LONDON. WITH KIDS.I forrige uke tok jeg med den lille jenten min, altså Una, og den store jenten min, altså min mamma, på besøk til to fine jenter i London, Hana og Edina, som bor i Chiswick. Una hadde aldri vært i London før, og forventningene var såååå store. De er det for tiden, alle disse forventningene hennes, er det en alder-ting?
Vi hadde bare 4 dager på oss, så her oppsummerer jeg mine fem råd til hva som funket perfekt å gjøre med barn i London. 

# 1
BENYTT DEG AV KOLLEKTIVTRANSPORT OG KJØR MASSE RUNDT.

Det viste seg å være en opplevelse i seg selv. 
Benytt deg av metroen, og ikke minst, 2.etasjers busser. Vanlig busser kan være like spennende som turistbusser, hvis du gjør litt research og finner riktig rute. Prøv å få tak i første rad i 2. etasje. Du kan også utfordre barna til å selv sette seg inn i transportsystemet, Una hadde ansvaret for vårt metro-kart. # 2 
NATURAL HISTORY MUSEUMDu får alt! Dinosaurer, dyr og muligens blir de gira til å bli forskere etter å ha besøkt det nye Cocoon senter. 
Det var fult av skolebarn, selv på en vanlig torsdag morgen, så forbered deg på kø i dinosaur-avdelingen. Men det er så verdt det. 
Du bruker lett en dag på dette besøket. ( Psst. Victoria and Albert ligger like vel, dersom det skulle vise seg at tiden og energien strekker til enda et museumsbesøk.)# 3
HYDE PARKParken var helt nydelig om høsten!
Gråe ekorn, en haug med, mer eller mindre, spennende fugler og massevis av frisk luft og plass å løpe på. Jeg ble lei meg for at vi kom akkurat for sent til å oppleve årets Serpentine pavillion, men for barn som Una, som elsker dyr, og løping, er dette en veldig fin måte å tilbringe dagen på.

# 4
HARRODS

Når du har en heeeel etasje med leker, med tusenvis av playmobil og 1:1 legofriends, kan man ikke annet enn å smile. Men selv om det er overveldende og magisk for de små, er det også litt slitsomt. Når du er på Harrods, sørg for å gå innom deres haute couture avdeling for barn. De små Dolce& Gabbana kjolene er nydelige, samtidig er det fullstendig galskap. # 5
THE PUMPKIN PARTY

Vi var i London noen uker før Halloween, noe som gav store muligheter, både til innkjøp av Halloween effekter, og en før-halloweensk party.
Jeg har ikke klart å finne ut om dette er en engelsk tradisjon, eller bare noe vi var heldige å oppleve, men Pumpkin Party på Chiswick House and Gardens var en utrolig kul affære.
Tenk deg små utkledde barn løpende i engelske hager...så skummelt. Og samtidig ikke. Vi hadde med oss en pirat og en vampyrprinsesse, samt ei Una til.
Masse aktiviteter, musikk og enormt store gresskar. 

# 6
LONDON ZOONår man er så glad i dyr, som Una alltid har vært, er en besøk til dyrehagen et must. Vi pleier å gjøre det i enhver by vi besøker, og det viser seg alltid å være en suksess for både de store og de små. Og etterhvert blir man veldig god til å føle seg som dyrehage-sammenlignings-ekspert. 
London Zoo var spennende. Med alt man kan tenke seg, fra bugs til tigre, til spennende underjordiske tuneller for barn. Er du i London med barn, dette er stedet du skal til.

Regent Park med Primrose Hill, ligger like ved, med utsikt over hele London. Har du sett 101 Dalmatinerne, har du også sett Primrose Hill, det er derfra roper Pongo beskjeden om de forsvunne valpene videre. Og så til det aller viktigste når man er på tur. 
Man må like de man er på tur med. 

Vi var så heldige å besøke Hana, Unas 16 dager eldre tremenning som bor i London, og jentene hadde det så fint sammen. Det ble litt drama.Mye latter.Og masse kos. 

Og de fikk hjertet mitt til å smelte opp til flere ganger om dagen. 
Zadnji vikend u oktobru proveli smo u Londonu. Mi cure u familiji posjetile smo nasu Hanu i Edinu u Chiswicku.
Una nikad nije bila u Londonu, i ocekivanja su bila tako velika, da je imala problema zaspati par veceri prije puta.
Najvise od svega radovala se vidjeti Hanu.
Kao i mi. 

London sa djecom funkcjonise perfektno.
Ovo su neke od stvari sto smo probali: 
1. Voziti se drzavnim saobracajem. Autobusi na 2.sprata prava su turisticka atrakcija, mi smo uspjeli uhvatiti prvi red!
2. Natural History Museum sa svojim dinosaurima i zivotinjama, vrijedan je posjete. Racunaj da tu provedes cijeli dan. 
3. Hyde Park. Sa sivim vjevericama, pticama, svjezim zrakom i divnim jesenjim bojama. 
4. Harrods. Sa jednim cijelim spratom sa djecijim igrackama, ovo je raj za djecu. 
5. Pumpkin party. U Londonu smo bili sedam dana prije Halloweena i dozivjeli nas prvi Pumpkin party u Chiswick House and gardens. Zabavno!
6. London Zoo. Obavezna cijelodnevna posjeta. 
Vrt lezi u Regents parku, gdje se mozes popeti na Primrose hill i vidjeti cijeli London. Kao Pongo iz 101 dalmatinca.

Ipak ono sto ce zauvijek ostati u mom srcu nakon ove posjete u Londonu, je prijateljstvo Hane i Une.
Ove dvije rodice, koje dijeli samo 12 dana, toliko su slicne i toliko razlicite, i toliko fantasticne.
Istopile su mi srce sto puta u toku nase posjete Londonu.
Od srece. 

6 kommentarer

Ane

01.11.2015 kl.22:30

Så fine bilder! Håper at Una fikk en fin opplevelse! :)

MariaExpressen

01.11.2015 kl.22:47

Elsker London <3

Mare

01.11.2015 kl.23:28

Åå, så kos! Fine jenter! Jeg vil også til London! Fredrik hadde dødd av de dinosaurene og jeg elsker Primrose Hill, både bydelen og parken😄. Må dit snart!

nadja

02.11.2015 kl.18:18

Ane: takk Ane, Una hadde det flott, og det var supert å oppleve London gjennom et barns øyne.

nadja

02.11.2015 kl.18:18

MariaExpressen: Me too.

nadja

02.11.2015 kl.18:19

Mare: Tror du jeg tenkte på Frederik mens vi ruslet rundt blant dinoene eller? Masse! Kanskje vi må planlegge en felles tur, hele gjengen!

Skriv en ny kommentar

nadja

nadja

36, Trondheim

Hei og velkommen til vår lille blogg! Vi er en liten familie på tre, og frøken Una på 4 år styrer vårt kongerike. Una er bestemt, glad i turne og danse, elsker å tegne og skrive bokstaver og sjefe over foreldrene sine. Hun er også veldig søt. Vi voksne, vi liker: sene morgener med frokost på sengen, sjokolade, kjoler, vennetid, reiser, arkitektur, kyss og kommentarer. Les mer om oss og si hei her: http://unadostres.blogg.no/1318362045_11okt2011.html

Blogglisten Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits