architecture

SUCH A PERFECT SUNDAY.

Forrige søndag pyntet vi to fine flasker. Og dro til et enda finere hus.

Som var full av finfine folk. For Nina og Severin inviterte til innflytting, bursdag og sangfest i ett. Nina i blått og Severin i svart. Vi andre sang, og lo.Una var der.Og disse fine jentene. Det kjentes som den første ordentlige sommerdag. Og da er vannmelon det beste som finnes, syntes Una. Inne i det nye huset, kunne man slappe av i hengekøye.Eller leke med dyrene. Men Nina hadde planlagt morsomme selskapsleker, som hesteskokonkurranse. Vi ble delt i hvitt, svartt og fargerik team. Hele min familie stilte på hvitt lag.Og etterhvert flyttet festen seg innendørs, og sangen fortsatte. Det var en helt perfekt dag!

Prosla nedjelja provedena je na savrsen nacin. Uz festu, pjesmu i dobru klopu. U novoj, fantasticnoj kuci Severina i Nine. 

THREE ARCHITECTURE LINKS.


foto: Lars Petter Petersen, D2.

Tre fine linker til de arkitektur interesserte:

 Artikkelen om trapper i D2.  

De 10 mest oversette kvinner i arkitekurens historie. 

Valerio Olgiatis private bildesamling. 

 


Vi besøkte flere av Olgiatis prosjekter på vår Sveits tur. Disse fortjener nok en egen bloggpost.

STORM, LANDSCAPE AND PASSPORTS.

To fine fra design/ arkitektur verden:

1. De nye norske passene til fantastisk flinke Neue designbyrå vekker internasjonal annerkjennelse
Ikke så rart, spør du meg, for vakrere pass skal man lete lenge etter. Så enkle (og fine), men tenk å få frem nordlys under uv stråler.
Jeg gleder meg til 2017!
2. Stormen i Bodø åpnet forrige helg.
Det er DRDH Architects som står for den lævmælte, flotte bygningen. Sånn som teamet bak norske pass velger de enkelhet fremfor kontrastfarger, signalbyggeffekten og det å skrike høyest. Jeg merker at jeg blir virkelig imponert (slik jeg ble når jeg hørte Daniel Rosbottom snakke i 2009) og at jeg gleder meg til å besøke Bodø. 

Verden trenger færre folk som ropet høyt, og flere folk som kan jobben sin skikkelig. Dagens visdomsord. 


foto: David Grandorge. Wallpaper.


Norveski pasosi i nova koncertna sala na sjeveru Norveske u Bodøu. Oba dizajna svidjaju mi se pravo. 

ARSENALE.Etter en tur til Giardini, som gav masse inpirasjon, var det tid for å dra til Arsenale.
Den 13. arkitektur bienallens tema var Common Ground. Et fint tema, tenkte vi alle. Så Harald, Geir, Una og jeg tok båten og kom oss til Arsenale sammen.

Alvaro Sizas pavillion og Eduardo Souto de Moura pavillion var flotte å oppleve.Men bare det å være i området var en stor opplevelse. Og man kunne jo løpe barbeint i gresset.

Inne på Arsenale, ble man møtt av store, og tankevekkende, fotografier av Thomas Struth. Favoritter på hovedutstillingen var Urban-Think-Tank og Olgiatis Pictographs der forskjellige arktitekter ble bedt om å vise opptil ti bilder som er viktige for dem. Det ble en fin reise inn i deres univers.

Også fant vi noen kjent folk også. Huset på Svartlamon var nemlig utstilt på hovedutstillingen. Sergison Bates valgte ut 6  boligprosjekter i Europa under tittel Feeling at home. Stas!Arsenale var et fantastisk opplevelse. (Og det var litt slitsomt for både føtter og hjernen.)
Derfor skal Una slippe å bli med på årets utstilling når vi er i Venezia om 4 dager. Jeg derimot klarer nesten ikke å vente. Rem Koolhaas har hatt ansvaret for årets biennale. Joggeskoene er pakket og jeg er klar.

Bienala arkitekture u Veneciji prije dvije godine. Za par dana ponovo smo tamo.

FINALLY FRIDAY.

Denne uken har vært hektisk og god. Formen min er endelig bedre, hostingen har roet seg, men det har ikke livet rundt. Fotballkampene midt på natten tar på, og når det, i tillegg, er festligheter, både på jobb og i barnehagen, og kjempe masse spennende jobb, er pulsen høy. Men høy på en god måte.

Jeg havnet forresten på adressa tv!
Litt pinlig å uttale seg på tv, etter å ha sett på kamp på byen til halve natten. Veldig stas å få det fine prosjektet på plass.


Piren er en trekonstruksjon som krager ut hele 13 meter. Tør du å gå til enden?

Sedmica je prosla brzo, isto kao i montiranje ovog pira, koji visi u zraku cijelih 13 metara. U vezi toga bila sam cak i na tv-u.

TREPRISEN 2014.Brendeland & Kristoffersen

I går fikk Trondheim og vi i heimen en treprisvinner!

Brendeland og Kristoffersen fikk den prestisjetunge arkitekturprisen. som
har vært delt ut i over 50 år. Den tildeles arkitekter som en anerkjennelse for særlige kunstneriske kvalifikasjoner og teknisk dyktighet ved riktig bruk og behandling av norsk trevirke som byggemateriale. Treprisen legges vekt på arkitektur som i sin holdning ikke er så tidsbestemt at den står i fare for å bli uaktuell. Den konstruktive utforming må i enhver forståelse tåle tidens tann, ikke minst sett ut fra lokale og regionale forhold. Den er blitt delt ut 19 ganger tidligere.

Jeg er ubeskrivelig stolt og glad og får tårer i øyne av å lese juryens begrunnelse som er ganske vakkert forfattet av Jan Olav Jensen.

Juryens begrunnelse:
Kanskje mer enn noe annet kulturuttrykk sier arkitektur noe om hvem vi er, hvilke ambisjoner vi har, hva vi kan få til sammen, fordi det så usentimentalt er resultatet av store betvingende prosesser i samfunnet. Nettopp derfor er det viktig at noen hus blir noe mer enn bare middelmådig. Slike bygg inneholder ofte noen innsikter utover det vanlige eller noen ekstraordinære kvaliteter som noen har kjempet for. Da blir det eksemplarisk, andre vil lære av det. Enda sjeldnere blir et byggverk stående som en varig faglig referanse. Da lever det sitt eget liv. I realiteten skjer det svært sjelden, kanskje bare noen få ganger per tiår. Slike byggverk påvirker ikke bare fagkollegene, men også andre deler av byggebransjen og av og til har slike prosjekter industriendrende karakter. Noen få ganger har slike byggverk en intellektuell styrke som former
måten vi tenker på.

Prisvinnerne i 2014 har stått bak flere slike bygg. Deres produksjon har vært helt avgjørende for utviklingen av norsk trearkitektur det siste tiåret. De erfaringer de har gjort seg fra en forskningspreget praksis og de nye løsningene de har introdusert, koblet med den kunstneriske kvaliteten i byggverkene, har gitt produksjonen deres et udiskutabelt faglig gjennomslag.

Årets prisvinnere, Brendeland og Kristoffersen, har bedrevet det som med rette kan kalles grunnforskning på trearkitektur. Deres arbeider er presise, unngår de store fakter og formspråket er geometrisk bevisst og nøkternhet.

Brendeland & Kristoffersens særegne arkitektur viser ofte en dristig og kompromissløs holdning samtidig som den omfavner sosiale utfordringer. Arkitekturen kan ved første øyekast oppleves provoserende enkel,fremstår med sofistikerte løsninger bak enkelheten..

Etter realisering av deres første prosjekt, Svartlamoen boliger (2005), har Brendeland & Kristoffersen bygget to andre bygninger i området; Svartlamoen barnehage og Svartlamoen kulturelle sentrum (2007)Blant deres andre prosjekter er Villa Borgen , en liten villa i massivtre for en familie i utkanten av Trondheim, Svalbard boligprosjekt i massivtre og Aktiv-hus i Stjørdal. Imidlertid har området Svartlamoen i Trondheim blitt det definerende for kontoret.

Tolv år har gått siden Geir Brendeland og Olav Kristoffersen ble Brendeland & Kristoffersen da de vant den åpne konkurransen om bærekraftig sosialboliger på Svartlamoen i Trondheim i 2002. Siden den gang har kontoret fått både nasjonal og internasjonal anerkjennelse, De går inn i en flere tusen år lang norsk tretradisjon som trenger den faglige nysgjerrigheten deres praksis representerer.

Juryformann Jan Olav Jensen

Juce su Brendeland i Krisoffersen dobili jednu od najcjenjenijoh norveskih nagrada za arhitekturu. Moje srce puca od ponosa.

LIME BARN.


foto: Anna Sundström

Jeg har oppdaget et nytt arkitektkontor!
De holder til på Gotland og lager finfine ting.
Som ombyggingen her, som fikk meg til å tenke påØstmarkneset. Hvor fint hadde det ikke vært å ha noe slikt i en av de gamle skurene fra okkupasjonenstiden?
Ting kan gjøres så enkelt og likevel bli så flott.
Sjekk ut flere av Skälsö arkitekter sine arbeider. ( Og jeg fikk enda en grunn til å dra til Gotland.)

Novo otkrice, arkitekti Skälsö na Gotlandu. Tako jednostavno i tako lijepo.

UNDER THE BRIDGE.

Jeg virkelig  e l s k e r  Elgeseter bru.
Den ble bygget i 1951, fredet av Riksantikvaren i 2008, og den er like fin fra oven som fra undersiden.
Rommet under bruen er så fantastisk flott, og vi pleier ofte å stoppe litt opp og beundere det på vår vei.
Det hadde vært virkelig artig å få til en filmvisning eller en forestilling i skråningen under brua, med blikket mot den fantastiske konstruksjonen. Eller hva?

 

 

Obozavam ovaj prostor ispod Elgeseter mosta.

YOUR LOVE ALONE IS NOT ENOUGH. WHEN TIMES GET TOUGH, THEY GET TOUGH.

Noen dager er verre enn andre. Noen dager er bare ikke bra.

Det verker i hodet, og det verker i brystet.
I hjertet.

Og jeg savner å rusle gatelangs på Bol, kjenne varmen fra steinen, oppdage stadig nye smug. Jakte skygge.

Men det å savne, hjelper meg lite.
Jeg tar en paracet istedet, så får jeg håpe at morgendagen blir bedre.


Bol, sommer 2013.

Neki dani gori su od ostalih.
Kao ovaj. Danas.
Kad me boli glava, i srce.

Nadam se da ce sutra biti jedan bolji dan. 

THE TRUFFLE.


Fascinerende, morsomt og veldig, veldig kult.
Spanske Ensamble studio bygger fine ting. Truffle house er en av de, men sjekk også de andre prosjektene deres, blant annet denne.  

Et arkitekturtips fra meg til deg, på en onsdag kveld!


Spanski Ensamble studio fascinira.

GRØNN GRID.


Brendeland og Kristoffersen er idag enstemmig kåret til vinner (video!) av en stor byplankonkurranse på Jessheim. Prosjektet heter Grønn grid og baserer seg på et landskapsbasert konsept for byutvikling. Innmari flott, spør du meg. Men jeg er kanskje litt inhabil. BKARK har også fikset litt på hjemmesiden sin, og fått nye kategorier som omtaler nyheter, nye prosjekter og, ikke minst, flinke folk. Ta en titt, da vel.
Geir i Olav pobjedili su veliki konkurs za novo naselje u Jessheimu sa konceptom Zeleni Grid. Hurra!

ARCHITECTURE, PINK PIGEONS AND GIARDINI.I september var vi på arkitekturbiennalen i Venezia.
Jeg tenkte at vi først kunne ta en tur innom Giardini, et av to utstillingsområder under Biennalen.
I denne store hagen finner man de nasjonale pavillongene og de fleste av nasjonale utstillinger. Men ingen av pavillongene er så fine som Sverre Fehn sin nordiske. Den i seg selv er verdt turen til Giardini.

Pavilliongen hadde 50. bursdag i år, og inne fikk nordiske arkitekter, født etter 1962, stille ut. Blant dem var:


Haugen/Zohar .


Tyin med sin tool box.


Fantastic Norway sin Wooden Bell.


Og Geir og Olavs nøkkelhullboks som skjulte Wittgensteins hytte.

Rett ved siden av den nordiske pavilliongen, ruslet jeg inn i den sveitsiske, som jeg likte.
Og så i den russiske, som besto av to utstillingen hvor av den ene viste skjulte forskerfabrikker under DDR tiden, mens den andre viste frem en ny forskerby som er under planlegging. Man gikk rundt med ipader og det hele var imponerende høyteknologisk.

På den andre enden av skalaen var den japanske utstillingen,kurert av Toyo Ito som fikk gullløven for beste nasjonale utstillingen.Jeg ble super glad av å rusle i solen, og fikk masse ny inspirasjon. Men området består av 30 pavillionger og man blir ganske mettet av å gå rundt, og da må man kysse litt på trappen. Mange av utstillingene var ikke så interessante, men det som derimot var verdt å få med seg i Giardini var hovedutstillingsdelen.

Spesielt var Caruso St John  sin Pasticcio inspirerende.

Man blir veldig fornøyd og veeeeldig sliten av å gå rundt og rundt og rundt. Da er det fint å ta av seg skoene og legge seg ned på en benk. Og det gjør ingenting å bli vekket av Una med beskjed om at hun har sett en rosa due, for den også var verdt å se. Så er du i Giardini, hold øyne åpne for duer i fine farger. En perfekt slutt på en finfin dag.

WE <3 TYIN.

Som i Tyin tegnestue. Som i super flinke, engasjerte, gode Yashar Hanstad og Andreas G.Gjertsen. Som i vinnere av Europeisk arkitektur pris for 2012! Hurra! Se og nyt. Og ha dette i bakhodet: "Architecture is about the understanding of the world and turning it into a more meaningful and humane place." Juhani Pallasmaa.
Foto: Pasi Aalto.

Dva talentovana i dobra covjeka. Prijatelja. I pobjednika evropske nagrade za arkitekturu 2012. Tyin Tegnestue.

WE'RE JUST TWO LOST SOULS SWIMMING IN A FISH BOWL.

Jeg har glemt å fortelle dere om den kjempe fine artikkelen om huset Geir og Olav har tegnet på Humlehaugen. Jeg tror det første spørsmålet Nikko og Linda ofte får, er om de føler at de lever på utstilling. Som i et akvarie.
Jeg er veldig glad i dette prosjektet. ( Og i Geir. Og Una.)

Jeg er veldig glad i Isa, som fyller 3 måneder idag. Og jeg tror vi skal gå en ny tur i akvariet når vi besøker de fine bergenserene til sommeren.
Den nydelige og uendelig nysgjerrige Una, så lik sin pappa. Bergen, desember 2010.

Geirov projekat prezentiran je ovdje. Ova kuca cesto podsjeca ljude na avarij. Prvo pitanje koje vlasnici najcesce dobiju je da li osjecaju da zive kao na izlozbi. Meni se u svakom slucanju jako svidja. Kao i Una i Geir.

ESTUDIO BABO.

Jeg lar bildene tale for seg om hvor flinke mine Marit, Koco og Francesc er.
Jeg lar de tegne Casa UNG anytime. Helst i Argentina. Urugvay will do, også.
Se og nyt: Estudio BaBo!


Casa MYP
CLF casas & Casa VOL


Casa LYP


Casa LYP & Casa ZAG


Casa LYP & Casa ZAG

Moji Marit i Koco iz Estudio BaBo.

BUILDING BLOCKS.


Mannen var med og laget den fine nye utstillingen på DogA.
Buliding Blocks heter den, og det er unge og barn som har vært bestillere for arkitekturen. Så ta med barna for en kopp te i den blåe salongen til Geir og Olav,  for å klatre i Nøste til 3RW eller  besøke en av de andre instalasjonene. Det ser så fint ut!
foto: Den blåe tesalongen. Brendeland og Kristoffersen Arkitekter.

Geirova nova instalacija u Design muzeju Doga u Oslu. Plavi salon za caj. Izlozba je za prvenstveno namjenjena djeci i mladima, a ni ja ne bih imala nista protiv popiti caj u plavom salonu.

SIGNS OF ALMOST SUMMER. II.


Talerøret, Ladehammeren.

Solen gir seg ikke i Trondheim med det første, og vi klager ikke. Igår var vi på en båttur i regi av Trondhjems Arkitektforening. Disse går hver dag frem til 06.05 og anbefales for ett annerledes blikk på byen vår.
Båttur i regi av TAF.

Sunce i dalje sija li sija, a mi se necemo zaliti. Juce smo se cak i brodom vozili.

ENERGY.

Agraff og SMN har vunnet Trondheim Kommunes Energisparepris 2011! Hurra!

Agraff i Banka dobili su juce nagradu od Trondheim Kommune! Bravo mi!

ARCHITONIC!

Pir II på Architonic.
Finfint prosjekt.
Og fine, midlertidige, kollegaer.


foto: Dan Ågren.


foto: Anniken Zahl Furunes.

PirII, moj novi biro, prezentiran je na Architonic-u.

 

A GETAWAY! WITH A VIEW.


Willimann-Lötscher House, Bearth & Deplazes Architecten.

Tenk så flott det hadde vært å hvile øynene på en slik utsikt. Bare sitte der i ro og fred og se på det store landskapet. Med en bok ved siden av seg som man glemmer å åpne, for man bare nyter stillheten. Ååååå, tenk så flott...
Om en uke skal Una og jeg dra på ferie, og da, da skal utsikten nytes. Ikke akkurat en slik en som på bildet, men en som er minst like bra, fra balkongen mot sjøen i sommerhuset vårt.
P.S. Se også på de to fine sommerhusene til svenskene Tham & Vinegård Arkitekter. Hadde ikke takket nei til en ukers ferie i et av de heller..
P.P.S. Jeg ser for meg at jeg drikker en kopp skikkelig god te i Bearth Deplazes prosjektet. Og når natten faller, tenner jeg på lys og drikker vin. I det første svenske prosjektet derimot får jeg servert frokost på sengen. Te, denne gangen også, og ristet brød med god ost. Og syltetøy. Og i det andre svenske prosjektet spiser vi en skikkelig egg og bacon frokost. Mmmmm....mon tro om jeg kanskje begynner å bli sulten???

foto: Tham & Vinegård Arkitekter.

3 fantasticna projekta u koja pozelim pobjeci.
Prvi, u svicarskim Alpama, druga dva su ljetnje kucice u Svedskoj.
Mislim da mi je neophodan odmor. Sva sreca za sedam dana Una i ja smo na odmoru i uskoro cemo da uzivamo u pogledu sa naseg balkona, prva sa Ciglana gledajuci Seher, a zatim uzivajuci u mirisu i pogledu na more sa malog balkona kucice u cvijecu. Jedva cekam.

LE CORBUSIER & UNA

Det eneste bygde prosjektet til arkitekturmesteren Le Corbusier i Latin Amerika, Casa Curutchet, finnes i nærheten av Buenos Aires. Og når 20 arkitekter drar i bryllup til et arkitektpar, ble det selvfølgelig en utflukt til legeboligen. Noen av oss valgte å bruke tiden på shopping istedet...


De ivrigste av alle, inkludert min mann og datter ble med og Una fikk oppleve sin føste Corbus bygg.


Hun sjekket detaljene nøye..


..både inne...


og ute..Og hun fulgte godt med når Koco fortalte om prosjektet.


Huset ser fantastisk flott ut.


Jeg angrer nesten at ikke jeg fikk sett det...men jeg fikk tross alt kjøpt 5 par nye sko.


Jedini projekat koji je Le Corbusier izgradio u Juznoj Americi nalazi se u blizini Buenos Airesa. Kad 20 arkitekata dodje u Buenos Aires da proslavi Marit i Koca, naravno da se taj projekat mora vidjeti. Neki od nas izabrali su shoping, ali moja Una poslusno je obavila svoju prvu arkitektonsku ekskurziju. Provjerila je detalje, i eksteriera i interijera, i zakljucila, Le Corbusier se zasluzeno zove mesterom arkitekture.

BASTARD!

Unas fadder Lorenzo Bini er så flink. Nå er hans prosjekt Bastard Store blitt nominert til beste interiør prosjekt av Arch Daily. Det er stort, det. Og så velfortjent.
Bastard Store er stedet for de kule, se flere bilder her. Og stem stem stem! Som Lorenzo sier ...there are still 5 left, but there´ll only be 1 winner!
Og jeg sier: Let it be our Bastard!


foto:  Giuliano Berarducci & studiometrico

Unanin kum Lorenzo Bini pravo je kul tip. Sada je nominovan za najbolji interijer godine od Arch Daily-ja, za svoj
Bastard Store. Vrlo zasluzeno. Vidi vise slika ovdje, i glasaj ovdje. Jer kao sto Lorenzo kaze:  ...there are still 5 left, but there´ll only be 1 winner!
A ja kazem: Let it be our Bastard!

P.S. Ja sam bolje.

UP IN THE CHERRY BLOSSOM TREE

Ta meg hit.
Og la meg være alene der i noen timer.
Eller døgn...

 

Drømme get-away er dette lille tehuset i Tetsu som Terumobi Fujimori har tegnet. Oppe i et kirsebærtre. Hvor fint er ikke det? Og hvor fredelig virker ikke det?
For flere drømmeaktige små hu se her. Og her.

P.S. Jeg er på jobb. Una er hos Per og Kari. I morgen skal jeg på dagstur til Halden( Noen som vet noe om Halden???) Og Geir kommer hjem. Også er det helg. I overmorgen.
Jeg sa at denne uken blir bedre enn forrige...


 Odvedi me. Ovamo. I ostavi samu. Na par sati.Ili par dana...

Projekte Terumobi Fujimorija mozes vidjeti ovdje.
P.S.Kari i Una danas su skupa, dok sam ja na poslu. Sutra ja putujem u Halden, Geir dolazi, a prekosutra je vikend. Juppi. Rekla sam da ce ova sedmica bita bolja?

AGRAFF GOES CYBER


Resten av Agraff og jeg. Finn meg om du kan!

Agraff
har fått sin egen blogg!  Det var på tide, sier jeg bare. Følg med oss som går på luft her.
P.S. Agraff goes Byåsen i kveld, for å feire en fin jentes leilighet! Jeg kan desverre ikke være med, men jeg tenker på dere, Marte. Kos deg!

Moja firma Agraff je dobila vlastiti blog! Juppi! Pratite nas ovdje.

YELLOW!


foto: Dezeen

Åh, nå fikk jeg lyst å gjøre dette med bordet vårt!
Gult er kult, altså!!! Les mer om E8 Table av Mathias Hahn her.
P.S. Vi har desverre et bord i eik, så det er sikkert ikke så kult med gult på akkurat det.. Men hadde jeg hatt ett bord i for eksempel ask, derimot..
Jeg får male noe annet i gult for denne omgangen. I morgen overtar vi nemlig huset så det blir nok av flater å male der.


foto: Dezeen

E8 table od Mathias Hahna super je zut. I super je super. Sutra preuzimamo kucu, i mislim da ce par zidova biti u zutoj bolji. Da nam uljepsa dan.

FIREPLACE

Åh, dette hadde jeg trengt nå... Jeg er litt kaldt etter kveldens utflukt.
Flinke Haugen/ Zohar har laget et magisk peissted for barn.
Jeg vil inn dit.
Nå.


source: http://www.archdaily.com/43809/fireplace-for-children-haugenzohar-arkitekter/

Treba mi sad ovakvo mjesto. Vani je -12 stepeni i ja sam se upravo vratila sa feste...
Bilo je fino, ali hladno..

OG IKKE MINST...

Les om mannen min i dagens D2. Klikk her.
foto: Ivan Brodey for D2. Min kjære, til høyre.
Ta
kontakt med de, hvis du vil bo i noe fint.

THRILLED

Så glade var Una og jeg når vi fikk beskjed om at pappa Geir med sine kamerater ble plukket ut til å delta i Fornebu konkurransen. La oss bare si det slik at veldig mange andre flinke ikke fikk delta. Så nå er det bare å krysse fingrene og håpe på det beste. Vi er stolte av deg!

l1220135
foto: Bildet er illustrasjonsfoto fra oktober. Det var andre miner når vi tapte budrunde for leiligheten vi ønsket oss. Vi bor altså fortsatt på 54 kvm og er 4000 kroner fattigere.  Telefon fra Argentina er ikke billig.

SERPENTINE...

PAVILION, stengte i London på søndag. Geir var så heldig å få med seg SANAAs reflekterende sky. Jeg hadde kjempe lyst til å se den.
Men så hadde jeg veldig lyst å få med meg diplomutstillingen også, uten å få det til. Her er i alle fall litt bilder fra diplomfesten, som jeg heller ikke fikk med meg. Takk og pris for internettet. For mer Serpentine arkitektur, se her.
(Vi også fikk utdelt ballonger til vår diplomfest..)

sanaaserpentine4786

sanaaserpentine4870

sanaaserpentine4528

zuoz73oknsanaaserpentine4900
foto: archdaily.com & Internettet

U ovu nedelju zatvoren je Seprentine paviljon u Londonu. Ove godine nacrtala ga je japanska firma Saana. Geir ga je uspio vidjeti. Ja ne. Nisam cek uspjela vidjeti ni diplomsku izlozbu u Trondheimu. Toliko o mom aktvinom zivotu.

ARCHITECTUAL STAND-UP

Har du en halvtime ledig, bør du bruke den på å se Bjarke Ingels, selveste mr. BIG, showe her. Haha.

NOT SO WOLFISH, JUST NICE

For å få ulvene ut av hodet, må jeg bare poste disse bildene av verkene til arkitekten Peter Zumthor. Det er arkitekturfotografen Helene Binet som har tatt de, og de er så vakre, så vakre.
Jeg mener det samme om byggene.
Men de som er uenige eller spesielt intereserte kan jo ta diskusjonene videre her.

photographsoftheworkofpeterzumthorbyhelene

photographsoftheworkofpeterzumthorbyhelene
foto: Zumthors Brother Klaus Field Chapel, tatt av Helene Binet.

photographsoftheworkofpeterzumthorbyhelene
foto: Zumthors Kolumba Art museum of the diocese of Cologne av Helene Binet.

U pokusaju da zaboravim vukove, uzivam u ovim fantasticnim fotografijama Zumthorovih gradjavina od Helene Binet.

MIRRORMIRROR

Denne familien er glad i speil. (som vist her, her og her) Skuffelsen er derfor stor når det viser seg at vi må være speilløse på både til langt ut i neste uke. Una har nemlig begynt å kaste seg mot speilet, den lille rampungen, så vi må finne på en ny speilløsning.
Defor er det ekstra morsomt å poste disse bildene av prosjektet som Wilhelmson Arkitekter fra Sverige skal bygge. Først tenkte jeg: Så kult! Så tenkte jeg: Vel...kanskje litt vel tåpelig. Nå er jeg igjen på: Det kan jo bli dritkult. Dersom det gjøres riktig.
Eller så er det bare det at jeg savner speilet på badet...

housingprojectinhelsingborgsweden03

housingprojectinhelsingborgsweden04

housingprojectinhelsingborgsweden05
For flere bilder og mer info om prosjektet, klikk her.

Trenutno smo ostali bez ogledala u kupatilu. Postalo je opasno po Unin zivot. Kriza. Moramo smisliti novo rijesenje. Zato je malo smijesno gledati ovaj projekt svedskih arkitekata Wilhemson, sto koriste ogledala umjesto prozora. Neko ima mnogo, neko nema ni jedno...

FOR 7.4 MILLIONER

Kan du bo blant furutrærene i dette huset tegnet av Knut Knudsen. Da overtar du boligen etter Håkon Lie. Hadde jeg hatt penger, hadde jeg slått til.

711945560988

Za 7,4 miliona krona mozes dobiti ovaj arkitektonski biser. Eh, da mi je lova..

BETONGPERLER OG LANDSKAP

På lørdag fikk vi tid til en liten utflukt og denne gangen gikk turen til det fantastiske kraftanglegget i Tyssedal. Også videre opp på fjellet, på en svingete og smal vei, som bestilt for mammas høydeskrekk til Ringedalsdammen. Demningen er bygget i håndmeislet granitt og er 521m lang og 33m høy på sitt høyeste. Den er svæææær.
Og rundt demningen har arkitekten Geir Grung strødd små betongperler. Grung har bygget en del på Vestlandet, og dersom du er i landsdelen, prøv å få med deg disse.

l1210193

l1210199

l1210196

l1210204

l1210205

l1210207

l1210208

l1210209

l1210210

l1210219

l1210228
foto: Ringedalsdammen, Grungs perler, rå landskap og storøyd jente.

FRANSKIS I BYEN

Den talentfulle Mr. Marchionini med fornavnet Francis har ankommet Trondheim. I denne omgang blir han har i bare noen få dager, men ryktene er at han er tilbake i Trondheim til høsten. Det gjør meg glad. Give me MORE, MORE, MORE!    

franskis
foto: Mademoiselle Tuva og Monsieur Francis,
på min utvidda utdrikkingslag, Bordeaux 2007
.

NYE LOKALER?

Jeg kaster meg inn i flyttedebatten og foreslår dette fantastiske stedet. Like bra utsikt som nå. Og helicopter plattform. Så pass må vi ha.

P.S. Vi sees snart.

p1000085
foto: Dette burde vel være de perfekte kontorlokalene?

p1000087
foto: Ingenting å si på fargesettingen her. Bedre enn beige og brunt, eller?

MØNSTER

l1130080
foto: Svrzo House, Sarajevo. En fantastisk fin mix av farger og mønster.

REKKEHUSGUTTEN

bksvalbard007
foto: D. Grandorge. B&Ks rekkehus på Svaldbard.

bksvalbard002
foto: D. Grandorge. Rekkehus er utrolig kul boligtype, synes jeg.

Nei, det er ikke kronprinsesse Viktorias forlovede Daniel W. som jeg liker å kalle Rekkehusgutten. ( selv om VG syntes det er en passende beskrivelse for han)
Det er min kjære mann som er den ekte rekkehusgutten.
Han og partneren har nemlig et Rekkehus særkurs på NTNU for tiden, og mye av tiden går til å tenke HUS. Og det er jo bra. Det eneste triste er at vi ikke får tilbrakt mye tid sammen denne uken, med studentgjennomganger og det hele, men det kan jo hende at Una og jeg tar oss en tur opp til Haugen, vi også. Artig å se hva studentene har fått til.

AGATUNET INSPEKSJON

Una måtte selvfølgelig inspisere stedet der henes fest skal foregå. Og fint var det. Jeg har begynt å glede meg vilt til festlighetene i mai.

aga1
foto: Laugmannstova (helt garantert feilstavet) fra 1250 der middagen skal være.

agauna
foto: Agatunet. Lille venn må inspisere det store rommet for festen. Fint, ja?

MADRID, BEIBI, MADRID

Maren skal til Madrid på velfortjent ferie. Jeg vil gjerne være med, men det kan hende Una og Geir ville savnet meg, og M+M ville sett på meg som femtehjul på vognen ( Heter det det?? Nå skrev jeg nesten tredjevogn på hjulet...Jeg gjør det hele tiden, sier ting fryktelig feil)
Uansett, M+M, kanskje dere kan bo her. Det synes jeg dere har fortjent. Hotellet Puerta America Madrid har 13 etasjer, og hver av de er designet av forskjellige kunstnere/arkitekter/ designere. (Til og med P-kjeller har fått sin egen designer) Og her snakker vi ikke light styling, disse etasjene er virkelig egne. Arkitektene inkluderer Zaha Hadid, Foster, Chipperfield.. Min favoritt er Jean Nouvels Presidential Suite. (side 5, med utsikt over Madrid)

KVELD

God natt!

solsiden
foto: Solsiden, igår kveld kl. 20.10. Jeg liker fasaden, lyset og kvelden.

OM Å KLE OPP ET ROM SKIKKELIG, FINNE DEN RIKTIGE KJOLEN ELLER DRESSEN

danielvert
foto: Øverst Daniel Rosbottom holder forelesning for Taf-ere igår kveld.Under:
Illustrasjon DRDH Architects. Det nye Bibliotek og Konserthus i Bodø. Flott.


I går kveld var jeg på mitt første TAF møte etter fødselen. (Bedre sent enn aldri.) Una sov seg gjennom hele forelseningen og våknet akkurat i tide til å hilse på alle før vi tok kvelden.
Jeg er så glad for at jeg fikk med meg akkurat denne forelesningen. Det var Daniel Rosbottom fra DRDH Architects som holdt den fantastisk inspirerende forelesningen From the ground to figure. Between the room and the city.
Kontoret vant nylig arkitektkonkurransen for nytt kulturkvartal i Bodø. Daniel snakket bl.a. om å kle opp et rom skikkelig, finne den riktige kjole eller dressen. Det likte jeg.
Og som Simen så fint sa det etter forelsening: "Jeg blir glad og deprimert på samme tid. Det er så flott, men hvordan i all verden får de det til?! .. "
Jeg velger å bare være glad. Se det utrolig flotte Bødo prosjektet her.

drdh practice dominic gigler
foto: Dominic Gigler. DRDH Practice. For litt god arkitektur besøk DRDH her.

TILBAKE NÅ

... Som de forrige 14(!) innleggene understreker. Plutselig har jeg mye fritid igjen. Hehe. 
Una har vært helt utslitt etter å ha blitt kjent med 32 nye personer, og jeg er ganske sliten selv etter å ha hilst på alt og alle.. Oslo rundt på 4 dager.
Så nå Una har sovet i hele dag, Geir har vært på jobb og jeg har skrevet.
Nå skal jeg slappe av og sette meg inn i begrunnelsen til Deichmanske bibliotek og Munch-Stenersen-museet. Helgens arkitektsnakkis i Oslo.

INTERIØR TIPS FOR DE MED BALKONG

531702959907
foto: finn.no- en inspirasjonskilde! Jeg som har balkong, finner dette bilde
inspirerende koselig. Lurer på om det er plastblomster i pottene, eller???

For flere interior tips se:
http://www.finn.no/finn/viewimage?finnkode=16734353&reference=3/167/343/53_-1702959907.jpg&sid=xz8hgb7f62b069669

P.S. Leiligheten forøvrig er helt fantastisk. Det er en baktanke med denne posten (nemlig:))

MIRROR, MIRROR ON THE WALL

/Ceiling / Floor..
Jeg hadde tenkt  skrive litt om Cesar Manrique, kunstneren, arkitekten og Lanzrotes store sønn, men jeg rekker det aldri. (Det krever bruk av hjerneceller som jeg for tiden ikke har for mange av. Med mamma og pappa i Uppsala, Geir på jobb og tusen barseltreff, blir det ikke så mye tid å strukturere tankene. Men slik er det vel, av og til)
Manrique var i alle fall en veldig kul og flink fyr og vi fikk besøkt en god del av hans Lanzarote prosjekter. Og han var glad i speil, noe som for vår del resulterte i mange selv- og familie-porteretter. På gulv, vegg og tak.
Jeg elsker speil!

l1200200
Gulv Selvporterett. Lanzarote, februar 2009.

l1200202
 Vegg Familieportrett. Lanzarote, februar 2009.

l1200207
Tak Familieportrett. Lanzarote, februar 2009.


ET HUS

Jeg liker merkelige ting, og dette forlatte huset ved Gardemoen virker skummelt og kult på samme tid. Veldig fint. Man kan jo lure på hvem som en gang bodde i det.
Kanskje er det den rosa himmelen og det grønne gresset som får det til å virke enda mer mystisk.

l1140207
foto: Huset. Gardemoen vinter 2006.

SAKENS KJERNE


Soon-to-be Sparebank Midt-Norge i Søndregt.

Så ufattelig mange ganger vi har tegnet om og om og om disse toalettkjernene, og nå heises de på plass og det er ingen vei tilbake. Sååå spennende.
P.S. Hvordan ble de til slutt, lurer jeg på?

SO FRESH AND SO CLEAN


foto: David Grandorge. Fint, ikke sant?

Rart hvordan en ting leder til en annen... Fra Brits og Arilds hvite, plastiske verden til et fantastisk nytt ( og hvitt) prosjekt fra 6A Architects. Bildene av Rawen Row Galleriet er endelig ute, og du kan lese og se mer her.


foto: David Grandorge. Geir skal møte arkitektene på mandag
og jeg ganske misunnelig. Jeg også vil til London! Vil, vil, vil!!!

EN MESTER ER GÅTT BORT


foto

Norges største arkitekt Sverre Fehn døde i dag.


Foto av Den nordiske utstillingspaviljongen i Biennaleparken i Venezia.
Dette prosjektet gleder
jeg meg veldig til å se. Se lyset. Så fantastisk flott.

VILLA NILSEN/BORGEN I ARKITEKTUR N

I nyeste nummeret av Arkitektur N er Geir og Olavs Ranheim-boligen presentert.


1bak3
Et finere og mer representativt bilde av prosjektet sees her. foto: Geir Brendeland

YOU MADE PANNEKAKEMINISTEREN PROUD

Jeg fikk akkurat vite at mine kjære Agraffere har vunnet enda en konkurranse, denne gangen for Rockheim Park. Jeg viste ikke engang at vi var med, så mye for å holde seg oppdattert i mammapermisjon. Se forslaget, med det kule navnet "Aha > Minor Square, Major Sky".

Geir og Olav møtte Miljø- og utviklingsministeren Erik Solheim på Svartlamon Barnehagen igår. Det var visst et hyggelig møte og han var en sympatisk fyr. Spiste masse pannekaker og talte så fint til barna. Jeg synes barnehagen er blitt skikkelig bra, vi vurderer å sende Una dit, når den tid kommer.
Her er noen bilder fra interiøret.
foto: David Grandorge

ARKITEKTOPPROP MOT MASSEØDELEGGELSENE PÅ GAZASTRIPEN

"Det er med sinne og fortvilelse vi nå er vitner til Israels massive angrep på Gazas sivilbefolkningen og byer."
Se hele oppropet på Agraff sin hjemmeside.foto: Jan Christian Sørlie, SPOT FOTO

OG AGRAFFERE KOMMER TIL Å HOPPE I FJORDEN I MORGEN OGSÅ, 29.01.09


foto: privat, Agraff AS
nadja

nadja

35, Trondheim

Hei og velkommen til vår lille blogg! Vi er en liten familie på tre, og frøken Una på 4 år styrer vårt kongerike. Una er bestemt, glad i turne og danse, elsker å tegne og skrive bokstaver og sjefe over foreldrene sine. Hun er også veldig søt. Vi voksne, vi liker: sene morgener med frokost på sengen, sjokolade, kjoler, vennetid, reiser, arkitektur, kyss og kommentarer. Les mer om oss og si hei her: http://unadostres.blogg.no/1318362045_11okt2011.html

Blogglisten Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits