EL TEIDE.En av de mektigste opplevelsene på Tenerife turen var utflukten vi hadde til El Teide. 
Kjøreturen til selve nasjonalparken var en opplevelse i seg selv; fra tropisk sommer, våren, den rødlige høsten, gjennom tåket, gjennom skyene og helt opp til solen og et månelandskap. Og i enden av det hele ventet en snøkledd vulkun.

For meg handlet turen til El Teide også om noe mer. 
Når jeg for ca 6 år siden overrasket mine foreldre med å vente på rommet deres i Puerto de la Cruz (Pappa ante overhodet ingenting, han trodde jeg var på firmatur på Røros, og gjett om han ble overrasket), var El Teide en naturlig utflukt vi måtte få med oss. Mamma og pappa hadde vært der tidligere, og pappa var så entusiastisk over at han skulle ta meg med dit. Når han ble entusiastisk, forvandlet han seg plutselig til et barn. Et glad barn. Han var allerede syk da, veldig syk, men han hadde en utrolig evne å legge smertene til side, bite tennene, og smile.

Vi leide en bitteliten hvit bil som tok oss opp alle svingene, pappa elsket å råkjøre på svingete og trange veier. Landskapet var så ubeskrivelig vakkert at vi måtte stoppe på veien. Utkikkspunktet raget over flere århundre gammel sko med store trær, og i horisonten kunne vi se Atlanterhavet. Et perfekt bildemotiv, med andre ord. Pappa og jeg hoppet på og stilte oss på en lav vegg, og tok på oss det beste smilet vi hadde. Vi var så lykkelige, men det var vi nesten alltid når vi var sammen. Mamma knipset. Vi lo av den snømannen noen hadde laget, de måtte ha tatt med seg snøen hele veien ned, fra vulkanen.
Og så gikk vi tilbake til bilen, og bilen, den var der. Men resten av innholdet i bilen var borte. Sekkene, veskene, lommebøkene, mobiltelefonene og kamera. For første gang i vårt liv, hadde vi blitt ranet. Pappa lo, mamma fortvilet, vi snudde bilen, kjørte de krappe svingene ned, vinket til vulkanen i det fjerne, og tilbrakte resten av dagen på politistasjon.

Formen til pappa gjorde at det ble ikke flere lange kjøreturen den gangen, og jeg fikk aldri opplevd vulkanen han var så imponert over med han.
Derfor var det spesielt å endelig få kjøre gjennom tåken og opp til den klare blå himmelen, gå på dette månelandskapet, la se forføre av fargene, puste inn den friske luften, kjenne på de lette steinene. Uten han. Med mamma, Geir og Una. Og som så mange ganger tenkte jeg at han burde ha vært der. Med oss.

El Teide er, med sine 3718 meter over havet, Spanias høyeste fjell og Altanterhavets høyeste punkt. Den er tredje største vulkanen i verden, og er aktiv, men heldigvis sovende. Siste utbrudd skjedde i 1909. Nasjonalparken El Teide er på UNESCOs verdensarvliste og er en av verdens mest besøkte nasjonalparker. Ikke så veldig rart, spør du meg. 

Nasa tura na vulkan El Teide. Najvisu planinu u Spaniji, i najvisu tacku na Atlantiku. 
A jedino o cemu sam ja razmisljala je da tu ljepotu ne mogu dozivjeti sa mojim tatom. Iako smo jednom davno pokusali. 

Én kommentar

Mare

18.02.2014 kl.21:13

Så fin historie, og så fint at dere fikk fullført turen. Rifat kikket nok ned på dere og smilte. <3

Tore J Rosseid

02.06.2014 kl.13:17

Flott histore, selv om den også var kjedelig mtp at dere ble ranet. Jeg skal en tur til Teide i sommer og i den sammenhengen lurte jeg på om det bare er å leie en bil og kjøre opp på toppen eller om det må bestilles pass for å få lov å kjøre opp. Har hørt at det er satt begrensninger på antallet som får besøke toppen hver dag. Kjenner du til det?

Mvh Tore J Rosseid

nadja

02.06.2014 kl.23:02

Tore J Rosseid: Kjenner desverre ikke til om det er noen begrensninger for å få lov til å ta heisen til toppen. Vi kom aldri så langt, vi nøyde oss med å nyte landskapet "nede" som var nok storslått.

God tur!

Skriv en ny kommentar

nadja

nadja

34, Trondheim

Hei og velkommen til vår lille blogg! Vi er en liten familie på tre, og frøken Una på 4 år styrer vårt kongerike. Una er bestemt, glad i turne og danse, elsker å tegne og skrive bokstaver og sjefe over foreldrene sine. Hun er også veldig søt. Vi voksne, vi liker: sene morgener med frokost på sengen, sjokolade, kjoler, vennetid, reiser, arkitektur, kyss og kommentarer. Les mer om oss og si hei her: http://unadostres.blogg.no/1318362045_11okt2011.html

Blogglisten Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits