SEVEN THINGS YOU NEED TO KNOW ABOUT ME

Jeg har fått en pris av søte Camilla og søte Vigdis. Det er jo fryktelig stas med pris og jeg må bare si: Tusen takk, fine jenter! Jeg sender den videre til mine ikke bloggende venner, og denne gangen er det de på S som får gjennomgå. Tante Siri, Siri Sol, Siri A., Samra, og lille I.Sotberg, dere inspirerer meg. Jeg venter bare på å høre 7 ting om dere selv!

1. Jeg vant bronsjemedaljen i Rytmisk Sports Gymnastikk i nasjonalmersterskap i Sarajevo i 1991. Jeg kunne sovne i spagatten.
1991. osvojila sam bronzanu medalju u republickom takmicenju u Sarajevu. Mogla sam spavati cijelu noc u spagi.

2. Min bestevenninne når jeg var liten het Masha. Vi var uatskillelige. Nå bor Masha i USA. Una ble nesten en Masha. Det hender fortsatt jeg tenker at hun heter Masha.
Moja najbolja prijateljica zvala se Masha i bile smo nerazdvojne od samog rodjenja. Masha je sada u Americi. Sekundica je falila da se Una zove Masha.

3. Jeg fridde til Geir en sommernatt i 2006. Det var  forresten det mest ustrukturerte frieriet noengang. Jeg fridde faktsik 2 ganger.
Ja sam zaprosila Geira u Dubrovniku 2006. Cak 2 puta. Prva prosidba bila je jako neromanticna.
Pa sam morala ponoviti. Bravo ja.


4. Jeg har en virkelig grusom sangstemme, og det er ikke en overdrivelse. Men jeg elsker å synge. Og nå med Una, føler jeg at jeg kan rettferdiggjøre syngingen til tross for at andre får hørselskader.
Ja imam grozan glas i sluh. A  obozavam pjevati. Od kako sam dobila Unu ponovo sam pustila glas, svi u okolini mole se za razumjevanje.

5. Jeg kom til Norge i 1993 som flyktning. Det å oppleve en krig, være atskilt fra sin pappa og sitte i et asylmottak har satt sine spor, men vi har klart oss bra.
Ja sam dosla u Norvesku kao izbjeglica 1993, bila sam dvije godine razdvojena od tate i 2. 5 godine provela sam u izbjeglickom centru. Vrijeme koje zelim zaboraviti.

6. Jeg simpelheten elsket sko, jeg kjøpte 5 par når jeg fikk min første lønn som arkitekt. Nå har min elsk blitt lagt på kjoler, men det hender jeg får et slags skobehov. ( 5 sko på en dag i Buenos Aires!)
Obozavam cipale. Od prve plate kupila sam 5 cipala u jednom danu. Mislim da u zadnje vrijeme moja opsesija presla je na haljine, ali desi mi se da moram kupiti par cipala.

7. Jeg er et uforbredelig B-menneske. Det beste jeg vet er å sove lenge om morgenen/ dagen, noe som er vanskelig med Una. Men jeg hadde aldri byttet søvn mot Una!
Ja obozavam spavati. Ako moze do podne tak sam najsretnija. Spavanje i mala djeca i ne idu bas skupa, ali  ne bi mjenjala Unu ni za sav san na svijetu!
foto: Opplysning nr. 2: Masha og Nadja var uatskillelige på 80-tallet. / Masha i Nadja, nerazdvojne.

I 2010 skal jeg:
1. Trene, men jeg trenger ikke å komme meg i spagatten.
Trenirati, ali ne moram dogurati do spage.

2. Holde kontakten med vennene mine. Vite mitt barns navn.
Biti bolja u ocuvanju kontakta sa starim prijateljima. Znati pravo ime moje kcerke.

3. Være en god kone.
Biti dobra zena.

4. Synge med den stemmen jeg har av full hals.
Pjevati na sav glas.

5. Melde meg inn som Røde Kors frivillig.
Pomagati djeci koja sjede u izbjeglickim kampovima u organizaciji Crvenog krsta.

6. Ikke kjøpe flere sko. Eller kjoler.
Ne kupaviti vise cipala. Ili haljina.

7. Stå opp tidligere. Og være mer blid om morgenen selv om klokken er 6.
Ranije se dizati i ne biti ljuta. Iako je tek 6 sati ujutro.

3 kommentarer

Heidi

25.jan.2010 kl.00:21

Veldig koselig å lese mer om deg, Nadja! Jeg er lei for alt du har opplevd av vonde ting, må ha vært kjempetøft å oppleve krig, bli atskilt fra pappaen din og komme hit til Norge. Men du er utrolig ressurssterk (egentlig litt intetsigende ord, men i mangel av noe bedre), en flott og skjønn jente som landet på begge beina med glans! Du skal være så stolt over alt du har oppnådd, både med utdannelse, flott mann og verdens fineste Una! God klem Heidi

birgit

25.jan.2010 kl.12:31

Trene ja:-) Da er det perfekt med magedans. Håper du blir med på kurs i morgen. Du har forresten den fineste bloggen:-) Veldig inspirerende. Har forresten en kjole som er din ennå. Når du får den tilbake føler du at du får en ny kjole uten å bruke penger. Tar den med på jobb i morra jeg.

nadja

25.jan.2010 kl.23:20

Heidi, takk for fine ord. Det var snilt sagt. Du er nydelig.

Birgit søta...bra du følger med og pusher på. Æ e me. I morra!

Skriv en ny kommentar

nadja

nadja

30, Trondheim

Jeg er glad i Una, i Geir, i min familie og skjønne venner. Jeg er glad i arkitektur, kunst, interiør, kjoler, vin, reiser, gamle filmer. Jeg er glad i sko. Jeg er glad i kommentarer også.

Blogglisten Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits