FOR MONEY CAN´T BUY ME LOVE.

Husker dere nyttårsintensjonene mine?
En av målsetningene for 2014 var å være en mer bevisst forbruker, og jeg dristet meg til å si at jeg (og Una!) i 2014 kommer til å gjennomføre et kjøpefritt år. Det er mange grunner til dette, først og fremst miljøet, men også ET ønske om at Una kan vokse opp og sette pris på ting og opplevelser, noe jeg føler er vanskeligere og vanskeligere i dette overskuddssamfunnet vi lever i. Una har bursdag i desember, og hun får alltid masse gaver, og med julekalender, julegaver og nyttårsgaver, i tillegg, fant vi ut at hun hadde nok leker og klær for hele neste år. Jeg har lyst at hun skal verdsette og glede seg til gaver hun får, ikke bare ta de som en selvfølge. Mine overfulle skap har jeg ikke engang lyst til å omtale her. Så vi satte i gang.

Kjøpestoppet skulle i første omgang gjelde klær, sminke og leker. Geir og min mor har ikke forpliktet seg til noe, så Una har fått noen nye playmobil leker og nye sommerklær. Jeg har fått en Dagmar kåpe av mamma fra Retro, og et nydelig blått skjørt og rosa jakke fra Geir sin reise til Bucuresti.
Men ellers har det gått overraskende bra! Hurra for det!

Jeg har gått på to smell: Jeg kjøpte noen fine kopper(og slike fine ting, som vi egentlig ikke trenger)og en 70-talls kjole til Una ( Jeg klarte, rett og slett, ikke å la den ligge) på loppis for noen uker siden. Og jeg kjøpte meg en krem og en olje fra Aesop på Shine fordi huden min virkelig trengte det.

Ellers så føler jeg at jeg har mye mer kontroll over hva som befinner seg i skapet mitt nå, jeg har fått ryddet ut, mye gikk til Fretex og vi skal også ha bakgårsdsalg på Ila i vår.Jeg vet ikke om kjøpestoppet har lønnet seg økonomisk, for jeg har unnet meg veldig mye annet godt (mat og drikke og opplevelser, som denne middagen med mamma på Emilies), men det som virkelig er fantastisk inspirerende, er å høre Una, på 5 år, snakke om at vi må kjøpe mindre for å ta vare på miljøet, og at hun, uten krangling, godtar at vi ikke stikker innom BR for å kjøpe plastleker. Hun advarer  også meg, dersom øynene og hendene mine fester seg ved noe fint, altfor lenge, i en butikk.
Husk, vi har kjøpestopp, pleier hun å si.

Så dette går ganske bra, og nå er vi ferdige med en tredjedel av 2014.
Håper resten går like greit.

Kryss fingrene for oss, og vær en bevisst forbruker!

Od januara ove, do januara iduce godine, odlucila sam da ne kupujem, prvenstveno odjecu. Cetvrtina godine iza nas je, i moram priznati da je prosla bezbolno. Jeftina roba i krpice vise me ne privlace, i sve je ovo djelovalo kao mentalno ciscenje, a s tim je i ormar postao cisci. I Una je postala puno svjesnija koliko kupujemo i koliko (malo) nam ustvari treba, tako da joj je lakse objasniti da nase potrasacko drustvo mora malo da se smiri. A favorit pjesma nam je, objema, Dubiozina KUPI.

Én kommentar

Birgit

27.04.2014 kl.23:41

Veldig bra og imponerende. Da blir gleder ekstra stor når man ønsker seg noe. ;)) Klem

nadja

28.04.2014 kl.17:41

Birgit: ikke sant? har allerede lang ønskeliste. ;)

Skriv en ny kommentar

nadja

nadja

34, Trondheim

Hei og velkommen til vår lille blogg! Vi er en liten familie på tre, og frøken Una på 4 år styrer vårt kongerike. Una er bestemt, glad i turne og danse, elsker å tegne og skrive bokstaver og sjefe over foreldrene sine. Hun er også veldig søt. Vi voksne, vi liker: sene morgener med frokost på sengen, sjokolade, kjoler, vennetid, reiser, arkitektur, kyss og kommentarer. Les mer om oss og si hei her: http://unadostres.blogg.no/1318362045_11okt2011.html

Blogglisten Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits