MONTHLY PREGNANCY UPDATE, JULY.

Hello week 26 
Jeg er alltid litt forvirret med disse uker og dager i en graviditet. Spesielt siden jeg denne gangen mentalt forholder meg til to termindatoer. Men jeg er uten tvil veldig, veldig gravid, så da tenkte jeg at det er koselig å prøve å nedtegne litt hvordan jeg har det for tiden. Jeg har gjort altfor lite av dette med Una, og vi har få bilder av meg med henne i magen. Dette har jeg vært lei meg for i ettertid. Og siden vi ikke planlegger flere graviditeter i fremtiden, vil jeg gjerne huske a l t  for all ettertid denne gangen. Derfor har jeg tenkt å prøve å gjøre disse listene ca hver 4. - 5. uke. Vi prøver.Hvor langt på vei: 
Jeg er i uke 25 eller i uke 26, alt ettersom om jeg velger å stole på den første eller den andre termindatoen jeg fikk.
Atlså 25 utført- 15 igjen! Helt vilt å tenke på. Enn at alt dette (menneske-byggingen altså) har gått så fort. Kanskje er det tiden som går raskere om sommeren. Og så har det kanskje med å gjøre at dette er en fin, trygg fase av graviditet der man ikke er like redd som de første ukene. (Jeg var, mildt sagt, et nervevrak de første 12 ukene, helt sikker på at dette ikke kommer til å gå veien).  

Termin: Midten av oktober 2016. 

Dager igjen av svangerskapet: Ca 100 til vi får møte den lille i magen. Jeg liker runde tall. 

Hvor stor er babyen nå?
Kjempe stor. I alle fall lang, jordmoren Marie i går målte 27 cm som sitte høyde på den lille, så den er i godt over 30 cm lang. Den veier ikke mye, men nærmer seg faktisk 1 kg. Hvis den skulle bli født nå, ville legene gjort alt som står i deres makt for å redde den. Og den ville mest sannsynligvis klart seg. Den ville pustet selv og klart å fordøye morsmelk utenfor magen. Akkurat det er en fantastisk betryggende tanke å tenke. 

Hvordan har du det?
Vel, jeg hadde det grusomt de første 4-5 månedene, så jeg må si at jeg har det bra nå. Dette fordi jeg var kontinuerlig kvalm store deler av dagen, hver eneste bidige dag. Dette med kvalmen er blitt mye bedre. Og jeg er, som nevnt, mindre redd for at ting skal gå galt. Men graviditet er ikke noe ferie, altså. Nå begynner jeg å kjenne bekkensmerter, kroppstyngden (samtidig som jeg går og småspiser hele tiden- dårlig vane fra da jeg var kvalm), jeg blir andpusten bare jeg går opp en trapp, jeg må tenke meg om når jeg skal gå ut av en bil, blodårene vises i all sin prakt og jeg går med støttestrømer, og jeg har de siste dagene hatt en skikkelig migrene, samt at konsentrasjonen er sånn som så. Men hey, det er så verdt det. Jeg er takknemlig for hvert sekund. 

Mat du elsker? Mat du hater?
Akkurat dette er et vanskelig spørsmål. Jeg småspiser som en helt, i det siste har jeg fått i meg litt for masse sjokolade. Og is, jeg er blitt helt hektet på is! Mango sorbet, sjokolade, kokos, kirskebær med sjokoladebiter....mmmm. I perioder har jeg også fått i meg masse frukt og grønt.
Jeg synes at det er vanskelig å finne på gode ting å drikke. Jeg hadde fryktelig lyst på kald øl under fotball EM og drømmer stadig om en mojito. 
Det er heldigvis ingenting som jeg direkte hater. Det dumme er at det er ingenting jeg direkte elsker for tiden heller. Kanskje det er en fase. Forhåpentligvis går den fort over. 

Hva drømmer du om? Hvordan sover du om natten?
Er det å drømme en spesiell graviditetsting? Jeg gjør i alle fall ikke det. Jeg sover altfor lite til å kunne drømme. Jeg sliter med å finne god liggeposisjon, og lille minien i magen har en egen vekkerklokke som ringer hver gang jeg legger meg ned. Da er det ordentlig disko der inne. 

Innkjøp: Vi har ikke kjøpt mye. Jeg gleder meg til å gå gjennom Unas gamle klær og leker, og vogn og seng har vi. ( Kanskje 8 år kvalifiserer seg til å kalle det for retro? Vi må i alle fall sjekke at alt fungerer slik det skal.) Jeg kjøpte en nydelig sommer sett for neste sommer på Zara. Og selv om vi ikke har kjøpt mye, har vi begynt å ordne babyrommet. Det vil si, vi har begynt å ordne alt det andre, slik at vi om litt kan ordne tilbake til babyrommet. Ja, dere skjønner...

Aktivitet: Oh yes! Og jeg elsker hvert eneste spark. Og rykk. Er det vanlig at babyer rykker sånn?!

Kontroll: Jeg hadde jordrdmor time i går, og ny ultralyd i august på grunn av en morkake plassering som må sjekkes. 

3 pluss i juli?
- At jeg i slutten av måned endelig får se Una igjen
- At Geir er tilbake og at vi sammen kan bygge rede og nyte denne spesielle tiden
- At babyen sparker masse 3 minus i juli?
- Tyngden, bekkenet, konsentrasjonen
- Å begynne å skjønne at jeg skal "ha fri" fra jobben jeg elsker i lang tid og om ikke så lenge
- At babyen sparker masse (om natten)

Hva ser du frem imot?
At Una kommer tilbake og leser natta historier til babyen. Vi har lest i hele vår, og det var Roald Dahls Mathilda som sto på programmet. Vi får finne en ny fin bok snart, for nå kan babyen faktisk høre stemmer.
Jeg ser også frem til Norges turen vår, som blir etterlengtet alenetid med Una før hun blir store søster.
Også gleder jeg meg til ultralyd i begynnelsen av august. 

Listene er en mix, hentet fra Hjartesmil og Caroline Berg Eriksen, to gravide bloggere. Og Skappelgenseren er strikket av min fantastiske svigermor Ingunn og kom i posten i går.

4 kommentarer

Ingvild S L

16.07.2016 kl.10:26

Åh, dette er så så innmari fint! <3

nadja

19.07.2016 kl.22:50

Ingvild S L: kunne ikke vært mer enig med deg. Klem.

Nina

17.07.2016 kl.18:21

Så fin du er:)

nadja

19.07.2016 kl.22:51

Nina: Takk, Nina.

Skriv en ny kommentar

nadja

nadja

36, Trondheim

Hei og velkommen til vår lille blogg! Vi er en liten familie på tre, og frøken Una på 4 år styrer vårt kongerike. Una er bestemt, glad i turne og danse, elsker å tegne og skrive bokstaver og sjefe over foreldrene sine. Hun er også veldig søt. Vi voksne, vi liker: sene morgener med frokost på sengen, sjokolade, kjoler, vennetid, reiser, arkitektur, kyss og kommentarer. Les mer om oss og si hei her: http://unadostres.blogg.no/1318362045_11okt2011.html

Blogglisten Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits