveld. Oktober 2014.

Dette ble en uavsluttet uke, med masse forpliktelser som må følges opp før hjernen kan ta fri, men i kveld skal jeg gjøre akkurat det: sette hjernen i Intet signal modus, og komme meg ut!

Jeg har en date med Maren og med Emilie Nicolas på Byscenen.

Ha en super kveld, du også. 

FRIDAY.Etter vår drømme høsttur til Venezia og Ljubljana ble vi innhentet av hverdagslivet og realitetene. Big time.

Høsten er definitivt her. Den er jo nesten forbi!
Fargene forvinner, og jeg har så lyst til å stoppe tiden, nyte de litt lengre. Men det går ikke. Flaks at Una er så glad i brunt.

Vinterklærene er pakket ut og tatt i bruk. Pengene er brukt opp. Jobben krever. Og gir. Skolen er gøy, men leksene skal gjøres. Hver dag.

Og så har jeg fått publisert en kronikk i Dagbladet! Og det var stort. Og skummelt. Og jeg er takknemmelig. Og glad for at jeg turde å skrive. Om det som jeg har på hjertet. Glad for alle tilbakemeldingene. Glad for at både Dagbladet og VG ønsket å publisere den. Glad for at jeg gjorde Geir og mamma stolt. Og glad for å vite at pappa ville vært det samme.

FRIDAY!
Oktober 2011.

Åh endelig en ny fredag.

Så her kommer en liten fredagsliste:
 

Denne artikkelen om barn fikk meg til å tenke meg grundig om. Gi barna dine tid, og tillit. Tid til å modnes, hver i sitt tempo, og tillit til at de vil gjøre nettopp det. Bør leses av alle foreldre. Nå!

Denne artikkelen fikk meg til å gråte. For en viljestyrke! Og for en ressurs denne jenten kan bli for Norge!

Denne serien holder oss klistret til skjermen om kveldene. The shadow line- britisk krim på sitt beste.

Denne lørdagen skal Geir og jeg prøve å danse tango. Jeg er spent. 


Været har stelt pent med oss i det siste, høsten har vært så mild.
Fortsetter det slik skal vi absolutt komme oss ut i naturen i løpet av helgen. Una går mot sin første høstferie, og jeg klarer til tider ikke å skjønne at hun virkelig er blitt en skolejente. Det virker ikke så lenge siden hun ruslet med ponchoen sin på Gamle bybru, eller matet hestene på Lian, i høstsolen. Tiden altså...

 
Oktober 2012.

FRIDAY.

Her kommer en fredagsliste på en lørdag. I går skulle vi:

Ta 20 situps om morgenen. ( Bare jeg, vel å merke. De andre slipper. Jeg ble inspirert av Astrids daily workout. Jeg er i så dårlig form at 20 situps er alt jeg klarer. )

Bade masse. (Lange svømmeturer og ball lek teller også som workout, eller hva?)

Huske krem med høy solfaktor. Vi pleier heller aldri å glemme. Viktig, viktig, viktig!

Spise frukt. Herlighet, frukten her smaker så godt. Vi gafler i meg aprikoser, fersken, morreller, druer, vannmellon...alt vi kommer over.

Begynne på en ny bok. Det blir Stormfulle Høyder av Emily Bronté. Gleder meg masse. Jeg elsker krimbøker når jeg er på øya, men etter å ha avsluttet en god krimhistorie i natt, kommer jeg til å prøve meg på noe nytt nå. Jeg har til å med lovet Geir å lese En sjøens helt- Skogsmatrosen. Så ulikt meg. 

Sende brev til Ruth Maria og Lilli. Vi jobber oss nedover listen nå. Una er flink. Men listen er lang.

Ha dobbeldate med Maren og Nils, noe vi gleder oss veldig til. De har funnet et nytt sted som de har forelsket seg i. ( Kanskje lurer vi de med på sommerkino etterpå, også.)

Enn du da?

Her er to ganske hotte babes som poserer på pedalino båtene, etter at vi hadde en timers tur på vannet. Lykke! Dagene på Bol er selvfølgelig ganske anderledes enn hverdagen, men jeg forstår det på meldingene jeg får, at også Norge har tidenes sommer. Kanskje er listene våre derfor ikke så forskjellige på denne fredagen i juli. 

Vi fikk gjort nesten alt på listen. Og litt til!

FRIDAY!

Med disse bildene fra forrige helgens festligheter, går vi inn i en ny festlig helg. 
I dag fikk jeg to beskjeder som gjorde meg veldig glad; en gjaldt jobben min og en gjaldt noe som gjorde meg veldig stolt. Og så skinner solen, og det hjelper på humøret. Snart skal vi sette oss ut i hagen og nyte solskinnet. 

Har du planene klare for pinsehelgen?


 

Sa ovom slikom od proslog vikenda, zelimo vam sretan vikend! Ovdje sija sunce, uskoro cemo sjesti u vrt i uzivati u njemu. Pusa! 

FRIDAY!

Vanligvis går det aldri mer enn et par dager mellom hver gang jeg skriver ned et ord eller to på bloggen, men travle hverdagen, denne maimåned, har virkelig gjort bloggskriveriene mer sjeldne.

Vi har opplevd sommer og fine stunder med gode folk i nydelige Grendland, vært på konferanse, jeg har blitt intervjuet av Adressa i forbindelse med fotball VM, og jeg har skrevet en liten sak om å feriere med barn for Foreldremanualen. Og så pakket vi nødhjelpen til sent, sent på natten og hjelpen sendes fra Trondheim på mandagen til de som virkelig trenger det.I helgen skal vi møte Guro og feire Kristoffer, og så skal jeg se trærne blomstre og gresset bli enda grønnere. Og jeg skal slappe av.

Enn du?

God helg!

DAY FOUR. SMALL TRACES OF HER.

Jeg finner de.
Sporene.
Overalt. 
Fargerike.
Små.
Detaljer.
Store.
Komplekse.
Historier.

Som den, da alle er var kommet til å overvære en fulgerace.
Eller den som inneholdt en festling bryllupsfest.
Små perlekunstverk.
Fargesortert og med egen ufavikelig logikk.

Jeg klarer ikke å rydde de små tegnene vekk.
Så jeg hopper over disse, snubler nesten, og huset ser kaotisk ut.

Mens jeg teller ned dagene.
Nå er det bare 2 igjen.  

God lang fredag!

Svuda oko mene, tragovi koji podjsecaju na nju. Mali, sareni detalji. Velike. Komlikovane historije. 
Kao ona o pticijoj utrci. Ili veselom vjencanju.
Perlice u raznim bojama, slozene nekom njenom logikom.

I ja nemam srca da te tragove pospremim, nego preskacem preko njih odbrojavajuci dana.
Jos samo dva.... 

SPRING.
Hvis været holder seg slik som idag, vil vi følge Chirsty og Lindas eksempel og få litt skikk på den fine hagen vår.
Du da?

Plan za vikend: Rad u vrtu. A ti?

FRIDAY.

Hei dere, det er fredag. Hurra for det.
Forrige uke hadde vi besøk av noen av de beste vennene vi har. Denne har vi bare vært oss, og dette likte jeg spesielt godt i uken som var:

Jeg gjenoppdaget Nouvelle Vague. Hvordan har jeg kunnet noensinne glemme de?

Una og jeg hadde det så hyggelig på middag til Unas venninne fra barnehagen, Anna og hennes mamma Camilla. Hurra for hverdagsmiddager med venner!

Jeg fikk endelig tid til å ordentlig se på alle forslagene til minnestedet for 22. juli. Og jeg fikk sett Nasjonalgalleriet om samme tema. 
Vinnerforslaget stakk i hjertet, og såret ble nesten for dypt. Hva synes dere?

Det som også stakk i hjertet var denne lille filmen her. Den vekket en del minner i meg, åpnet en del gamle sår. Men du bør absolutt se den, den tar bare1 minutt og 34 sekunder.

Jeg fikk med meg Oscar gallaen. (I alle fall kjolene.) Jeg elsket blide Lupita Nyong, som var nydelig i den lyseblå prinsesse kjole fra Prada. Liker den dama der, spesielt etter å ha hørt hennes tale her.

En annen dame som jeg liker, og som alltid taler og skriver klokt ,er Carina. Og hun gav meg en blog award! Lykke!
Tuuuuusen takk, gleder meg å svare på spørmålene, Carina.

Apropos bra damer, husk 8.mars i morgen.
Vi ses i toget?

 

FRIDAY.

Kan jeg få lov å bytte ut denne uken her mot en ny en?
Den har ikke vært mye å skryte av, men den har også inneholdt utrolig fint innskrivingsøyeblikk. 
Nå gleder vi oss til helgen, der mye skal tas igjen.

Idag fikk vi hjertemargens og hjertegodteri og rosa is på kontoret.
Det ble med dette, for denne Valentines.
Ute var det fullstendig Texas istad, starring en stjålen bil, folk som prøvde å starte den og, ikke bare en men, to politibiler. Ekkel action på en fredagskveld.
Akurat nå sitter Geir på motsatt side av bordet og er langt inne i et spennende prosjekt han jobber med, vi drikker vin og hører vi på David Ackles, etter tips av Harald Are Lund. Anbefales.

Det jeg også kan anbefale denne uken er wannkes.com, for den interiør interesserte.

Lena og guttas Berlin opplevelser, for den reiselystne. De har tilbrakt en hel måned i den fine byen, og det er lov å bli misunnelig. Jeg er det.

Jeg har lyst å lese mammarådet, som de flinke bloggedamene i Norge har skrevet, blant annet Susanne, Vigdis og Carina, en personlig favoritt.

Jeg har også lyst å gå kledd i Delpozos kolleksjon neste høst. Sånn som denne her, eller den, eller den. Og så klart denne. Siden jeg har måttet holde meg hjemme med sykt barn denne uken, har jeg faktisk fått følge med NY fashion week. Ikke så ofte det skjer, lenger. Det var ekstremt mye fint å se og glede seg til, For en jente med kjøpestopp.

Og så har jeg oppdaget en ny, men anderledes fashion blogg, les om Barbro fighting the depressing. With style.

En ny skuespillerfavoritt oppdaget jeg også. Jennifer Lawrence. Jeg har likt hun tidligere, men etter å ha sett Silver Lining Playbook, elsker jeg henne. Bra dame!

Og nå kommer jeg til å gå til andre siden av bordet og kysse mannen din. Jeg ønsker dere en god kveld, og en fantastisk fin helg!


Una, katten og utsikten. En morgen i februar. Kanskje blir morgendagen lik...

FRIDAY, AND THE TIME FLYES ON.

Åh dere, det er fredag igjen!
Flyr ikke dagene og ukene av gårde i dette nye året?
I morgen sier vi farvel til januar og hei til februar, og det kjennes nesten litt for snart.
I går fant jeg et bilde av Una i vinduskarmen; i de samme vinduene som nå, med de samme kosedyrene som nå.. Den samme jenten. Men så mye, mye mindre.
Flyr ikke årene av gårde?
Nesten umerkbart, er hun blitt så stor at hun skal skrives inn på skolen i februar. Helt villt.

Siri Sol minnet meg på at vi i år, har vært arkitekter i hele 10 år! T I  Å R ! ! !
Det er ganske villt, det også.
Jeg føler meg så ny, både i faget og i mammarollen.
På mange måter, tror jeg at det kan være sunt også.
Å føle seg ny, ikke for sikker, ikke for komfortabel. Det gjør at jeg synes at jobben er spennende og utfordrende, både i "jobben-jobben" og den jobben hjemme.
Vi sier at det er sunt, kan ikke vi det?

Denne januar har det ikke vært nedbør i det hele tatt.
Men det har brent og det har vært flodbølge.
Villt og usunt, og jeg liker det ikke så godt.

Det jeg derimot liker godt er:
at jeg har klart å gjennomføre kjøpestopp i januar
at jeg har blogget mer
at lyset er tilbake
at vi skal få møte Blomsterfamilien i helgen
at Una skal prøve skøyter på Leangen
at Ingvild Telle har begynt å lage inspirerende fredagslister på den nye bloggen sin
at jeg har oppdaget en helt ny blogg, A World of Mike
Kate Moss, som har fylt 40 år i januar
Byplan Oslo sine nettsider om byutvikling
at jeg skal møte 4 venner jeg ikke har sett på, så altfor lenge, i februar

Jeg glemte det nesten, men det jeg liker skikkelig, skikkelig godt, for tiden, er True Detective.
For en utfordrende serie.
For en stemning, skuespillerprestasjoner, for en dialog.
For en musikk. Og for en intro.
Se den nå!!!

Og planen for helgen, det er å spise masse godteri!
Hva med dere?

 

Ponovo petak, i ponovo shvatam, kako vrijeme brzo leti. Ne samo dani (zar vec opet petak!),
ne samo mjeseci ( zbogom januare, dobro nam dosao februar!),
vec i godine.

Za vikend i za februar, imamo fine planove. Izmedju ostalog jesti slatkise, gledati true detective, posjetiti nanu i Bebu, probati klizaljke. 
A ti? 

FRIDAY!

Det har vært en hektisk uke, og mer hektisk blir det fremover. 

Men vi liker det vel slikt.

Det som er viktig da, er å huske å puste. 

Jeg har fått meg en app på telefonen som heter mindful, som minner meg på akkurat dette: Breathe in, breathe out.
Det funker utmerket.

 

Og mens vi først snakker om apper, kan jeg tipse dere om camme, etter anbefaling fra fineste Maren. Perfekt for å ta selfies- with no hands! Ja da, jeg vet at selfies er så last year, men praktisk kan camme enda være.

 

Denne uken satte jeg meg ned en kveld og lagde en musikkliste ( Hurra for lister! )over gammel musikk jeg ikke har hørt på lenge, og ny musikk jeg har lyst til å teste ut. Men absolutt ingenting fra listen trigget meg. Så jeg er i villrede, og trenger hjelp. Kom med dine beste musikk tips.

 

Nå kom jeg på at jeg igjen må sjekke spillelistene til Heidi Furre, for den dama der, har en god musikksmak. Hun har forresten fått en ny blogg, og jeg liker den like godt som den forrige hun hadde. Bra jente!

 

En annen bra jente ble desverre borte fra oss denne uken. Jeg ble så utrolig lei meg når jeg hørte at Anbjørn Sæthre Håtun døde. En jente som var så strålende vakker og så full av liv, at tanken på at hun skulle dø virket utenkelig, selv når hun åpent fortalte om den fæle sykdomen kreften er og om hvor skjørt livet er.
Kjipe, fæle, elendige kreften, en drittsykdom, du som bare tar. Dra til h?.! 

Breathe in, breathe out.

 

For å feire livet og begynnelsen av helgen, tar jeg med mannen ut på middag i kveld. På date, rett og slett. Og resten av helgen skal vi prøve å slappe av, henge opp bildene og spille Svarte Per. 
 

Håper at du får en fin fin helg.

nadja

nadja

37, Trondheim

Hei og velkommen til vår lille blogg! Vi er en liten familie på tre, og frøken Una på 4 år styrer vårt kongerike. Una er bestemt, glad i turne og danse, elsker å tegne og skrive bokstaver og sjefe over foreldrene sine. Hun er også veldig søt. Vi voksne, vi liker: sene morgener med frokost på sengen, sjokolade, kjoler, vennetid, reiser, arkitektur, kyss og kommentarer. Les mer om oss og si hei her: http://unadostres.blogg.no/1318362045_11okt2011.html

Blogglisten Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits