art

WINTER IS COMING.

foto: Charles Freger.

Jeg ble kjempe fascinert av disse fotoene som fotograf Charles Fregner tar av europeiske og japanske folklor tradisjoner.  Fregner har også gitt ut to bøker fra sine reiser, Wilder Mann og Yokainoshima: Island of Monsters. Besøk hjemmesiden hans for flere fantastiske serier. 

Litt av en måte å ønske vinteren velkommen.
Og selv om Stella har en liten bjørnedrakt, tror jeg vi holder oss inne idag når kulden har satt inn. 

THE WATER´S LOVELY.Jeg er så in love med disse bildene slovakiske fotografen Maria Svarbova har tatt. Arkitekturen, fargene, komposisjonene, skriften på skiltene, alt.
Tror det må bli en tur i bassenget på meg, en dag snart. 
Du kan lese mer om Marias fotoprosjekt herStrasno mi se svidjaju ove slike Marie Svarbove iz Slovakije. Boje, kompozicije, arkitektura, sve. 
Mislim da je vrijeme da i ha uskoro plutam po vodi. 

SOUTHERN DREAM OF A NORDIC SUMMER LANDSCAPE.


Jeronimo Hagerman.

Rake Visningsrom har klart å kapre en fantastisk kunstner. Heldige vi, som bor i Trondheim.
Jeronimo Hagerman er fra Mexico, men jobber over hele verden, i krysningspunktet mellom kunst, landskap og arkitektur. Med andre ord alt jeg elsker! 
Og nå er han altså her, med tre små prosjekter på Brattøra som skal stå frem til 28.august. Den ene kalles for Landscape, og finnes inne i Rake visningsrom, mens to andre landskapsprosjekter kan du oppleve utendørs, «The Perceptive garden (Capturing summer for the autumn)», mellom Rake og Sjøgangen, og «Smelling beds», som bare må prøves. For når du først prøver de, har du ikke lyst til å reise deg opp. 

Det var akkurat det som skjedde når frøken Wanja og jeg tok feil av vernissage tiden, og kom altfor tidlig. Det angret vi ikke et sekund på! 
Utstillingen heter Southern Dream of a Nordic Summer Landscape. 
Og jeg må innrømme at tiden med Wanja kjentes også som en drøm. Med sol, og sushi, og EM, chick flick med Kate Hudson, godteri, Bakklandet og pasta carbonara, kunst og iskaffe og latter, fordelt utover 3 fine dager. Lykke!

Moj vikend u slikama.
Divni umjetnik Jeronimo Hagerman sa svojim smellingbeds, i divna Wanja, sa svojim osmjehom. I sunce, divno, divno, diiiivno sunce. 

WATERCOLOR LANDSCAPES.

Jeg elsker Geir sine akvareller.
Som disse to av kjente Hardanger landskap.
Er ikke de fine?

Geirovi akvarale Hardangera. Zar nisu divni?

ÅH.


Foto: Lars Botten. Med fineste Iselin Steiro og Anders Danielsen Lie. Via Sara Olivia.

Denne fotoserien er helt magisk!
Og den gjør at jeg savner kjæresten min masse, masse, masse.

Idag pakket Una og Geir den blå kofferten og dro til besta, mens jeg sto igjen og kjente på ensomheten. Heldigvis skal jeg foreta akkurat samme reisen om eksakt tre dager, så jeg overlever nok. Og det er ok å være ensom, av og til, også.
Men kanskje ikke når man ser slike vakre fotografier....

Love, love, love. Nedostaju mi vec Una i Geir.

ALL THE STORIES THESE LINES TELL.

Una har alltid vært utrolig glad i å tegne. Hun kan sitte i timevis og skrible.
Nå i det siste er tegningene enda mer detaljrike, prinsessenes kjoler og kroner ligner på de beste Valentino kolleksjonene. Ofte forteller tegningene små historier fra hverdagen, som den i midten, som ble tegnet etter en heftig krangel med bestevenninnen Anna om en dokke. (Una elsker Barbie dokken i midten- hahaha) Og dyr er selvfølgelig fortsatt en stor inspirasjonkilde. 
Jeg gleder meg sånt over disse tegningene, og har lyst å henge opp hver og en av de på veggen. 

(Mengden av disse er så stor, at det ikke er fysisk mulig. Og selve lagringen begynner også å bli et problem. Lure tips om hvordan ta vare på barnas tegninger, mottas med takk)
Od princeza u Valentinovim kreacijama, do Monster Higha i zivotinja, kao ova mama paun i beba paun, dani se provode crtajuci.
Crtajuci sa toliko koncentracije, mira i zelje, da se moje srce puni srecom, gledajuci je kako uziva. 

STAGE OF MIND. OR EMILY´S 10TH.

Koreansk kunstner JeeYoung Lee skaper drømmeaktige landskap i sitt lille studio på 3x6 meter. Hun bruker uker, og noen ganger måneder å skape den riktige stemningen, for så å entre scenen selv, og få tatt et bilde. Scenene stammer fra hennes drømmer, mareritt, fantasier, frykt, opplevelser og tradisjonelle korenaske folkefortellinger.
Jeg sier bare WOW!, dette er vakkert.

 


 Korenaska umjetnica JeeYoung Lee stvara scenografiju kao iz sna u svom malom studiu od 3x6 metara. Scene su njeni snovi, nocne more, strahovi, nade, i tradicijonalne koreanske price. Bad kao iz sna?

KARI-ANNE & JOHANNA.Nydelig! Helt utrolig nydelig! Foto Kari- Anne Toth.

AT THE EXIBITION.

Edith Lundebrekkes utstilling på Trondhjems Kunstforening anbefales på det sterkeste. Kasper, Una og jeg digget den i alle fall.


 Izlozba i radovi Edith Lundebrekke fantasticni su. Posebno roza soba. Unin i moj favorit. A zutom tata Geiru se svidjaju zuti radovi.

OLIMPIA ZAGNOLI. SMALL TALK.

Italienske Olimpia Zagnoli snakker om barndom, inspirasjon og illustrasjon. Fiiiint. Via Bastards.

Talijanka Olimpia Zagnoli prica o djetinstvu, inspiraciji i ilustraciji. Nice!

TALERØRET.I dag kl.12 starter NTNUs jubileumsuka og selveste statsministeren kommer til å tale i talerøret.
Røret er et prosjekt min mann+partneren+studentene står for. Det er 6 meter i diameter og 18 meter langt og er allerede blitt populært, i alle fall om man dømmer etter Unas reaksjoner.
Les om andres reaksjoner her.

AFTERNOON NAP.

Se på disse aldeles magiske fotografiene der Yeondoo Jung har gjenskapt barnas egne tegninger. Ekte Wonderland!

I går valgte Una å ta ettermiddagshvilen sin i dukkesenga med lammet. Det ble helt musestille i stuen og når vi kom for å sjekke lå hun der, og var super fornøyd med avgjørelsen sin. Hun vinket oss god natt og smilte bredt. Ahh, disse magiske barna!Vidi ove magicne fotografije sto je Yeondoo Jung napravila rekonstrujisuci djecije crteze. Pravi Wondeland, zar ne?
Jos jedna magicna situacija, dogodila se juce kad je Una odlucila da se malo odmori u kreveticu za lutke. Usutila se, zagrlila janje svoje, i sa osmjehom legla da prikupi malo energije.

SHOOTING TOWERS

Jeg lette etter noe helt annet for et par måneder siden, da jeg kom over dette. Truely amazing, er ikke dere enige?? Damen bak bildene heter Anna Kubik og holder til i London.
Wow, jeg får disse ikke ut av hodet!

8img8330shootingtowers


foto: "Shooting Towers". Anna Kubik. Finnes også her.

Zar ove fotografije Anne Kubik iz Londona nisu fantasticne??
Ja ne mogu da ih izbacim iz glave.. Sta je ovo??

LIGHT IN THE GARDEN OF EDEN

l1220503
Lyset treffer Edens have.

I dag tidlig kom lyset seg inn soveromsvinduet. Jeg lå i sengen og tenkte på hvor mye jeg kommer til å savne denne blokkleiligheten vår. Men på en annen side, nå får vi veggplass til å henge den fine plakaten jeg fikk av disse gutta i bursdagsgave. Men litt vemodig, det ble jeg. Det er fint å vite at man har trivdes så godt med å bo et sted.

Jutros je sunce pokucalo na prozor spavace sobe, uvuklo se do kreveta i probudilo nas. U sekundi sam shvatila koliko ce mi nedostajati ovaj nas mali stan u neboderu.

DANSENDE KANIN TIL BARNEROMMET

Jentene bak Foreldremanualen kom med et supert tips i går. Feed Your Soul Artproject inviterer kunstnere og illustratører til å ukentlig legge ut nye bilder som du kan laste ned gratis. Og henge opp på barnerommet. Eller i stua. En slags gratis kunst til folket prosjekt når økonomien ellers går til h.. Min absolutte favoritt må være denne dansende skapingen, som jeg ved første øyekast trodde var ei geit, men det er nok heller en kanin. Eller en hare.. Fin er den uansett, der den danser.

melodysealfeedyoursoul
foto: Melody Seal for Feed your Soul

U vrijeme kad se svjetska ekonomija muci da prezivi, volim besplatne stvari. Posebno kada se radi o besplatnoj umjetnosti. Projekat Feed Your Soul daje vam sedmicno po dvije nove ilustracije od razlicitih umjetnika koje mozete besplatno skinuti. Klikni ovdje i izaberi.
Moj favorit je ovaj plesuci zeko.

PLAY

playshoot3

play2

typewoods1

playwoods1
foto: Play with Type

En leken typografisk prosjekt av Jack Featherstone.
Men det jeg lurer på er: Hva skal Una leke med i tiden fremover? Hun synes jo verden er utrolig spennende sted, men finnes det noen leker som er bedre enn andre? Noen gode forslag? Leker mottas med takk :)

unaleker

Nemam ideja s cim bi se Una trebala igrati. Imate li ikakvih prijedloga?

GELITIN

Arne og Dyret minner utrolig mye om et kunstprosjekt til kunstgruppen Gelitin. En litt mer uhyggelig versjon. Og en smule større.

hase2sized

mountainviewsized
foto: gelitin.net

SOOOL...

er noe vi ikke har sett i Trondheim de siste dagene. Etter barseltreffet idag måtte jeg faktisk hoppe rett inn i dusjen for å varme meg, det er altså ikke akkurat juni feeling i Trøndelaget for tiden.
Siggelicious skrev tidligere denne uken om Olafur Eliassons nyeste prosjekt, og dette ledet tankene til prosjektet han gjorde i Tate Modern for noen år tilbake. Ryktene er at folk kunne sitte på gulvet i timevis og betrakte og stirre på verket eller rett og slett begynne å gråte av å se på det. Jeg fikk aldri sett det live, men bare bilder av det får frem en storm med følelser i meg. Det virker helt magisk.

olafureliasson

lon547

olafureliassontheweatherproject20small
foto: The weather project, Olafur Eliasson, 2003.

prevod: U Trondheimu sunca ni na vidiku. Grijemo se gledajuci slike Weather project- a Olafura Eliassene za Tate Modern u Londonu, 2003. Magicno, zar ne?

ER DET NOE SOM HETER PÅSKEBUDSKAP?

Hvis JA, eller for så vidt NEI også, er dette et fint budskap å ha med seg (påske eller ei)
For oss er påsken ikke slutt, vi er på vei til to hele dager i Bergen. Vi skal være snille!

snc16494
foto: Et godt budskap på gaten i Trondheim. Jeg liker strømtegnet til høyre
og gule firekanten til venstre godt også. Sammen med lyseblå graffitien.

PLASTIC FANTASTIC

TAKE AWAY. foto: Arild Juul

Eller var det porselen?
Ilsvikas egne Brit Dyrnes og Arild Juul har i dag åpning av sin utstilling TAKE AWAY på Ram Galleri i Oslo. Gratulerer! Og dere Osloboere, gå og se den!


TAKE AWAY. foto: Arild Juul
nadja

nadja

37, Trondheim

Hei og velkommen til vår lille blogg! Vi er en liten familie på tre, og frøken Una på 4 år styrer vårt kongerike. Una er bestemt, glad i turne og danse, elsker å tegne og skrive bokstaver og sjefe over foreldrene sine. Hun er også veldig søt. Vi voksne, vi liker: sene morgener med frokost på sengen, sjokolade, kjoler, vennetid, reiser, arkitektur, kyss og kommentarer. Les mer om oss og si hei her: http://unadostres.blogg.no/1318362045_11okt2011.html

Blogglisten Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits